Yemek yedikten sonra ağız açıp kapama

Tombikfıstık

iyikus.com Üyesi
Kuşum 6 yaşında erkek

2 haftadır sürekli yem yedikten sonra ağız açıp kapatıyor yemliğe gidip 3 4 tane çitliyor topunun yanına iniyor ağzını açıp kapatıyor tekrar yemliğe çıkıyor 4 5 defa bu hareketi tekrarlıyor.Bazrn 20 tane falan çitliyor. Ağırlığı 44gr. Bu hareketi sadece yemek yedikten sonra yapıyor.Birde 1 haftadır dışkıları arada birkaç tane turuncu kahverengi gibi oluyor. Birde kuşumdan bazen günde 1 defa mesela bizdeki mide guruldamasına benzer bir ses geliyor.Nesi olabilir?

Ekli dosyalar

• 97AB4D33-53C1-46BF-906A-957F70D990E9.jpeg
    97AB4D33-53C1-46BF-906A-957F70D990E9.jpeg
    40.5 KB · Görüntüleme: 6
  • E40606FF-31DB-478B-A521-64BAF7DEED86.jpeg
    E40606FF-31DB-478B-A521-64BAF7DEED86.jpeg
    47.3 KB · Görüntüleme: 3
  • A30C7183-9F03-4B7F-B9AB-11E8A1D86A8F.jpeg
    A30C7183-9F03-4B7F-B9AB-11E8A1D86A8F.jpeg
    96.6 KB · Görüntüleme: 3
  • 12B81B12-A7D3-45EF-B29F-4BC78195F199.jpeg
    12B81B12-A7D3-45EF-B29F-4BC78195F199.jpeg
    134.1 KB · Görüntüleme: 3
  • 3C12AD98-87A2-43F4-BC93-72B50FB42894.jpeg
    3C12AD98-87A2-43F4-BC93-72B50FB42894.jpeg
    53.2 KB · Görüntüleme: 8
Yem kabını ve yemleri göreceğim şekilde görsel ekler misiniz?
Kimi kuş yiyor gibi yapıyor ancak sadece kırıp atıyor. Beslenme sorunları yaşıyor bu da kursak enfeksiyonları, sindirim sorunları veya bayat yemden kaynaklanan bir beslenme sorunu olabilir.

Kimi kuş yiyor gibi yapıyor ancak sadece kırıp atıyor. Beslenme sorunları yaşıyor bu da kursak enfeksiyonları, sindirim sorunları veya bayat yemden kaynaklanan bir beslenme sorunu olabilir.

Ekli dosyalar

• 8E6E5900-60DB-41ED-8379-04ABE33ADB04.jpeg
    8E6E5900-60DB-41ED-8379-04ABE33ADB04.jpeg
    206.2 KB · Görüntüleme: 7
  • 060E32F0-B4D6-41CC-B234-C4DF530E1CDC.jpeg
    060E32F0-B4D6-41CC-B234-C4DF530E1CDC.jpeg
    42.1 KB · Görüntüleme: 8
Gold wings premium kullanıyorduk uzun süredir 1 haftadır vitakrafta geçtik acaba yemdemi bir sorun var diye :/

yemi tüketiyor gibi görünüyor.
Senelerdir sarı parlak bir topu var oyuncağı onunla oynuyor hep onu besler ağzını açıp kapatır yem çıkarır ağzından oyuncağına kur yapar bunu hep yapar ama son 2 haftadır yem yedikten sonra bu hareketi yapıyor anlamadık birde dışkısını turunculı kahverengili görünce endişelendik önemli birşey olabilir mi? Yoksa normal midir? Aralık ayına kadar biara hep ishaldi avi diare bağırsak düzenleyici kullandık sürekli ve iyileşti ağırlığı şuan 44.5gr bugün ölçtüm🐥buarada gold wings premium grit kumu kullanıyorum kasım ayından beri acaba o kumlar mı zarar veriyor olabilir mi? İlginize çok teşekkür ederim.

Senelerdir sarı parlak bir topu var oyuncağı onunla oynuyor hep onu besler ağzını açıp kapatır yem çıkarır ağzından oyuncağına kur yapar bunu hep yapar ama son 2 haftadır yem yedikten sonra bu hareketi yapıyor anlamadık birde dışkısını turunculı kahverengili görünce endişelendik önemli birşey olabilir mi? Yoksa normal midir? Aralık ayına kadar biara hep ishaldi avi diare bağırsak düzenleyici kullandık sürekli ve iyileşti ağırlığı şuan 44.5gr bugün ölçtüm🐥buarada gold wings premium grit kumu kullanıyorum kasım ayından beri acaba o kumlar mı zarar veriyor olabilir mi? İlginize çok teşekkür ederim.
kursak enfeksiyonuna çevirmiş olabilir bu davranışı zamanla. Triflucan, mikostatin, fungostatin gibi ilaçlardan biri alınıp denenebilir.

kursak enfeksiyonuna çevirmiş olabilir bu davranışı zamanla. Triflucan, mikostatin, fungostatin gibi ilaçlardan biri alınıp denenebilir.
Yemek yedikten sonra videodaki gibi yapıyor. Bu tür ilaçlardan da cok korkuyorum apex mantax kullansam nasıl olur

genelde bunu sindirimi rahatlatmak amaçlı yapıyorlar.
Kusura bakmayın rahatsız ediyorum sürekli. Kuşa grit kumu veriyoruz bu kum zarar veriyor olabilir mi? Bu hareket normal mi peki? Birde kuşun ağzından arada ekşi koku geliyor böyle açıp kapatırken kursak mantarı mı acaba dediğiniz gibi? İlaç kullanmaktam korkuyorum daha önce 10 yaşında bir kuşumuzu oynayarak veterınere goturduk uyguladıgı ilaç sonrası kaybettik açıkçası çok çekiniyorum

Merhaba, normal şartlarda koku asla olmamalı. Kısa süreli bir kür maiyetinde kursak enfeksiyonlarına iyi gelen ilaçlar kullanılabilir. Dozaj uygun verilirse ölüm durumu olmaz. Eczaneden triflucan, mikostatin veya flagy gibi ürünlerden bir tanesini temin ediniz. Önceliğiniz ilk yazdığım olsun.

Merhaba, normal şartlarda koku asla olmamalı. Kısa süreli bir kür maiyetinde kursak enfeksiyonlarına iyi gelen ilaçlar kullanılabilir. Dozaj uygun verilirse ölüm durumu olmaz. Eczaneden triflucan, mikostatin veya flagy gibi ürünlerden bir tanesini temin ediniz. Önceliğiniz ilk yazdığım olsun.
Biraz bakmıştım nette fungi stop diye birşey de varmış bunu kullansam olur mu? Kuşumuzda kusma vs. yok acaba hafif mi diyorum. Eczane ilaçlarından biraz korkuyorum🐥 Bu fungi stop nasıl kullanılır?Kullansam bir sorun yaratır mı yan etki olarak ya da kursak mantarı yoksa kuşa zarar verir mi?

Biraz bakmıştım nette fungi stop diye birşey de varmış bunu kullansam olur mu? Kuşumuzda kusma vs. yok acaba hafif mi diyorum. Eczane ilaçlarından biraz korkuyorum🐥 Bu fungi stop nasıl kullanılır?Kullansam bir sorun yaratır mı yan etki olarak ya da kursak mantarı yoksa kuşa zarar verir mi?

size gereken ilaç isimleri yazılmış..

geçmiş olsun

şu sıralar bu toz ürünleri öneremiyorum. Ne yazık ki aşırı sahtesi dolanıyor

Geri