Yeni aldığım kuş kursak mantarı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Afatsumi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Afatsumi

Forum Sakini
tarçın muhabbet kuşu

Yaklaşık bir hafta önceki videosu. Aldığımda bir problem yoktu ama bu sabah öğürüp kafasını sallayarak yem saçtigini fark ettim. Biraz da zayıflık var göğsünün ortasındaki kemik jilet gibi değil kaburga üstü etli ama karnını doyurdugunda böyle kursaginin şistigini tika basa yediğini görmedim. Acaba mantar tedavisi uygulamalı mıyım? Dışkı resmini paylaşacağım

Korktuğum durum :(
Yeni bir dişi geliyorsa özellikle damızlık adayı mutlaka iç dış parazit, kursak sorunları ile süreçte karlılaşmamak adına kısa süreli kürler yapmak lazım. Elinizde hangi ilaçlar var hocam. Biraz süreçten ekonomiklik yaparak toplu müdahale edebiliriz.

Eski kuşlarimda bir sorun yok bu dişiyi birkaç gün önce erkeğin yanına koymuştum şu an ayrı kafese aldım kekik çayı yaptım elimde şu an hiçbir ilaç yok ama bulabilirim

Çok gözlemledim daha eş tutma durumu olmadı yem kusma vs, ayrı takiliyorlardi aynı kafeste
İlk geldiğinde yem kabını keşfedene kadar birkaç gün çok zayıfladı ürkekti sonra alışmıştı hatta kızışma sesleri çıkarıyordu toparladı kendini diyebilirim. Genel duruşu durağan o yüzden geldiği yerde sıkıntısı vardı ortam değişimi bu durumun oluşmasina neden oldu gibime geliyor çünkü aldığım arkadaş hiç ilgilenmemiş kuşlarla, bir de sanki suya bir eğilimi var

Son atılan dışkı için kötü diyemem doğrusu. İstersen hocam kursak için bir ürün kullanmayla başla. Bir de solunum sorunu da olabilir bir ihtimal kuyruk atışı devam ediyorsa eğer. Solunum ilacı + kursak ilacı aynı anda kullanılabilir.

Solunumda bir problem yok kuyruk atmiyor, bir iki damla kekik yağı verdim muhtemelen yaktı uzunca bir süre boş öğündü. Boğaz ya da kursakta bir sıkıntısı olduğu belli yemde yulaf tercih ediyor az yiyor duruma göre dediğiniz gibi yapayim

Solunumda bir problem yok kuyruk atmiyor, bir iki damla kekik yağı verdim muhtemelen yaktı uzunca bir süre boş öğündü. Boğaz ya da kursakta bir sıkıntısı olduğu belli yemde yulaf tercih ediyor az yiyor duruma göre dediğiniz gibi yapayim
yulafı da azaltmak gerek çünkü dolaylı yoldan mantar durumlarını tetikliyor yoğun kullanımı

Screenshot_20230425_221305.jpg
İki günde bir kekik çayı her gün bir iki damla kekik yağı veriyorum. Sadece kekik yağı verdiğimde çıkarmaya çalışıyor onun dışında kusma hareketi gozlemlemedim ve biraz daha iştahlı yiyor kursagi dolmaya başladı, yulaf tüketimini azaltti ak darı çoğunlukla yemeye başladı. Yalnız iki göz etrafındaki tüyler döküldü onun dışında çok hareketli değil ama durgun da değil. Dışkısı normal bazen hafif formu bozuk sadece. Kişisel temizliğini yapiyor. Süreci takip ediyorum henüz ilaç kullanmaya karar vermedim. Kullanirsam da tollisan kombimix mi kullansam bilemedim. Röhnfreid gerwit w, bt amin forte ve sedochol sipariş verdim. Keşke kombimix de verse miydim diye düşünüyorum

Haberler güzel 😊 Bu yaklaşık iki hafta önceki durumuydu, bu güne kadar kustugunu ve kusmaya çalıştığını görmedim. Bu süreçte düzenli olarak kekik çayı, sebze ve yukardaki röhnfreid ürünlerini düzenli olarak kullandım yaklaşık bir haftadir da erkek kuşun yanına aldım genelde robot gibi duruyordu ve zamanla biraz kilo da aldi bugün ilk kez erkek kuşla kurlastigini gördüm😊 Muhtemelen erken farketmem ya da daha iyi bakım koşulları problemin ilerlemesini önledi ya da kuşun kendisi toparladı bilmiyorum. Bu kuşu almamdaki sebebi biliyorsunuz o yüzden hastalık seyri olumlu gitmesinden dolayı bilgi vermek istedim. Konuyu kapatip lacewing konusunda buluşabiliriz😀

çok sevindim hocam. Umarım bebeklerini de görme şansınız olur
Teşekkür ederim hocam, hedefim önce sağlıkları sonra nasıl olsa yavru verirler şu an için seviyeli bir birliktelikleri var ve mutlu gibiler bazen bas bas bağırıyorlar bu ahalinin hoşuna gitmese de benim çok hoşuma gidiyor demek ki formunda ve keyifliler diyorum😀😀

Geri