Yeni aldığım Sultan Papağanımla ilgili

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Apollo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Apollo

Yeni Üye
1 hafta olacak kuşu alalı. Erkek diye aldık cinsini bilmiyorum ama erkek sanırım. Ele alıştırmaya başlamadık korkuyor hala 3 aylık bu arada. Yavaş yavaş ceviz vermeye çalışarak alıştırmaya çalışıyorum ama yemiyor. Kafesine yeni salıncak ve merdiven aldım. Üstüne binmiyor, bunun yerine kafesin demirlerinde duruyor. Alışamadı mı acaba? İlk kez kuş bakıyorum ve bilmediğim için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
1 hafta olacak kuşu alalı. Erkek diye aldık cinsini bilmiyorum ama erkek sanırım. Ele alıştırmaya başlamadık korkuyor hala 3 aylık bu arada. Yavaş yavaş ceviz vermeye çalışarak alıştırmaya çalışıyorum ama yemiyor. Kafesine yeni salıncak ve merdiven aldım. Üstüne binmiyor, bunun yerine kafesin demirlerinde duruyor. Alışamadı mı acaba? İlk kez kuş bakıyorum ve bilmediğim için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam bu iş sabır işidir. Gerekirse 10 gün kadar kendini rahat ve güvende hissedene kadar ilgilenmeyin su yem değişimi dışında. Ona yakın oturun ama ona bakmayın bile bir süre. Ortama güvenince o size yaklaşmaya başlayacak bunu bekleyin. Ceviz vermeyin fazla ceviz papağanlara toksik etki...
Hocam bu iş sabır işidir. Gerekirse 10 gün kadar kendini rahat ve güvende hissedene kadar ilgilenmeyin su yem değişimi dışında. Ona yakın oturun ama ona bakmayın bile bir süre. Ortama güvenince o size yaklaşmaya başlayacak bunu bekleyin. Ceviz vermeyin fazla ceviz papağanlara toksik etki yapar. O size yanaşmaya başladıktan sonra örneğin kafesin yanında oturup elinizi kafesin üzerine koyun sabit tutun uzun süreler. Sonra yavaş yavaş hareket ettirin vs. En son elinizi kafesin içine koyup yine sabit tutun uzun süre sonra yavaşça hareket ettirin. Zaman alacak biraz am eninde sonunda güvenecek size.
Takviye kullanıyor musunuz ?

Çözüm
Hocam bu iş sabır işidir. Gerekirse 10 gün kadar kendini rahat ve güvende hissedene kadar ilgilenmeyin su yem değişimi dışında. Ona yakın oturun ama ona bakmayın bile bir süre. Ortama güvenince o size yaklaşmaya başlayacak bunu bekleyin. Ceviz vermeyin fazla ceviz papağanlara toksik etki yapar. O size yanaşmaya başladıktan sonra örneğin kafesin yanında oturup elinizi kafesin üzerine koyun sabit tutun uzun süreler. Sonra yavaş yavaş hareket ettirin vs. En son elinizi kafesin içine koyup yine sabit tutun uzun süre sonra yavaşça hareket ettirin. Zaman alacak biraz am eninde sonunda güvenecek size.
Takviye kullanıyor musunuz ?
Takviye kullanmıyorum. Ne önerirsiniz? Ve kafesin tellerinde duruyor dedim ya gagasıyla tutunuyor gagasına bir şey olur mu? Ve kafesinde çok fazla eşya mı var acaba? Bu yüzden mi rahat edemiyor? Foto yüklemeye çalıştım ama yükleyemedim.

Merdiveni çıkarın o boncuğu çıkarın Ayna gibi birşey var boncuklu onu da çıkarın. Üstteki tüneği diğer tüneğin karşısına gelecek şekilde aşağı çekin Kuşa kanat çırpacak alan tanımamışsınız.

Tüneği aşağı çekin demiştim ama siz kenara doğru çekmişsiniz. Şöyle yapın bir tüneği çıkarın tek tünek kalsın. O tüneği de hem enine hem boyuna olacak şekilde tam ortaya takın. Yemliği de kenar tele takın.
Yemlik tünekten az da olsa aşağı konumda kalsın.

Geri