Yeni Çiftim Hakkında Sorular :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Merhaba, bir akrabam ev değişikliği ve bakacak yeri olmaması nedeniyle çiftini bana hediye etti sağolsun:) Şuanki erkek kuşumun anne babası kendileri :D Yaklaşık 3 kuluçka geçirmişler sanırım ve hepsi sağlıklı sonuç vermiş. Buraya hem mutluluğumu sizinle paylaşmak hem de bazı sorular sormak istedim:)
1- Tünekleri değistirmeli miyim?
2- Kafesin ölçüleri; 41 Yükseklik - 33 Boy - 27 Derinlik. Üretim için uygun mu acaba, önceki 3 kuluçkada da bu kafesteymişler.
3- Yerde şuan yumurta var ondan yavru vb. bir şey çıkmaz sanırım atayım mı? ( Yuvalık en kısa sürede alacağım)
4- Kafes düzeni nasıl acaba? (Kafeste Kalamar Kemiği, Mineral Blok ve kuş kumu eksik onları da yarın alacağım.)
5- Erkek dişiyi çok rahatsız ediyor sanırım, fakat dişi buna karşılık veya tepki vermiyor umrunda değil gibi sanki. Yaralama olmaz herhalde değil mi?
6- Şuan yapabileceğim herhangi bir şey veya eklemek istediğiniz şeyler varsa söylerseniz çok mutlu olurum:giggle: Teşekkürler:)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-01-20-19-49-48-198_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-20-19-49-48-198_com.google.android.apps.photos.jpg
    1,006.4 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2021-01-20-19-48-56-336_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-20-19-48-56-336_com.google.android.apps.photos.jpg
    1,010.5 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2021-01-20-19-48-53-108_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-20-19-48-53-108_com.google.android.apps.photos.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2021-01-20-19-48-31-078_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-20-19-48-31-078_com.google.android.apps.photos.jpg
    651.8 KB · Görüntüleme: 8
  • Screenshot_2021-01-20-19-48-50-437_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-20-19-48-50-437_com.google.android.apps.photos.jpg
    977.5 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_2021-01-20-19-49-50-108_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-01-20-19-49-50-108_com.google.android.apps.photos.jpg
    1,019.7 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba, gözün aydın :) Hazır bir çiftin oldu.
Evet. Ne süredir kullanıldığını bilmiyorum ancak tünek, suluk ve yemlikler belirli aralıklarla yenilenmesi uygun olacaktır.
2- Kafesin ölçüleri; 41 Yükseklik - 33 Boy - 27 Derinlik. Üretim için uygun mu acaba, önceki 3 kuluçkada da bu kafesteymişler.
Üretim için zorlama uygun diyelim. 50 /55lik kafesler daha iyi olacaktır.
3- Yerde şuan yumurta var ondan yavru vb. bir şey çıkmaz sanırım atayım mı? ( Yuvalık en kısa sürede alacağım)
Pek iyi bakılmamış belli ki. Yumurtaya yatmıyordur diye düşünüyorum ancak kontrol ediniz. Telefon feneriyle bir kontrol ediniz. Eğer kırmızımsı bir görüntü hakimse yavru çıkabilir ama sanmıyorum. Folluklu yuvalık almanızı öneririm.
4- Kafes düzeni nasıl acaba? (Kafeste Kalamar Kemiği, Mineral Blok ve kuş kumu eksik onları da yarın alacağım.)
Bu tip dar kafeslerde boyuna değil enine takmak uygun olur. 2 tünek yeterlidir. Diğer malzemeleri aldığınızda şekillendiririz.
5- Erkek dişiyi çok rahatsız ediyor sanırım, fakat dişi buna karşılık veya tepki vermiyor umrunda değil gibi sanki. Yaralama olmaz herhalde değil mi?
Onu bilemem ama gözlem yapın mutlaka.
6- Şuan yapabileceğim herhangi bir şey veya eklemek istediğiniz şeyler varsa söylerseniz çok mutlu olurum:giggle: Teşekkürler:)
Yeni ev yeni kafes ve aksesuarlar diyeyim şimdilik :)
Umarım bol bol bebişleri olur.

Oyla 0
Merhaba, gözün aydın :) Hazır bir çiftin oldu.
Evet. Ne süredir kullanıldığını bilmiyorum ancak tünek, suluk ve yemlikler belirli aralıklarla yenilenmesi uygun olacaktır.
Üretim için zorlama uygun diyelim. 50 /55lik kafesler daha iyi olacaktır.
Pek iyi bakılmamış belli ki. Yumurtaya yatmıyordur diye düşünüyorum ancak kontrol ediniz. Telefon feneriyle bir kontrol ediniz. Eğer kırmızımsı bir görüntü hakimse yavru çıkabilir ama sanmıyorum. Folluklu yuvalık almanızı öneririm.
Bu tip dar kafeslerde boyuna değil enine takmak uygun olur. 2 tünek yeterlidir. Diğer malzemeleri aldığınızda şekillendiririz.
Onu bilemem ama gözlem yapın mutlaka.
Yeni ev yeni kafes ve aksesuarlar diyeyim şimdilik :)
Umarım bol bol bebişleri olur.
Tam yazmaya başlıyordum ki seninkini gördüm hocam resmen içimi okudun.:)

Oyla 0
Hepinize teşekkür ederim. Yarın gerekli ürünleri aldıktan sonra tekrar paylaşırım konu altına unutmazsam:) O zaman yeniden fikrinizi almak isterim:D

Oyla 0
Geri