Yeni evinde eşler agresif nedendir?

Katubime

iyikus.com Üyesi
Bir arkadaşım çok ses yapıyorlar gerekçesiyle çift muhabbet kaşlarını bana hediye etti. Kuşları önceden tanıyorum. Çok iyi anlaşan yumurta alınmış bir çift. Kuşları aldım fakat kafesi vermedi sultan papağanı alacağını söyledi. Kuşları aldım ve çifthane kafes alıp içine bıraktım. Yeni yer yeni ortam diye stres yaptıkları aşikar ama çok iyi anlaşan hatta yumurta alınmış olan kuşlar neden şimdi birbirlerine agresif bir tavır takılıyor anlamadım. Yine eski hallerine gelirler mi acaba? Çifthanede ayırmam gerekir mi bir süre yoksa bu şekilde kalsınlar mı?

Stres ve ortam değişikliği bu tarz çift kuşları olumsuz etkiliyor. Örneğin yumurtalı bir çift alınıyor ama yeni ortamına gelince yumurtalara yatmıyor misali. Normal bir durum olabilir. Bir kaç gün süre tanımanızı öneririm. Ardından sorun devam ediyorsa kısa bir zaman ayırmanız sağlıklı olacaktır. Yeni kuşlarınız hayırlı olsun

Oyla 0
4783
Teşekkür ederim biraz zaman tanıyalım ortama alışmaya çalışsınlar. Bu arada kuşların fotoğrafını da eklemek istedim. Umarım eski hallerine dönerler.

Oyla 0
Merak etmeyin biraz sabir cok asiri hircin ise ayirabilirsiniz tekrar duzene girecektir hersey gozlemleyin yeterki birbirlerine zarar vermesinler

Oyla 0
Geri