Yeni Gelen M.Kuşunu Diğer M.Kuşuyla Tanıştırma Evresi

selenaylgn

iyikus.com Üyesi
merhaba benim yavru 4 aylık yerli dişi kuşum var 28 günlükken geldi ve bana çok alışkın genel olarak insanları yadırgamıyor çok hareketli oyuncu ve cana yakın çok azıcık hırçınlıkta var ileride kolay eş tutsun diye yanına cremio erkek 1 aylık yavru alıcam fakat kafeslerini ayırıcam kendime alıştırmak için şimdi üç adet sorum var
1)Dişi kuşum benden soğurmu ve uzaklaşırmı?
2)Yeni aldığım kuş alışırmı (üretici uysal bir kuş olduğunu söyledi)
3)Anlaşırlarsa büyüdüklerinde eş tutması kolay olurmu

merhabalar bir tane dişi kuşum var 4 aylık bize çok alışkın çok oyuncu bir kuş bugün yaklasık 45 günlük bi erkek yavru aldım oda gayet uysal ama biraz ürkek kafesleri ayırdım eğitim vermek için ama kafesler yan yana bizim kuş meraklı tabi hemen bakındı o kafese o kuşta diğer kuşa doğru tellere kondu bende bi tanıştırıyım diye bizim dişinin yanına koydum dişi bir garipsedi 2 3 dakika konmadı yanına sonra tüneğe yanına kondu ve gagaladı bende erkeğin gövdesini seveyim dedim dişi olan kuşum direk elimin üstüne çıktı erkeğe saldırmak için bende hemen ayırdım ama ondan sonra kafesten dişiyi dışarı çıkardığımda erkeğin oralarda dönüp durdu ikisi birlikte uçtular ben dişi kuş soğur diye korkuyordum ama bize karşıda ilgisi aynı ileriki bi zamanda soğurmu ve yeni gelen kuşu kıskanırmı? birde sizce aynı kafese mi koyıyım yan yana ayrı kafeste kalsınlar mı bizim dişi pek bakınmıyor arada bakınıyor ama erkek olan bizim dişinin oraya doğru tellere asılı olarka bakıyor bazen dişi kuşum soğur diye korkuyorum

Moderatörün son düzenlenenleri:
merhaba benim yavru 4 aylık yerli dişi kuşum var 28 günlükken geldi ve bana çok alışkın genel olarak insanları yadırgamıyor çok hareketli oyuncu ve cana yakın çok azıcık hırçınlıkta var ileride kolay eş tutsun diye yanına cremio erkek 1 aylık yavru alıcam fakat kafeslerini ayırıcam kendime alıştırmak için şimdi üç adet sorum var
1-büyük oranda.
2-şöyle yaoın direk aynı kafese koymayın.1 hafta başka kafeste kuşu alıştırın.
3-evet.

Oyla 0
İyi bir egitim verildi ise soğuma olmaz ama ilgisi bir nebze azalir
Bence 1 aylık değil yetişkin erkek alın. Bebeklerini alistirirsiniz
Aslinda sıkıntı olur çünkü dişi yetişkinliğe yaklaştığından diğer kuştan beklentileri olacak. Buda sağlıklı olmaz. Genç yetiskin alin. 5,8 ay arası

Oyla 0
aslında 1 aylık almayı düsündüm kendime onuda alıstırmak icin eğer ilerde disi kuşun beklentisi olursa yanına eş alırım :) dişi kuşum 3 aydır bizimle ve kafesten cıkmadan duramıyor ilgi manyağı desem yeridir ilgisizliğe tahammülü yok kafesleri ayırsam unutmaz değilmi çok seviyoruz kuşu

Oyla 0
İlaveten ve dairi;

İki kuşunuzudu da tamamiyle size güven sağlayana kadar evcilleştirebilirseniz eğer, alakaları doğal olarak birbirlerine daha fazla olacaktır. Lakin bu demek değildir ki sizden uzaklaşacaklar. Birbirlerinin doğal davranışlarına destek verecekler, etkileneceklerdir. Birisi korkup kaçarsa ve bununla alakalı korku sesleri çıkarırsa, diğeri de erkienip aynı yönde davranacaktır. Ele alışık olsa bile.

Bu nedenle yeni alacağınız kuşun tamamiyle evcilleştiğinden emin olduktan sonra birlelim yapabilirsiniz. Emin olun birbirleriyle alakaları sizi daha mutlu edecektir. Kıskançtırlar, bu sebeple aynı oranda alaka göstermelisiniz. Diğer kuşu eğitirken birbirlerini görmesinler. Mümkünse başka bir oda da. Çünkü sesler etkileyecektir birbirlerini...

Oyla 0
İlaveten ve dairi;

İki kuşunuzudu da tamamiyle size güven sağlayana kadar evcilleştirebilirseniz eğer, alakaları doğal olarak birbirlerine daha fazla olacaktır. Lakin bu demek değildir ki sizden uzaklaşacaklar. Birbirlerinin doğal davranışlarına destek verecekler, etkileneceklerdir. Birisi korkup kaçarsa ve bununla alakalı korku sesleri çıkarırsa, diğeri de erkienip aynı yönde davranacaktır. Ele alışık olsa bile.

Bu nedenle yeni alacağınız kuşun tamamiyle evcilleştiğinden emin olduktan sonra birlelim yapabilirsiniz. Emin olun birbirleriyle alakaları sizi daha mutlu edecektir. Kıskançtırlar, bu sebeple aynı oranda alaka göstermelisiniz. Diğer kuşu eğitirken birbirlerini görmesinler. Mümkünse başka bir oda da. Çünkü sesler etkileyecektir birbirlerini...
çok teşekkür ederim diğer kuşta insanları korkmuyor yadırgamıyormyş bebek daha. ilk kafesleri ayırıcam diğer kuş bana alışana güven sağlayana kadar birleştirmicem kafesleri bizim dişi kuş zaten üstümüzden inmiyor ilgi delisi..

Oyla 0
İlaveten ve dairi;

Oyla 0
bugün aldım ilk geldiğinde bizim kuşla baya baktılar ayrı kafeslerden birbirine denemek amacıyla yeni kusu bizşmkinin yanına koydum bizimki gagaladı baktım dövücek kusu alıyım dedim bizimkide elime saldırdı kıskandımı anlamadım kafesleri ayırdım ama birbirlerine bakıyolar tellere çıkmış vaziyette bizimkini 3 4 dk çıkardım yeni gelen kuşun kafesinin üstünde sağında solunda gezip durdu bizimkilerde kızıyor bizden soğucak diye inşallah soğumaz..

Oyla 0
Daha önceden olan kuşun alan sahiplenmesi vardır. Sonradan gelecek kuşlar genelde dürtüklenir:) Birbirlerini ilk aşamalarda ölçer tartarlar. Sonrasında net durum ortaya çıkar...

Konunuzu aynı nitelikte olduğu için birleştirdim (y) Buradan devam edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Daha önceden olan kuşun alan sahiplenmesi vardır. Sonradan gelecek kuşlar genelde dürtüklenir:) Birbirlerini ilk aşamalarda ölçer tartarlar. Sonrasında net durum ortaya çıkar...

Konunuzu aynı nitelikte olduğu için birleştirdim (y) Buradan devam edebilirsiniz.
şuan gayet iyi anlaşıyolar ama yinede eski kuş bizden soğumasın diye kafesleri ayrı tutuyorum

Oyla 0
Biri 4, diğeri 45 günlük. Aslında ikisi de yavru. Fakat 45 günlük olan henüz çok daha tecrübesiz.

Bu sebeple biraz daha zaman tanıyın onlara. Yukarıda buna dair şeyler aöylenmiş zaten...

Oyla 0
Geri