Nursel Doğan
iyikus.com Üyesi
Yeni dışı kuş aldım 1 yaşında benim 5 yaşında erkek kuşum var yanına koymalimiyim yoksa ilk ortama alişmasi mi gerek
Merhaba yeni kuşunuz hayırlı olsun
Ortama alışma süreci ve karantina süreci için en az 10 gün ayrı dursunlar sonrasında yanına koyarsınız
Kuşunuz klâsik bir dişi yaşı ile ilgili net birşey söylemek mümkün değil daha net yakından birkaç görsel paylaşırsanız yardımcı oluruz
Eşe hazır genç bir dişi gibi görünü
Çok teşekkürler bilgiler icin
Yetişkin kuşlarda yaş tahmini zor oluyor. Sizin kuşunuzda yetişkin eşe hazır bir kuş. Cerenin kahverengi olmasından anlayabilirsiniz eşe hazır olduğunu..
Yaş farkı sorun olmaz. Önemli olan anlaşmaları. İlk bir hafta ayrı kafeste dursunlar. Kafeslerden ayrı ayrı salın uçurmak için. Bir hafta 10 gün sonra oda da beraber salın uçsunlar. Baktınız anlaşıyorlar kafesleri birleştirirsiniz..
Bu arada diğer kuşuda bir görelim resim eklerseniz..
Yetişkin kuşlarda yaş tahmini zor oluyor. Sizin kuşunuzda yetişkin eşe hazır bir kuş. Cerenin kahverengi olmasından anlayabilirsiniz eşe hazır olduğunu..
Yaş farkı sorun olmaz. Önemli olan anlaşmaları. İlk bir hafta ayrı kafeste dursunlar. Kafeslerden ayrı ayrı salın uçurmak için. Bir hafta 10 gün sonra oda da beraber salın uçsunlar. Baktınız anlaşıyorlar kafesleri birleştirirsiniz..
Bu arada diğer kuşuda bir görelim resim eklerseniz..
Bu kuşun yaşı büyük olduğunu mu söylüyorsunuz normalde bu yeni kuşumun resmiydi ve bir yaşına yakın dediler
Anladım çok teşekkürlerYetişkin bir kuş olduğunu söylüyorum sadece. Muhabbet kuşları 8-10 aylıktan sonra yetişkin olurlar. Ve 1 yaşındaki bir kuşla 5 yaşındaki bir kuşun görünümü aynı olur. Yani yetişkin olduktan sonra yaşını tahmin etmek çok zor..