Yeni kuş :)

Melike Gül

Forum Sakini
Herkese merhaba size bir sorum olacaktı.Benim şuan bir tane kuşum var yaklaşık 4,5 yaşında ve bugün tanıdığımız bir üretici bize kendine ayırdığı kuşunu bize vermeyi teklif etti ve kuş daha 1 aylıkmış bir sorun olur mu? Ben onu sahiplenmeyi çok istiyorum. Ama sanırım benim kızım biraz kıskanç :D Çünkü bir arkadaşım kuş aldığında (yavru bir kuş) o kuşu benim kuşumun Halime’min yanına koymuştuk Halime yeni kuş geldiğinde böyle daha az ötmeye başladı diyebilirim sanki kıskanmıştı ama bazenleri de annelik içgüdüsü geliyordu galiba çünkü bazenleri de ona yem kusuyordu yani durum biraz karışıktı bazen yem kusuyor bazen ısırıyordu. Şimdi bu yeni kuş geldiğinde o kuşa da alışır mı ileride bir sorun olur mu?
—İkisi ayrı kafeslerde duracak belki ilerde alışırlarsa birbirlerine kafeslerini birleştiririz

Öncelikle umarım hayırlısı olur :giggle: Kritik bir durum bence. 4.5 sene az bir zaman değil. Muhtemelen size bağlılığı çok fazladır. Bu sebeple gelecek yeni kuşa göstereceğiniz alaka, paralel olarak diğerine gösteremeyeceğiniz ilgiye denk düşebilir. Bu sebeple size bağlı olan kuşunuz stres gibi durumlar yaşayabilir ve bundan kaynaklı problemler. Bu sebeple ayarı bozmamak gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca aynı oda da dursalar bile, yeni kuşa göstereceğiniz alakayı başka bir oda da göstermenizi öneririm. Bu arada, ikisinin de cinsiyeti nedir? Yaş farkı fazlaymış:)

Oyla 1
Yeni kuş, yeni haller :D
Küçük bir kuş düzen bozabilir. Kendini savunma gücü yetersiz olduğundan kuşunuz dövebilir onu. Zaten sizi çok sahiplenen bir kuşunuz var ve hiç görmediğiniz yönlerini yansıtabilir. Yine de ciddi bir pürüz yaratmayacaktır. Temkinli hareket etmelisiniz.

Oyla 1
Öncelikle umarım hayırlısı olur :giggle: Kritik bir durum bence. 4.5 sene az bir zaman değil. Muhtemelen size bağlılığı çok fazladır. Bu sebeple gelecek yeni kuşa göstereceğiniz alaka, paralel olarak diğerine gösteremeyeceğiniz ilgiye denk düşebilir. Bu sebeple size bağlı olan kuşunuz stres gibi durumlar yaşayabilir ve bundan kaynaklı problemler. Bu sebeple ayarı bozmamak gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca aynı oda da dursalar bile, yeni kuşa göstereceğiniz alakayı başka bir oda da göstermenizi öneririm. Bu arada, ikisinin de cinsiyeti nedir? Yaş farkı fazlaymış:)
Teşekkür ederim :giggle:
Açıkçası bende o kuşuma çok bağlıyım yani şöyle düşünüyorum mesela ilk günlerde ikinci kuşu başka bir odada tutarım o elimize alıştımı aynı odaya alırım sonra ikisini elime alıp yavaş yavaş ikisini yakınlaştırmaya çalışırım ikisini de çok sevdiğimi onlara göstermeye çalışırım.Yani ikisi arasında ilgi farkını hiç açmıcam inşallah. Ve acaba yeni kuşla karşılaştığında tepkisi nasıl olacak çok merak ediyorum :D ve kuş yanlış bilmiyorsam erkekmiş

Son düzenleme:
Oyla 0
Küçük bir kuş düzen bozabilir. Kendini savunma gücü yetersiz olduğundan kuşunuz dövebilir onu. Temkinli hareket etmelisiniz.
Bu yüzden ikisini ayrı kafeslerde tutacağım
Ve dışarı çıkardığım da da elimden geldiği kadar temkinli olacağım.
Kendini savunma gücü yetersiz olduğundan kuşunuz dövebilir onu. Zaten sizi çok sahiplenen bir kuşunuz var ve hiç görmediğiniz yönlerini yansıtabilir.
Umarım bu süreci en kısa zamanda atlatırız.Umarım çok kıskanmaz :D
Ama benim ona olan ilgim eksilmezse çok bir sorun olmaz değil mi?

Oyla 0
Birçok farklı türden hayvan büyüttüm. Ve çoğu hayvan yavru davranış ve gelişim evresini, insan yavrusuna benzetirim. Özellikle köpekler. Davranışlar, psikoloji, fiziksel aktivite istekleri/davranışları, eğitim süreci... O kadar çok benzer nokta var ki...

Hatta köpekndostum Rise'a sayı saymayı falan öğretmiştim. Tabi çok tekrar yapmak gerekiyor öğretiler için. Şu an pek alakası yok tekrar yapmadığım için:)

Velhasıl, yaklaşımın insani ve insan yavrularına önerilen davranışsal öğretilerin uygulama aşaması gibi:) Belki bilinçli belki bilinçsiz...Ama doğru bir yol, belki de güdüsel bir duygu senin ki:) Ama bence kesinlikle doğru bir yol... Hayvanlarla benzer noktamız çok fazla. Evrimsel sürece girmeyeceğim hiç :D

Düşüncen, heyecanın ve umdukların umarım başarılı bir sonuç verir ve baki kalır:giggle:

Oyla 1
Birçok farklı türden hayvan büyüttüm. Ve çoğu hayvan yavru davranış ve gelişim evresini, insan yavrusuna benzetirim. Özellikle köpekler. Davranışlar, psikoloji, fiziksel aktivite istekleri/davranışları, eğitim süreci... O kadar çok benzer nokta var ki...

Hatta köpekndostum Rise'a sayı saymayı falan öğretmiştim. Tabi çok tekrar yapmak gerekiyor öğretiler için. Şu an pek alakası yok tekrar yapmadığım için:)

Velhasıl, yaklaşımın insani ve insan yavrularına önerilen davranışsal öğretilerin uygulama aşaması gibi:) Belki bilinçli belki bilinçsiz...Ama doğru bir yol, belki de güdüsel bir duygu senin ki:) Ama bence kesinlikle doğru bir yol... Hayvanlarla benzer noktamız çok fazla. Evrimsel sürece girmeyeceğim hiç :D

Düşüncen, heyecanın ve umdukların umarım başarılı bir sonuç verir ve baki kalır:giggle:
Çalıştığın yerin ismini köpeğe mi koyuyorsun? İlginç. :unsure:

Oyla 0
Geri