Yeni kuşum

htchaticeonem9

Forum Sakini
Bugün bir yakınım bana yeni kuş almış arabayla getirecek İnşallah. Ben bu kuşu diğer iki kuşumun arasına karıştırmadan, onu başka kafese alıp kendime alıştırmak istiyorum. Ama şimdilik kafes ayarlayana kadar iki kuşumun yanında dursa, sonra onu içlerinden alsam olur mu? Birbirlerine alışmazlar değil mi? Kısa bir süreden bahsediyorum. Akşama kadar ayrı kafesi ayarlayacağım İnşallah ama akşama kadar yanlarında dursa bir şey olur mu? Bir de kafesleri ayrı dahi olsa diğer iki kuşumla aynı odada olacak, aynı odada uçacaklar bu açıdan bir sıkıntı olur mu? Hemen birbirlerine alışmazlar değil mi? Ya da birbirlerinin sesini duyunca üzülmesinler?

Akşama kadar aynı yerde olmaları sorun oluşturmaz
Ama aynı odada yaşamaları size alışma konusunda sıkıntı çıkarabilir ben 2 kuşum varken bir erkek yavruyu diğer odada bakarak kendime alistirdim konuşmuyordu ama bize çok alınmıştı uçuş antrenmani sırasında diğer odadan gelen kuş sesine sürekli tepki verip diğer odaya gitmek için odadan kaçıyordu 🙂

Akşama kadar aynı yerde olmaları sorun oluşturmaz
Ama aynı odada yaşamaları size alışma konusunda sıkıntı çıkarabilir ben 2 kuşum varken bir erkek yavruyu diğer odada bakarak kendime alistirdim konuşmuyordu ama bize çok alınmıştı uçuş antrenmani sırasında diğer odadan gelen kuş sesine sürekli tepki verip diğer odaya gitmek için odadan kaçıyordu 🙂
Belki birkaç gün de aynı kafeste olabilirler. Yeni kafesi ayarlamam birkaç günü bulacak gibi. Ayrı odalarda keşke bakabilsek ama kuşları koyabileceğimiz tek oda var o oda da dolu. Mecbur aynı odada olacaklar. Yani birbirlerine bu süreçte alışırlar mı acaba? Sonra ayırınca üzülmesinler 🤦🏻‍♀️ Ne yapayım bilemedim.

Aynı kafes içinde bir kaç gün kalırlarsa sorun olmaz alışmazlar ama kendimize alıştırma konusunda zorluk çekebilirsiniz demek istiyorum
Menekşe ile Limon çok alıştılar birbirlerine. Öpüşüyorlar, birbirlerini kaşıyorlar, Menekşe Limon'un sürekli peşinde hiç rahat vermiyor. 1 saniye bile ayrılmıyorlar. Eş tuttular birbirlerini. Bayağı alıştılar artık ayıramam 🤦🏻‍♀️ İşin kötüsü Maviş eşsiz kaldı ve Menekşe artık onu dövmeye başladı. Eşini Maviş'e yaklaştırmıyor. En iyisi Maviş'i ayırıp kendime alıştırmak. Ben kendime alıştırayım istiyordum ama sonuç hayal kırıklığı 🥴

Menekşe ile Limon çok alıştılar birbirlerine. Öpüşüyorlar, birbirlerini kaşıyorlar, Menekşe Limon'un sürekli peşinde hiç rahat vermiyor. 1 saniye bile ayrılmıyorlar. Eş tuttular birbirlerini. Bayağı alıştılar artık ayıramam 🤦🏻‍♀️ İşin kötüsü Maviş eşsiz kaldı ve Menekşe artık onu dövmeye başladı. Eşini Maviş'e yaklaştırmıyor. En iyisi Maviş'i ayırıp kendime alıştırmak. Ben kendime alıştırayım istiyordum ama sonuç hayal kırıklığı 🥴
Eş tutmuşsa dişi terminatörler 😂kavga eder bir kaç seçenek var tek kalan dişiye erkek kuş almak
Yâda onu ayrı Bir kafeste eğitmeye çalışmak

Eş tutmuşsa dişi terminatörler 😂kavga eder bir kaç seçenek var tek kalan dişiye erkek kuş almak
Yâda onu ayrı Bir kafeste eğitmeye çalışmak
Peki iki dişi bir erkek kuşlarımın aynı kafeste durması tehlikeli midir? Şimdiden aralarında biraz çatışma çıktı. Benim kafama takılan, mesela kuş satan yerlerde onlarca dişi-erkek kuş karışık tek kafeste nasıl birbirini yemiyor? Diyelim biri dişi biri erkek eş tuttular diğer kuşlar eşlerine yaklaşınca kavga çıkmıyor mudur? Ben hiç kuş satan yerlerde kuşların kavga ettiğini görmedim 🤔

Peki iki dişi bir erkek kuşlarımın aynı kafeste durması tehlikeli midir? Şimdiden aralarında biraz çatışma çıktı. Benim kafama takılan, mesela kuş satan yerlerde onlarca dişi-erkek kuş karışık tek kafeste nasıl birbirini yemiyor? Diyelim biri dişi biri erkek eş tuttular diğer kuşlar eşlerine yaklaşınca kavga çıkmıyor mudur? Ben hiç kuş satan yerlerde kuşların kavga ettiğini görmedim 🤔
Ben gördüm çoğunun kafası keldi 😔
Tüyleri kuyruklar gitmişti zaten en iyi görüneni almıyor muyuz petsoptan

Aynı kafeste olurlar sa olay çıkar sen aileyi genişlettin sıra ekipmanlarda

Geri