Yeni muhabbet kuşumun karnında şişlik mi var?

frukof1234

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba. Bugün bir erkek yavru muhabbet kuşu aldım. Kendisinde ilk başta bir şişlik fark etmedim. Yemliklerini ve suluğunu taktıktan sonra yem yemeye ve su içmeye başladı. Mevcut dişi kuşuma kıyasla çok daha fazla yiyor ve içiyor. Sonra da karnında bir şişlik olduğunu hissettim. Resimlerini ve vidyolarını bırakıyorum. Yorumlarınıza göre hareket edeceğim yardımınızı bekliyorum.

Yavru bir kuş için çok şişik. O bölgedeki tüyleri elinizle aralayıp hava mı yoksa çok yem yemiş de mi şişmiş bakmanız lazım. Yumuşak gıdalar vererek (yumurta maması gibi) sindirimini kolaylaştırabilirsiniz. Yem karışımınız pek uygun değil sanırım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Yavru bir kuş için çok şişik. O bolgede ki tüyleri elinizle aralayip hava mi yoksa çok yem yemiste mi şişmiş bakmaniz lazım. Yumuşak gidalar vererek (yumurta maması gibi) sindirimini kolaylaştırabilir siniz. Yem karisiminiz pek uygun değil sanırım.
Teşekkür ederim. Gold wings yemlerini kullanıyorum. Aralıyorum ama pek anlayamıyorum. normal bir doku hissi veriyor. Daha önceki kuşum yavru olarak ilk geldiğinde hiç bu kadar yememişti. Yeni kuşum birden çok fazla sıvı ve yem tüketti umarım bu sebeptendir. Şişikliği nasıl anlayacağım? balon gibiyse hava mı oluyor?

Oyla 0
Arkadaşlar merhaba. Bugün bir erkek yavru muhabbet kuşu aldım. Kendisinde ilk başta bir şişlik fark etmedim. Yemliklerini ve suluğunu taktıktan sonra yem yemeye ve su içmeye başladı. Mevcut dişi kuşuma kıyasla çok daha fazla yiyor ve içiyor. Sonra da karnında bir şişlik olduğunu hissettim. Resimlerini ve vidyolarını bırakıyorum. Yorumlarınıza göre hareket edeceğim yardımınızı bekliyorum.

Farklı ortama geçen muhabbet kuşların da strese bağlı olarak farklı komplikasyonlar gelişebilir... Daha sağlıklı bir açıklamayı bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlar yanıtlayacaktır.

Kullandığınız yemin markası nedir?

Suyunu hergün tazeliyor musunuz?

Yem haricin de verdiğiniz gıdalar nelerdir?

Oyla 0
Farklı ortama geçen muhabbet kuşların da strese bağlı olarak farklı komplikasyonlar gelişebilir... Daha sağlıklı bir açıklamayı bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlar yanıtlayacaktır.

Kullandığınız yemin markası nedir?

Suyunu hergün tazeliyor musunuz?

Yem haricin de verdiğiniz gıdalar nelerdir?
Merhaba yorumuuz için teşekkürler. Goldwings marka yem kullanıyorum. Suyunu yeni koydum. Taze açılmış şişeden. Yem haricinde henüz hiçbir gıda vermedim.

Oyla 0
Marka olarak sorun yok ama ak darı ve aspur oranı çok düşük o karışımın. Sarı darı ağırlıklı yemlerin sindirimi daha zor gerçekleşir. Birde yeni yem yemeyi öğrenen kuşlar nerede duracağını bilemeyebilir.
Bence yemi çok yemesinden ve kolay sindirememesinden kaynaklı şişlik ama Damla'nın da dediği gibi kursağa hava dolmuş ise onun dikkatlice alınması gereklidir. Bir miktar zor sayılabilir bir işlemdir. Şiş olsan kısmın sol ve sağ kısmından hafif baskılar yapılması gerekir. Bu sırada kafası hafif yatırılmalı ve gagası elinizle açılmalıdır. Ağızdan fazla hava bu şekilde boşaltılır ama yanlış ve şiddetli sıkma zarar verir.

Oyla 0
Marka olarak sorun yok ama ak darı ve aspur oranı çok düşük o karışımın. Sarı darı ağırlıklı yemlerin sindirimi daha zor gerçekleşir. Birde yeni yem yemeyi öğrenen kuşlar nerede duracağını bilemeyebilir.
Bence yemi çok yemesinden ve kolay sindirememesinden kaynaklı şişlik ama Damla'nın da dediği gibi kursağa hava dolmuş ise onun dikkatlice alınması gereklidir. Bir miktar zor sayılabilir bir işlemdir. Şiş olsan kısmın sol ve sağ kısmından hafif baskılar yapılması gerekir. Bu sırada kafası hafif yatırılmalı ve gagası elinizle açılmalıdır. Ağızdan fazla hava bu şekilde boşaltılır ama yanlış ve şiddetli sıkma zarar verir.
Ilginiz icin teşekkürler. Yemlikten birini çıkardım. Biraz daha sislik indi gibi hissettim. Belki fazla iyimserim. Ama tümör gibi yorumlar okuyunca cok korktum. Her ne kadar yeni almis olsam da o da bir can. Teslim edip kaderine bırakmak istemiyorum. Şişliğin inmesini bekleyeceğim inmezse dediginiz yöntemi araştıracağım. Herhangi bir gıda öneriniz var mi bu durum icin?

Oyla 0
Badiciler gibi bayağı vücut yapmış bu kuş yav :) Şaka bir yana bir röntgen çekilse iyi olur. Florya istanbulveti tavsiye ederim...
Ilginiz icin teşekkür ederim. Hem konum olarak hem de kişisel sebeplerden dolayı kuşuma bunu saglayamayabilirim. Basit bir fazla yem heme durumu olabilir mi? (Umarim böyledir:( ).

Oyla 0
Ilginiz icin teşekkür ederim. Hem konum olarak hem de kişisel sebeplerden dolayı kuşuma bunu saglayamayabilirim. Basit bir fazla yem heme durumu olabilir mi? (Umarim böyledir:( ).

Yakınınızda röntgen çeken bir veteriner varsa iyi olur bence çünkü bayağı şişlik var. Röntgende belli olur ne olduğu...

Oyla 0
Bebek kuşlarda aslında çok bildirilmese de sık gözlemlenen bir durum. Yine de farklı bir sebepten olabileceğinden veteriner önceliğiniz olmalı.
Mama verilebilir, dal darı ve aspur gibi kolay kırılan tohumlar sunulabilir.
Normalde çok ciddi bir durum değil dediğim gibiyse eğer ama olmama olasılığı da var ve müdahale edilmelidir. İç organları etkiliyor yoğun basınç, şişmeler.

Oyla 0
Bebek kuşlarda aslında çok bildirilmese de sık gözlemlenen bir durum. Yine de farklı bir sebepten olabileceğinden veteriner önceliğiniz olmalı.
Mama verilebilir, dal darı ve aspur gibi kolay kırılan tohumlar sunulabilir.
Normalde çok ciddi bir durum değil dediğim gibiyse eğer ama olmama olasılığı da var ve müdahale edilmelidir. İç organları etkiliyor yoğun basınç, şişmeler.
Hayırlı akşamlar. Aldığım yerle konuştum. Henüz çok yavru olduğunu ve sizin de dediğiniz gibi sık gözlenen bir durum olduğunu söyledi. Birde cidden çok fazla yem yedi, su içti. Zaten dışkısına da yansıdı. 4 aylık kuşum neredeyse bir gün içinde yeni kuşumun yediği kadar yem yemiyor. Sindirimi kolaylaştırsın diye kum temin edeceğim. Dal darıyı da şimdi takıyorum. @Ümit T. Beyin önerdiği Versele-laga multivitamini de temin ettim. Yarın yumurta mamasıyla birlikte vereceğim.

Oyla 0
Bilgilendirme ihtiyacı olarak, bulunduğum konumda kuşlarla ilgilenen veteriner bulamadım şimdilik. Sişliğimiz biraz daha indi. Gece yemliklerini çıkarmıştım. Sabah kalkıp dışkılarını yemeye çalışmış beyefendi... yine de tedbir amaçlı olsun diye benden daha bilgili olacağını düşündüğüm petshopa götürdüm. Oradaki beyefendi gayet ilgili bir şekilde kuşuma baktı, kursak kontrolünü yaptı. Bir sağlık problemi olmadığını söyledi. Tümör, ur gibi bir durumun olmadığını belirtti. Kuşumun sesi soluğu da yerinde. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Böyle bir platformun olması gerçekten biz acemi kuş sahipleri için cok faydalı.

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Umarım tez zamanda eski haline döner. Bu süre zarfında acil durumlarda ya da rutin kontrollerde götürebileceğiniz bir veteriner keşfediniz.

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Umarım tez zamanda eski haline döner. Bu süre zarfında acil durumlarda ya da rutin kontrollerde götürebileceğiniz bir veteriner keşfediniz.
Sağ olun. Dune kıyasla kabarikligi da indi, kendini temizlemeye başladı. Cirtlak sesiyle Limon'a (4 aylik disi) eslik etmeye çalışıyor :)

Oyla 0
Geri