Yeni sultan papağanımız hakkında bir kaç soru

Savas S.

Forum Sakini
İyi akşamlar, kardeşim evde ki 2 Muhabbet kuşumuz yetmiyormuş gibi bir tane de Sultan papağanı aldırttı. Bugün bizimle geçirdiği ikinci Günü. Sanırsam tüneklerde bizden korktuğu için kafes tabanında oturuyor. Tabanda durduğu için tabana cevizler koydum. Nasıl alıştırabiliriz bu papağanı bize? Sultan papağanı sesi açınca ötmeye başlıyor.

Sultan papağanımızın bizde bugün 5. Günü doluyor ve dün öğlenden beri kafeste sağa sola koşturarak ötüyor. Nedeni nedir acaba?

Yerim <3 tipik hareketlerinden. Kafesten çıkmak istediğinde sıkça yapıyorlar. Bu arada kafesi biraz küçük :(

Bu hareketi doğanay hocamın dediği gibi ya kafesten çıkmak istediklerinde ya da ilgi istediklerinde yapıyorlar.Akşam üstü erkek sultan papağanım çok bağırarak böyle tünekte sağa sola gider.Eşi olmasına rağmen ben gidip konuşmadan ıslık çalmadan durmuyor.Konuşmayı ilgilenmeyi deneyin sakinleşir.Bence 1 hafta-10 gün dolmadan kafesten çıkarmayın odayı iyice tanısın.

Yerim <3 tipik hareketlerinden. Kafesten çıkmak istediğinde sıkça yapıyorlar. Bu arada kafesi biraz küçük :(
Videoyu uzaktan çektiğim için zoomladım, bu nedenlede biraz küçük çıkmış. Kafes düzenini de oturtamadım daha, küçük olsa bile kafes çok bir sıkıntı yaratmaz, çünkü bizim kuşlar sabah 07:00-10:00 dan akşam 21:00-22:00 a kadar serbestler.

Geri