Yine bir kaç sorum var

firatfirat

iyikus.com Üyesi
1-)Dişi kuşumun daha bir yumurtası var ikincisi çıkmadı bile, aslında çok iyi anlasiyorlar ama dişi yemek ve su için çıktığında erkek izin vermiyor, dişinin yanağını kaşıyor mutlu mutlu sesler çıkartıyor ama izin vermiyor hiç su icmiyor dişi zaten günde 3 kere 2 şer dakikadan çıkıyor geri kalan da yumurtaya oturuyor erkeği ayırma gibi bişe gerekli mi?

2-)Birde dişi kuş hiç tünekten tünege bile ziplamiyor sadece tellerde yürüye yürüye gidiyor içinde yumurta var diye mi ziplamiyor yoksa bir sıkıntısı var mıdır?

3-) Bide evimizde doğalgaz olmadığı için klima ile ısınıyoruz kuşları koyu renk bir polar ile örttüm gece gündüz ama tek tarafları ( bana bakan yüzleri açık) açık bu onları strese sokar mı?

Erkek besliyor olabilir. Ne süre izleyerek bu fikre kapıldınız acaba?
Yumurtası olan kuşlar ağır hareket ediyor, genelde uçma atlama eğilimi göstermiyor.
Eğer davranışlarında bir bozulma gözlemlenmediyse stres durumu olmamış olabilir.

Oyla 0
hareketlerinde bir sıkıntı yok..
Kuşları olduğum odada yukarı aşmış durumdayım günün 8 saati beraberiz

Erkeği alalı 1 ay oldu bana çok alışkın hiç korkmuyor ama dişi 2 yıldır bende ve benden nefret ediyor yumurtalarını attığım günden beri (eskiden de çok korkardı benden)

Erkek çok çok fazla yem tuketiyor bende erkeğin beslediğini düşünüyorum bukadar fazla yemek yemezdi ne zaman baksam yem tüketiyor mama da var ama normal yem yemeyi tercih ediyor çok az mama yiyor..

Oyla 0
Muhtemelen dişiye kusuyor. Kuluçka aşamasında erkek besler genelde ama ara ara yeme kendisi de iniyor.

Oyla 0
Geri