Yine bir üşütme vakası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Merhaba tekrardan,
Hemen hızlıca konuya giriş yapıcam. Kendisi 4 aylık sultan papağanı işten eve geldiğim zaman karşılaştığım durum beni tedirgin etti.
- nefes alırken hafif tık tık sesi
- bunun üzerine kendisi tüy döneminde (yoğun geçiriyor)
- ve kendisi hep yerde geziyor.
Ne yapabilirim?

Çözüm
Öncelikle herkese Merhaba,
Veterinere tam zamanında götürdük sevgili Sertaçı. İnanılmaz bir şekilde kendisi çok iyi toparladı. Bildiğim kadarıyla röntgen çekilmiş ve ciğerlerinde enfeksiyon görünmüş. Antibiyotik, probiyotik ve kusma için önleyici ilaç verildi. Bize söylenilen şekilde ilaçlarını kullandık. Kendisini sıcak tuttuk ve önceki dışkıları hep lekeli ve son zamanlarda ishaldi. Eski dışkılarından eser yok. Umarım hep böyle devam eder. Kendisi bazen durgun oluyor bazen çok enerjik oluyor. HerkeSe teşekkür ederim. Ve kendisi tüy döneminde çok fazla kaşıntısı var. Bu haftayı atlattıktan sonra dış parazit uygulaması yapacağım. Cevap veren herkese teşekkür ederim. O kadar korkmuştum ki size anlatamam :'( daha bebek küçücük
Yorgun gözüküyor
Tüy döneminde uyku düzenine biraz daha dikkat etmek gerekir
Probyotik ve gerwit kullanıyor musunuz ?

Öncelikle geçmiş olsun inşallah bir an önce düzelir
Yorgun gözüküyor
Tüy döneminde uyku düzenine biraz daha dikkat etmek gerekir
Probyotik ve gerwit kullanıyor musunuz ?
Havalar artık soğuk olduğundan dolayı merak ettim de oda sıcaklığı kaç olması gerek? Biz 21-22'nin altına düşürmemeye çalışıyoruz da

Öncelikle geçmiş olsun inşallah bir an önce düzelir

Havalar artık soğuk olduğundan dolayı merak ettim de oda sıcaklığı kaç olması gerek? Biz 21-22'nin altına düşürmemeye çalışıyoruz da
Kuşların alışmasına bağlı. Eğer kademeli ısı düşürülürse 13-14 dereceler bile uygunken bir anda 13 dereceye inmesi sorundur. Ortalama 18-22 derece arası oldukça ideal ısılardır

Veterinere tam zamanında götürdük sevgili Sertaçı. İnanılmaz bir şekilde kendisi çok iyi toparladı. Bildiğim kadarıyla röntgen çekilmiş ve ciğerlerinde enfeksiyon görünmüş. Antibiyotik, probiyotik ve kusma için önleyici ilaç verildi. Bize söylenilen şekilde ilaçlarını kullandık. Kendisini sıcak tuttuk ve önceki dışkıları hep lekeli ve son zamanlarda ishaldi. Eski dışkılarından eser yok. Umarım hep böyle devam eder. Kendisi bazen durgun oluyor bazen çok enerjik oluyor. HerkeSe teşekkür ederim. Ve kendisi tüy döneminde çok fazla kaşıntısı var. Bu haftayı atlattıktan sonra dış parazit uygulaması yapacağım. Cevap veren herkese teşekkür ederim. O kadar korkmuştum ki size anlatamam :'( daha bebek küçücük

Çözüm
Gelişmelerin iyi olmasına çok sevindim 🤗
Banyo yapması için banyoluk takabilirsiniz
Hangi ilaçları verdi veteriner

Hangi veterinere götürdünüz?

Merhaba,
Verilen ilaçları ekte bıraktım. Antibiyotiği 4 damla kullanmamızı, probiyotiği 24 saatte bir değiştirmemiz gerektiğini, kusma ilacını sabah akşam 1 damla kullanmamız gerektiğini, vitaminleri de günde bir kere kullanmamız gerektiğini söylediler. Bahçelievler şirinvet veteriner kliniğiine götürdük. ayriyetten kilosu 73 gram çıkmışz. Fakat biz antibiyotiği 1 damlayı düşürdük çünkü 4 damla verdiğimizde aşırı sarstı. Tanıdığımız kuşcu abi de sadece vitaminden ilerlemimiz gerektuğini söylediler. Şimdide ayım 19 unda kontrolümüz var açıkçası çekiniyoruz acaba tekrardan fazla ilaç verirler de güçsüz düşer diye. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir ne yapmamız gerekir?

Ekli dosyalar

• 4CDE0816-73E5-4859-9461-019452419672.jpeg
    4CDE0816-73E5-4859-9461-019452419672.jpeg
    141.4 KB · Görüntüleme: 8
  • 1F23FABA-FD4B-4A8B-AE15-554568D9AC73.jpeg
    1F23FABA-FD4B-4A8B-AE15-554568D9AC73.jpeg
    208.6 KB · Görüntüleme: 7
  • B47731EE-E831-4F62-850B-3F6D2C923B4B.jpeg
    B47731EE-E831-4F62-850B-3F6D2C923B4B.jpeg
    93.1 KB · Görüntüleme: 6
  • E9FF5E18-CBCC-49C2-B3CB-C24C112853AE.jpeg
    E9FF5E18-CBCC-49C2-B3CB-C24C112853AE.jpeg
    155.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 4D790118-0EF5-412D-A4BE-919C4E20D7BF.jpeg
    4D790118-0EF5-412D-A4BE-919C4E20D7BF.jpeg
    85.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 4250D67F-2823-4BEA-8CD1-41F43E2ECE74.jpeg
    4250D67F-2823-4BEA-8CD1-41F43E2ECE74.jpeg
    85.3 KB · Görüntüleme: 7
Neden medpamid verdi onu pek kestiremedim doğrusu :(
Probiyotik + vitaminler sorun yaratmayacaktır ancak özellikle bu tip genel üşütmelerde ben şahsen multivit kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Dışkısı epey iyi ama uyuklaması hep böyle mi :(

yediği darıları kusuyordu bu yüzden o ilacı verdiler. 4 gündür antibiyotik veriyoruz fakat 1 damla. Veteriner 4 damla demişti. İlk kullanımda 2 damla verdikten sonra sersemlediğini fark ettik. Bu yüzden 1 damlaya düşürdük. Kusma ilacı da işe yaradı iştahı açıldı. Fakat bu akşam antibiyotik verdikten sonra durgunlaştı elimize aldığımızda ayakları soğuktu. 5 aylık bir papağanın kilosu 73 gram olması normal midir? Birde gövdesindeki kemiği ellediğimizde belirgin ele geliyor bu normal midir?

Aslında süreç onun için yorucu geçmiş olmalı. Tüy dönemini ve yetişkinliğe yavaş yavaş geçiş dönemleri. Zayıflaması da oldukça olası, ağırlığı fena sayılmaz. 70-110 g arası olabiliyorlar. Bu tip durumlarda öncelikle yemlerin tazeliği sorgulanmalı diyorum ben ama dışkıları maşallah pek temiz görünüyor. İlaç durumunu bozuyorsa son 1 gün daha verilip kesilebilir. Yine de veterinere danışmak lazım. Bu tip ilaçlar 3 gün bile yeterli gelebiliyor.

Merhaba Doğanay Bey,
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Sertaç çok iyi maşallahı var eskisi gibi enerjisi yerinde. çok güzel ötüyor. bu gün istanbulda hava güzeldi ve güneşliydi kendisini balkona çıkardım D vitamini alsın diye. çok hoşuna gitti. o günden sonra dediklerinizi de baz alarak ilacı kestık. veteriner bizzat arayıp nasıl olduğunu sordu.

Geri