yine eğik uyuyor hasta mı

ciromveben

iyikus.com Üyesi
kuşum yine böyle uyuyor. kuyruğu titriyor mu nefes alış verişinden mi oynuyor anlamadım. sesi hareketi iyi, durgun değil. hasta mı? dolabın üstüne çıkıp aşağı bana bakıyor acaba öyle bakarken alıştı mı böyle durmaya?

Son düzenleme:
Uçmakta zorlanıyormu ? Kilolu kuşlar uçmakta ve nefes almakta zorlanırlar.Fazla uçamazlar,nefes nefese kalırlar,tıkanırlar.Kilo iyi birşey olmasada kilolu kuşların diğer kuşlara oranla bakteriyel,virüs ve mantar gibi hastalıklara karşı dirençleri daha yüksek olsada bu sefer karaciğer ve solunum rahatsızlıkları çekmeye başlarlar.En sağlıklısı formda tutmak,evin bir odasında serbestçe uçuş yapmasına,tur atmasına,tırmanma ve kondisyon oyunları oynamasına elverişli bir ortam yaratmak,yatay telli kafesler almak,kuşun kiloyu rahatça atabilmesine yardımcı olacaktır.Yağlanma,sürekli kafeste hareketsiz kalan,sıkıntıdan sürekli yeme yönelen,yumurtalı mama,nijer tohumu,kızıl dal darı gibi yağlı tohumları yiyen kuşlarda görülür.

Son düzenleme:
Uçmakta zorlanıyormu ? Kilolu kuşlar uçmakta ve nefes almakta zorlanırlar.Fazla uçamazlar,nefes nefese kalırlar,tıkanırlar.Kilo iyi birşey olmasada kilolu kuşların diğer kuşlara oranla nakteriyel,virüs ve mantar gibi hastalıklara karşı dirençleri daha yüksek olsada bu sefer karaciğer ve solunum rahatsızlıkları çekmeye başlarlar.En sağlıklısı formda tutmak,evin bir odasında serbestçe uçuş yapmasına,tur atmasına,tırmanma ve kondisyon oyunları oynamasına elverişli bir ortam yaratmak,yatay telli kafesler almak,kuşun kiloyu rahatça atabilmesine yardımcı olacaktır.Yağlanma,sürekli kafeste hareketsiz kalan,sıkıntıdan sürekli yeme yönelen,yumurtalı mama,nijer tohumu,kızıl dal darı gibi yağlı tohumları yiyen kuşlarda görülür.
sabah kafesini açıyorum dışarı çıkıyor ama neredeyse hiç uçmuyor evet. günde 2-3 tur oda büyük değil zaten. kafesin dışına çıkıp oturuyor dolabın üstünde vs. ama uçuşunda sorun yok yani kanatları falan iyi. korkunca mesela çok iyi uçuyor

şimdi hesapladım tam değil ama haftada 70-80 gram falan yemiş sanırım. hassas terazim olmadığı için tam ölçemiyorum. bebek daha 3 aylık. çok mu yemiş
Bol bol uçmaya teşvik edin. Multi mineral multi vitamin ve probiyotik desteği verin. Kanatlıoil kadochol veya röhnfried sedochol alıp haftada 2-3 defa verin.

Geri