Yumurta alamıyoruz

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Bugün Çıtır ve Pıtırla forumu işgal ettik ? Size bir sorumuz daha olacaktı. Dişimiz 2.5 aydır yuvalığa girip çıkıyor içeriyi kendine göre düzenledi. Mısır granülü kullanıyorum yuvalık içinde. Çiftleştiklerini de biliyorum fakat yavrularımız olmuyor. Bayağı kızıştı (hatta ceresini ekleyeceğim kabuklanmaya başladı), boş bile olsa çoktan yumurtlaması gerekmez miydi? Kuşlarda kısırlık gibi bir durum var mı? Başlarda erkek çok kur yapıyordu kızımız kaçıyordu, şu an dişimiz erkekten daha fena asla susmuyor gün boyu kur yapıyor. Çok iyi anlaşıyorlar. Bazen birbirlerine o kadar çok kur yapıyorlar ki sesten başka odaya geçmek zorunda kalıyorum. Sürekli ötüyorlar. Acaba ne yapabiliriz bu konuda? Dişimizin stres yapabileceği bir şey yok.

Ekli dosyalar

• AB3F8223-298F-48FB-A2C6-224F8F088BEB.jpeg
    AB3F8223-298F-48FB-A2C6-224F8F088BEB.jpeg
    816.1 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Bugün Çıtır ve Pıtırla forumu işgal ettik ? Size bir sorumuz daha olacaktı. Dişimiz 2.5 aydır yuvalığa girip çıkıyor içeriyi kendine göre düzenledi. Mısır granülü kullanıyorum yuvalık içinde. Çiftleştiklerini de biliyorum fakat yavrularımız olmuyor. Bayağı kızıştı (hatta ceresini ekleyeceğim kabuklanmaya başladı), boş bile olsa çoktan yumurtlaması gerekmez miydi? Kuşlarda kısırlık gibi bir durum var mı? Başlarda erkek çok kur yapıyordu kızımız kaçıyordu, şu an dişimiz erkekten daha fena asla susmuyor gün boyu kur yapıyor. Çok iyi anlaşıyorlar. Bazen birbirlerine o kadar çok kur yapıyorlar ki sesten başka odaya geçmek zorunda kalıyorum. Sürekli ötüyorlar. Acaba ne yapabiliriz bu konuda? Dişimizin stres yapabileceği bir şey yok.
İlk öncelikle Bu flood sorunu Doğanay beyin canını çok sıkmaktadır ve bu forumu kirletmektedir. Eğer fazla sorunuz olursa en son açtığınız konuya yazabilirsiniz.
-
Dişi’ye probiyotik takviyesi yaptınız mı veya herhangi bir vitamin takviyesi? Dişi’ler yumurtlamak için vitamin vitamine ihtiyaç duyarlar ve erkekler de beslemek için vitamine ihtiyaç duyarlar. Benim bildiğim kadarıyla vitamin eksikliğinden yumurtlamaz dişiler. Başka bilgili arkadaşlar yardımcı olur size.

Oyla 0
İlk öncelikle Bu flood sorunu Doğanay beyin canını çok sıkmaktadır ve bu forumu kirletmektedir. Eğer fazla sorunuz olursa en son açtığınız konuya yazabilirsiniz.
-
Dişi’ye probiyotik takviyesi yaptınız mı veya herhangi bir vitamin takviyesi? Dişi’ler yumurtlamak için vitamin vitamine ihtiyaç duyarlar ve erkekler de beslemek için vitamine ihtiyaç duyarlar. Benim bildiğim kadarıyla vitamin eksikliğinden yumurtlamaz dişiler. Başka bilgili arkadaşlar yardımcı olur size.
Foruma bugün katıldım. Kuralları bilmiyorum çok. Ama farklı konularda farklı sorular sorduğum için ayrı konulara yazmak mantıklı geldi. Yani benim gibi cevabı arayan arkadaşlar olursa daha rahat ulaşabilsin diye.
——
Evet her türlü vitamin desteğini sağlıyorum. Röhnfried kullanıyorum marka olarak. İki farklı kuş kumu kullanıyorum, ikisi de kafeste her daim. Kalamar kemiğini, daldarıyı eksik etmiyorum. Aynı şekilde yeşillik ve yumurta maması da veriyorum.

Forumda bu durumla ilgili açılan konuyu okudum. Fakat herhangi bir şişlik yok dişimin popo kısmında. Yumurta sıkışması gibi bir durum da yok yani. Irkları için çek dedi Doğanay bey, kiloları da normal ırkları için. Biri 43 biri 45 gr. Valla hiçbir anlam veremedim, sağlık sorunları da yok. O yüzden kısır olma gibi bir durum var mı merak ettim. Yuvalıktan çıkmıyor. Hatta bazen erkek olanla beraber yuvalıkta duruyorlar. Yuvalık içinde de talaş kullanıyorduk, petshop önerisiyle mısır granülüme geçmiştik. Tekrar talaşa geçmemiz daha sağlıklı olacak sanırım

Son düzenleme:
Oyla 0
Foruma bugün katıldım. Kuralları bilmiyorum çok. Ama farklı konularda farklı sorular sorduğum için ayrı konulara yazmak mantıklı geldi. Yani benim gibi cevabı arayan arkadaşlar olursa daha rahat ulaşabilsin diye.
Yaptığınız yanlış bir şey değil aksine doğru bir şey. Flood ile alakası yok yani kuralları ihlal etmemişsiniz merak etmeyin?
Evet her türlü vitamin desteğini sağlıyorum. Röhnfried kullanıyorum marka olarak.
Elinizde E vitamini ve Kalsiyum desteği var mı, kullanıyor musunuz? Örneğin Taubenfit ve Nekton MSA gibi.. Tabii ki kuş/kuşlar kısır ise bu takviyelerin hiçbirinin anlamı olmayacaktır ?
O yüzden kısır olma gibi bir durum var mı merak ettim.
Kısırlık maalesef fiziksel olarak anlaşılamıyor. Fakat anlattığınıza göre kafeste kalamar kemiği vs. bulunuyormuş ve çiftleşme olmuş. Ayrıca dişi de yuva hazırlığı yapmış ve hâlâ yumurta gelmemiş ise bence kısırlık söz konusu olabilir.
Yuvalık içinde de talaş kullanıyorduk, petshop önerisiyle mısır granülüme geçmiştik. Tekrar talaşa geçmemiz daha sağlıklı olacak sanırım
Evet talaşa geçmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü mısır granülünün şeklinden dolayı dişi yumurtalara rahat oturamaz ve talaşın kuşlarda ayrıca bir kuluçka hissi uyandırdığı söyleniyor. Ben Quik markasının Siyah Çam Talaşı'nı kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.

Ne yazık ki söyleyebileceklerim bu kadar..

Oyla 0
Yaptığınız yanlış bir şey değil aksine doğru bir şey. Flood ile alakası yok yani kuralları ihlal etmemişsiniz merak etmeyin?

Elinizde E vitamini ve Kalsiyum desteği var mı, kullanıyor musunuz? Örneğin Taubenfit ve Nekton MSA gibi.. Tabii ki kuş/kuşlar kısır ise bu takviyelerin hiçbirinin anlamı olmayacaktır ?

Kısırlık maalesef fiziksel olarak anlaşılamıyor. Fakat anlattığınıza göre kafeste kalamar kemiği vs. bulunuyormuş ve çiftleşme olmuş. Ayrıca dişi de yuva hazırlığı yapmış ve hâlâ yumurta gelmemiş ise bence kısırlık söz konusu olabilir.

Evet talaşa geçmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü mısır granülünün şeklinden dolayı dişi yumurtalara rahat oturamaz ve talaşın kuşlarda ayrıca bir kuluçka hissi uyandırdığı söyleniyor. Ben Quik markasının Siyah Çam Talaşı'nı kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.

Ne yazık ki söyleyebileceklerim bu kadar..
Elimde röhnfried E vitamini/selenyum var. Salmonella tedavisi uyguladığım diğer kuşum için kullanıyorum ama çifte kumrularda kullanmadım hiç. Yumurta kabuğunu çekip veriyorum bazen.

Yumurtlamama için hiçbir engel yok, son ihtimal kısır olduğunu düşündüm bende açıkçası. sürekli yuvalık içinde yuvalığı düzenliyor. Şu an bunları yazarken bile birbirlerine kur yapıyorlar ? Biraz daha bekleyeceğim sonrasında yuvalığı çıkaracağım sanırım. Kendiside stres yapacak yumurtlayamadıkça sanırım

Oyla 0
Dişi kuşlar tam hazır hissetmeden yumurta oluşturmuyorlar. Kafalarına hala yatmayan şeyler olabilir ya da iskelet yapısını yuvaya henüz uyduramamış olabilir. Yumurtlamadan folluk kısmında yatma pratiği yaparlar. Aynı zamanda bir şekilde ısı ayarlıyorlar ama göremediğimizden net bir yorum yapmak güç

Oyla 0
Dişi kuşlar tam hazır hissetmeden yumurta oluşturmuyorlar. Kafalarına hala yatmayan şeyler olabilir ya da iskelet yapısını yuvaya henüz uyduramamış olabilir. Yumurtlamadan folluk kısmında yatma pratiği yaparlar. Aynı zamanda bir şekilde ısı ayarlıyorlar ama göremediğimizden net bir yorum yapmak güç
Talaşa geçiş yapıp 1 ay kadar daha bekleyeceğim. Bakalım artık. Umarım yavrularımız olur ☺️

Oyla 0
Konuyu farklı bir soru ile güncellemek istiyorum. Erkek kuşum biraz daha baskınlık kurmaya başladı daha fazla kur yapıyor. Yuvalığı tekrar taktım kafese 10 gün önce. Dişi düzenleme yaptı içerde. Genelde yuvalıkta oturuyor. Yuvalık dışında çok iyi anlaşıyorlar, sürekli kur yapmalar ötüşmeler.. ama dişi erkeğin yuvaya girmesine izin vermiyor, boğuyor resmen. Sebebi ne olabilir? Yavru ya da yumurta olsa yavruları koruma içgüdüsü ile yapıyor diyeceğim ama.. dediğim gibi sadece yuvalığa girince yapıyor bunu. Kapıda durup besliyor bazen dişiyi, o zaman problem etmiyor

Oyla 0
Konuyu farklı bir soru ile güncellemek istiyorum. Erkek kuşum biraz daha baskınlık kurmaya başladı daha fazla kur yapıyor. Yuvalığı tekrar taktım kafese 10 gün önce. Dişi düzenleme yaptı içerde. Genelde yuvalıkta oturuyor. Yuvalık dışında çok iyi anlaşıyorlar, sürekli kur yapmalar ötüşmeler.. ama dişi erkeğin yuvaya girmesine izin vermiyor, boğuyor resmen. Sebebi ne olabilir? Yavru ya da yumurta olsa yavruları koruma içgüdüsü ile yapıyor diyeceğim ama.. dediğim gibi sadece yuvalığa girince yapıyor bunu. Kapıda durup besliyor bazen dişiyi, o zaman problem etmiyor
ne kadar alakası vardır bilmiyorum ama tecrübemi paylaşmak isterim. benim dişi kuşum da aynısını yapıyordu. sanırım ortamı güvenli olarak hissetmiyordu. evin salonundaydı kafesleri. biz de ailecek salonda vakit geciriyoruz. farklı bir odaya aldım. yalnız kaldıklarında yumurta aldım.

Oyla 0
ne kadar alakası vardır bilmiyorum ama tecrübemi paylaşmak isterim. benim dişi kuşum da aynısını yapıyordu. sanırım ortamı güvenli olarak hissetmiyordu. evin salonundaydı kafesleri. biz de ailecek salonda vakit geciriyoruz. farklı bir odaya aldım. yalnız kaldıklarında yumurta aldım.
Bizimde aynı şekilde oturma odamızdalar ama oturma odası akşama kadar genelde boş oluyor. Kendi odama alsam ben sürekli kendi odamdayım. Gerçi bizi pek takmıyor gibi duruyorlar. 2-3 gün önce benim odamdaki hallerini videoya çektim ekleyeyim. Ayak atan üste çıkan dişi ? Erkekte yapıyor bu hareketleri ama dişi kadar değil. Eklediğim diğer videoyu yine atmıştım. Erkek kızışmamış denmişti ama 1.5 yaşına geldi.Yumurta maması veriyorum haftada iki kez ama nafile ??‍♀️

Son düzenleme:
Oyla 0
Hala olmadı mı :(
Yeni bir erkek ile denenebilir belki.
Evet maalesef. İyi anlaşıyorlar ayırmak istemiyorum. Yavru alsak çok seviniriz ama olmazsa da canları sağolsun artık ? Açıkçası ben birkaç kez çiftleşme davranışlarına şahit oldum ama yeterli değildi sanırım. Dişi erkeği atıyor üstünden 10-15 sn sonra

Son düzenleme:
Oyla 0
İyi işaret aslında. Biraz daha zaman gerekiyor demek ki.
Umarım ☺️ yeni konu açmak istemedim, Pıtır bugün en uzun iki kuyruk tüyünü dökmüş. Kısacık kalmış kuyruğu. Kafes dibinde bir sürü tüyü var. Yine tüy dökümünde mi? Yoksa dişiyle çok boğuştuğu için mi oldu korktum :( Normalde tüy dökümünde tüm kafes tüy olurdu bu kez sadece kafes köşelerinde tüyler var

Ekli dosyalar

• B39F5985-5283-4CB1-BECC-07B876292D65.jpeg
    B39F5985-5283-4CB1-BECC-07B876292D65.jpeg
    907.5 KB · Görüntüleme: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 29
Oyla 0
Dişi kuşunuzda yumurta var sanırım. Bir süre kafesten çok uzak tutmayınız. Tüy dönemi başlıyor erkek kuşun. Bu nedenle düşürmüş muhtemelen

Oyla 0
Dişi kuşunuzda yumurta var sanırım. Bir süre kafesten çok uzak tutmayınız. Tüy dönemi başlıyor erkek kuşun. Bu nedenle düşürmüş muhtemelen
Kuyruk düşüklüğü ve dışkı büyümesi gibi durumlar var ama elimle kontrol ediyorum hiçbir şey yok. Bazen dik tutuyor kuyruğu emin olamadım bende. Yuvalığa da sokmuyor erkeği dediğim gibi aşırı kavga ediyor girmeye çalışınca

Oyla 0
Bazı dişiler asla izin vermez yuvalık paylaşımına. Karakter olarak sert bir dişi belli ki. Dikkatli olmakta fayda var :)
Bir süre çıkartmayın kuşları kafesten @Hande. Muhtemelen yumurtlama evre hazırlığında.

Oyla 0
Bazı dişiler asla izin vermez yuvalık paylaşımına. Karakter olarak sert bir dişi belli ki. Dikkatli olmakta fayda var :)
Bir süre çıkartmayın kuşları kafesten @Hande. Muhtemelen yumurtlama evre hazırlığında.
Bir sorunumuz var. Kafes dışında vakit geçirmeye o kadar alışıklar ki. Normalde zaten susmuyorlardı, 2 gündür siz dediğiniz için çıkarmayaya çalışıyordum ama evi yıkacaklar. Gerçekten başım çatlıyor. Az önce 10 dakika çıkarayım dedim artık dayanamadım. Kafese koyduğum an ki hallerini ekliyorum. Susmuyorlar asla susmuyorlar uykuda bile mırıldanıyorlar. İmdat! ??
Bu aşırı ötme sorunumuz hep var. Sürekli oyun oynamak istiyorlar ne yapacağız bunlarla? Ve ciyak ciyak bağırıyor çıkarmam için. Güzel bir ses tonuyla ötse sıkıntı yok ama..

Oyla 0
Ya yerim maşallah. O ciyak ciyak bağırma eşleşme çağrısı olabilir. Bir çok anlamı var aslında. Bu ötüşler daha çok kur ötüşü videoda ki. Henüz yumurta yok belli ki. Geçen ki fotoğraflarda öyle görünüyordu.

Oyla 0
Ya yerim maşallah. O ciyak ciyak bağırma eşleşme çağrısı olabilir. Bir çok anlamı var aslında. Bu ötüşler daha çok kur ötüşü videoda ki. Henüz yumurta yok belli ki. Geçen ki fotoğraflarda öyle görünüyordu.
Evet videodakiler kur yapma ötüşü ama arada ciyaklama sesi çıkarıyor ya sürekli onu yapıyorlar aslında. Kafesten çıkarınca susuyorlar ? Yumurta var mı yok mu ben çözemedim, kuyruk bazen çok düşük oluyor hatta aşağı kırık oluyor. Kabarıyor. Ama hastalık belirtisi yok gayet neşeli, dışkı normal daha doğrusu çok problemli değil. Yemesi, içmesi, ötmesi normal. Nefes alışverişi de hızlı eskiye nazaran, hırıltı gibi şeyler yok. Ortam soğuk değil. Niye böyle kabarıyor, yumurta yoksa kuyruk neden aşağıda bilemiyorum ??‍♀️ Bir de ayakları erkeğe göre bayağı soğuk oluyor hep.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 20
  • 03A1B3C2-2F83-4DEF-9D54-47BB4BA56BB1.jpeg
    03A1B3C2-2F83-4DEF-9D54-47BB4BA56BB1.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Oyla 0