Yumurta ustunde disi ishal

samet150914

Forum Sakini
Merhaba. disi muhabbet yumurta ustunde fakat diskisi sulu. ishalmi degil mi bilemedim. yardim edermisiniz lutfen?IMG_20210215_122652.jpg

Yeşillik çok mu verdiniz? Kabarma ve halsiz duruşu var mı? Kuş yumurtlamaya devam etmiyor sanırım çünkü yumurtası olsa dışkıları çok büyük olur.

İlk etapta Apex Divitsol Bağırsak Düzenleyici kullanılabilir. Haşlanmış patates de verin. Toparlanma olmaz ise veteriner görsün. Tahlil gerekebilir. En olmadık durumda yumurtaları kaydırırsınız. Benzer şeyi iki hafta önce yaşadım. Bazı kuşlar yumurta sayısını da stres yapabiliyor.

Oyla 0
aynı sorun bende de var ,bir tane dişim normalde gayet sağlıklı,ama ne zaman ki yumurtlama dönemine giriyor ishal oluyor,birde 4 tane yumurta yapıyor yatmıyor,anlamadım gitti bu işi bu sezon 3.defa boşa yumurtladı

Oyla 0
aynı sorun bende de var ,bir tane dişim normalde gayet sağlıklı,ama ne zaman ki yumurtlama dönemine giriyor ishal oluyor,birde 4 tane yumurta yapıyor yatmıyor,anlamadım gitti bu işi bu sezon 3.defa boşa yumurtladı
Genelde çiftleşme sezonu öncesi kür yapılmasının esprisi bu diyebiliriz. Yumurtlaması bitince ilaç kullanılabiliyor. İlk yavru çıkana kadar zaman çok iyileşir inşallah.

Oyla 0
Genelde çiftleşme sezonu öncesi kür yapılmasının esprisi bu diyebiliriz. Yumurtlaması bitince ilaç kullanılabiliyor. İlk yavru çıkana kadar zaman çok iyileşir inşallah.
hala yumurtluyor ve yatiyor üzerinde. yumurtlamadan önce tylozyn tartarat verdim 5 gün. sonra probiyotik. multivitamine devam ediyorum hala. yarin kesicem vitamini. normal su verip iki üç güne bakalım nasıl olacak

Oyla 0
hala yumurtluyor ve yatiyor üzerinde. yumurtlamadan önce tylozyn tartarat verdim 5 gün. sonra probiyotik. multivitamine devam ediyorum hala. yarin kesicem vitamini. normal su verip iki üç güne bakalım nasıl olacak

tavsiye değil bilgi amaçlı yazıyorum. tylosin tartarat daha çok solunum yolunda etkilidir. üretim öncesi kür yapacaksanız 5 gün tylosin (ya da doksisiklin) + 5 gün vitamin/probiyotik + 5 gün sulfadimidin sodyum + 5 gün vitamin/probiyotik kullanmanız daha iyi sonuç verir.

Oyla 0
Geri