Yumurta yok fakat ıkınıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fidan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fidan

Forum Sakini
Kuşumda bugün bu davranısı farkettim
Kendisi dişi sultan papağanı. Ikınıyor, poposu açılıyor ve kuyruğu yukarı kalkıyor sonra azcık dışkılıyor. Elleyince yumurta yok. Neden olabilir acaba ? Tam oluşmamış yumurtadan vs kaynaklanır mı ?
@Doğanay Y. @Umit. @neanderthalensis @Eyunal

Son düzenleme:
Merhaba, bunu yaptığında kayıt altına alabilir misiniz? Yanlış anlamayın ancak bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor, görmek isterim.
Yumurta oluşumu olmadan bu tarz davranışlar pek beklendik değil. Muhtemelen farklı bir sorun

Merhaba, bunu yaptığında kayıt altına alabilir misiniz? Yanlış anlamayın ancak bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor, görmek isterim.
Yumurta oluşumu olmadan bu tarz davranışlar pek beklendik değil. Muhtemelen farklı bir sorun
Yumurta çıkaracağı zamanki ıkınma gibi.Ikınıyor ama sadece azcık dışkı çıkıyor

hastalık durumu olabilir. Dışkaları ishal maalesef.
Eğer tahmin ettiğim diğer sindirim kaynaklı dışkı zorlanması ise yeşillikler vermelisiniz brokoli roka gibi. Ek olarak probiyotik, prebiyotik ürünlerde iyi gelir. Ağızdan 1 damla zeytin yağı önerenlerde var ancak 1 seferlik deneme için uygun

hastalık durumu olabilir. Dışkaları ishal maalesef.
Eğer tahmin ettiğim diğer sindirim kaynaklı dışkı zorlanması ise yeşillikler vermelisiniz brokoli roka gibi. Ek olarak probiyotik, prebiyotik ürünlerde iyi gelir. Ağızdan 1 damla zeytin yağı önerenlerde var ancak 1 seferlik deneme için uygun
Anusün sağ üst kısmını elleyince yumusak bir sey hissediyorum ama emin olamadim

Ekli dosyalar

• 20230221_201010.jpg
    20230221_201010.jpg
    338.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 20230221_201003.jpg
    20230221_201003.jpg
    364.3 KB · Görüntüleme: 5
  • 20230221_200959.jpg
    20230221_200959.jpg
    210.3 KB · Görüntüleme: 5
  • 20230221_200907.jpg
    20230221_200907.jpg
    279.8 KB · Görüntüleme: 4
Bu ishal olabileceği gibi bakteriyel başka sorunları da işaret ediyor olabilir. 2-3 gün probiyotik ve elektrolit desteği sağlayınız. Toparlamaz ise sulu kısmı başka yorumlar yapmak gerekiyor.

Bu ishal olabileceği gibi bakteriyel başka sorunları da işaret ediyor olabilir. 2-3 gün probiyotik ve elektrolit desteği sağlayınız. Toparlamaz ise sulu kısmı başka yorumlar yapmak gerekiyor.
Elimde entrobac, bt amin forte ve gerwit var. Hangisi elektrolut probiyotik nasıl kullanmalıyım ? 2 gün entrobac vermiştim bugün temiz su günü

entrobac verildi ise ek gerek yok şimdilik. Genel durumu kötü görünmüyorsa eğer 1-2 gün gözlem yapalım. Büyük ihtimalle bir veteriner ilacı kullanmak gerekiyor.

entrobac verildi ise ek gerek yok şimdilik. Genel durumu kötü görünmüyorsa eğer 1-2 gün gözlem yapalım. Büyük ihtimalle bir veteriner ilacı kullanmak gerekiyor.
Daha önce megabakteriozis tedavisi görmüştü 21 gün. Ama iyileşme sağlanamamış da olabilit. Bunu anlamak için veterinere kontrole götürmem gerekliydi fakat götüremedim. Üstünden baya zaman geçti. Daha daha öncede akciğer enfeksiyonu için antibiyotik ve antifungal kullanmıştı.
Genel durumu fena değil. Gerwit ve bt amin forte un zararı olur mu

Zor bir hastalık ve genelde tedavisi güç, tekrar edebiliyor. Onun etkileri başlamış olabilir dediğiniz gibi. :(
İşin garibi eskiden böyle bi belirtisi yoktu hastalığın. Gerçi dün tuvaletini pek yapamamıştı ve iştahı azdı ama sanırım entrobac fayda etti. Biraz da zeytinyağı.
Aynı zamanda tüy dökümünde. Neredeyse tüm tüylerini yeniliyor.

İşin garibi eskiden böyle bi belirtisi yoktu hastalığın. Gerçi dün tuvaletini pek yapamamıştı ve iştahı azdı ama sanırım entrobac fayda etti. Biraz da zeytinyağı.
Aynı zamanda tüy dökümünde. Neredeyse tüm tüylerini yeniliyor.
Hocam her şeyi parça parça söylüyorsunuz :D
Kabızlık durumu ve tüy dökümünde bu tarz görüntüler olabilir dediğiniz gibi.

Geri