tam bir çatlama değil hani vurmuş gibi ama kendimde zarar vermekten korkuyorumÇatlamalar olduysa çıkar diye düşünüyorum. İsterseniz siz de yardımcı olun.
Zarar vermezsiniz, kolay bir işlem. Hem şöyle düşünün, eğer çıkamaz ve siz müdahale etmezseniz yumurta içinde zaten ölecek..tam bir çatlama değil hani vurmuş gibi ama kendimde zarar vermekten korkuyorum
Zarar vermezsiniz, kolay bir işlem. Hem şöyle düşünün, eğer çıkamaz ve siz müdahale etmezseniz yumurta içinde zaten ölecek..
Eğer yardımcı olmaya karar verirseniz kuşu, göbek bağı olduğu için yumurta kabuklarından tamamen ayırmayın, kuşun çıkmasına yardımcı olduktan sonra kabuğuyla birlikte geri yuvaya koyun. Annnesi göbek bağını kesecektir
Bu arada, yumurtanın üstüne 1 damla ılık su damlatabilirseniz faydası olacaktır ??
cımbız kullanmadan çıkardım teşekkür ederimşu sıralar artık kendi çıkması gerekir.
siz çıkaracaksanız da çok dikkatli olmanız lazım, ayrıca cımbızı ateşte ısıtıp steril hale getirmeniz de gerekir
Merak etmeyin hemen beslemiyor. Benim anaçlarım, kuş çıktıktan aşağı yukarı 7-8 saat ardından beslemişlerdi. Endişe etmeyin ama siz yine de gün içinde ara ara kontrol edin, yavru yaklaşık 20 saat kadar bir şey yemeden yaşayabiliyor diye biliyorum, hemen tık diye ölmüyor yani merak etmeyin ?yavru şuan gayet iyi durumda korkarak olsada çıkardım üzerinden üç saat kadar geçti ama sanırım anne yedirmiyor elime değdiği için olabilir mi?
diğer annemiz böyle değildi bu yüzden biraz değişik geliyor teşekkür ederim yardımlarınız için.Merak etmeyin hemen beslemiyor. Benim anaçlarım, kuş çıktıktan aşağı yukarı 7-8 saat ardından beslemişlerdi. Endişe etmeyin ama siz yine de gün içinde ara ara kontrol edin, yavru yaklaşık 20 saat kadar bir şey yemeden yaşayabiliyor diye biliyorum, hemen tık diye ölmüyor yani merak etmeyin ?
Şuanki çiftinizin ilk kuluçkası ise acemilik yapıp yavruyu beslemeyedebilirler, dediğim gibi iyi gözlem yapın, yarın kursağın boş olduğunu görürseniz 3-4 saat sonra tekrar bakarsınız ve hâlâ boş ise sizin beslemeniz gerekecek. Umarım bunlara gerek kalmaz. Ben teşekkür ederimdiğer annemiz böyle değildi bu yüzden biraz değişik geliyor teşekkür ederim yardımlarınız için.
sabaha doğru ikinci yavruda geldi ikisinide beslemiş ve evet ilk kuluçkaları baba deneyimli arada giriyor içeri belki o besliyordur bilemedimŞuanki çiftinizin ilk kuluçkası ise acemilik yapıp yavruyu beslemeyedebilirler, dediğim gibi iyi gözlem yapın, yarın kursağın boş olduğunu görürseniz 3-4 saat sonra tekrar bakarsınız ve hâlâ boş ise sizin beslemeniz gerekecek. Umarım bunlara gerek kalmaz. Ben teşekkür ederim![]()