Yumurtaları ne yapmalıyım?

firatfirat

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar dişi kuşum 23 gündür kuluçkada düzenli bir şekilde oturuyor bir iki gün üzerinden kalkma gibi soruları olmuştu.. yumurtalar dolu mu boş mu diye hiç bakmadım çünkü hiç anlamam 23. Gündeyiz ama yavru çıkmadı ve hala oturuyor 5 yumurtası var.. Boş yumurtaları kendi kendine yuvadan atmak gibi huyları yokmu böyle kalkmadan hep oturur mu Hepsi boşsa bile ?

Ne kadar süre daha bekleyim?
Yumurtaları alacagimda tek tek mi alim?
2. Kuluckasiydi Toplam 9 yumurta hepsi boş yuvalıgı kaldırım mi ?
Teşekkür ederim.

9 yumurta mu var? İlk yumurta cikmasiyla son yum çıkması arasinda çok zaman var. İlk yumurta 18. Günde çıkmamış ise şuan 3 ya da 4. Yumurtanın çıkım günü yaklaşıyor olmalı. Hepsi boş ise -isikla kontrol ediniz- alabilirsiniz altindan

Oyla 0
Hocam hepsini bir anda alsam psikolojisi filan bozulmaz değil mi bide hep yumurtalar boş çıkıyor zaten çiftleşmelerini istemiyorum yuvaligida çıkartım mi?

Oyla 0
Hep boş çıkıyor diyorsunuz, bununla birlikte yumurtaların dolu/boş olduklarını kontrol etmedim, anlamam vs. diyorsunuz? YouTube'ta onlarca video var bununla alâkalı bir kere bile video açıp bu kuluçka ile ilgili kendi başınıza herhangi bir bilgi edinmeye çalışmadıysanız zaten kuluçkanızın olumlu sonuçlanmaması gayet normal..
Araştırın, fenerin altında kontrol edin yumurtaları. Eğer dolu olanlar var ve çıkmamışsa odanın nem ve sıcaklık değerlerini gözden geçirin.
Eğer hepsi boş ise bunu da araştırın. Örneğin;
"Muhabbet Kuşu Yumurtaları Neden Boş Çıkar" gibi..

Oyla 0
Araştırdım ben hepsini birçok kere de videoda izledim yumurtalari altından alıp kontrol etmeme sebebim daha önceki kuluckada bunu eldiven yardımıyla denedim ve içeri girip hepsini kırdı sizde bu sayfada olduğunuza göre bir çok kere okumuş ve yazmissinizdir kuslarin psikolojileri sahiplerine alışkanlıkları aynı olmuyor her kuş uysal olmak zorunda değildir.. ayrıca bir çok seferinde yazmıştım belki gormussunuzdur yumurtaların boş çıkma sebepleri tecrübesizliği hep tunekten duserek çiftleşmeleri 3-5 saniye sürüyordu zaten grupta da bir çok hocam büyük ihtimalle boş çıkacak okadar kısa surede döllenmesi imkansız demişlerdi..
Hep boş çıkıyor diyorsunuz, bununla birlikte yumurtaların dolu/boş olduklarını kontrol etmedim, anlamam vs. diyorsunuz? YouTube'ta onlarca video var bununla alâkalı bir kere bile video açıp bu kuluçka ile ilgili kendi başınıza herhangi bir bilgi edinmeye çalışmadıysanız zaten kuluçkanızın olumlu sonuçlanmaması gayet normal..
Araştırın, fenerin altında kontrol edin yumurtaları. Eğer dolu olanlar var ve çıkmamışsa odanın nem ve sıcaklık değerlerini gözden geçirin.
Eğer hepsi boş ise bunu da araştırın. Örneğin;
"Muhabbet Kuşu Yumurtaları Neden Boş Çıkar" gibi..

Oyla 0
Hocam hepsini kontrol ettim hepsi boş bir anda yuvalıgi kaldırım mi tek tek mi kaldırım yumurtaları ?

Oyla 0
Çoğu dişi boş veya yavrusu canlı olmayan yumurtaları kenara ayırır. Üzerinde numaralandırma yapmamışsınız dolayısı ile 7-8-9 numaraların doluluk kontrol zamanı da geçmiş görünüyor ama yine de tarih olmadığı için kati bir şey diyemiyorum. Eminseniz kaldırın yumurtaları onlar yeniden başlarlar zaten. Sadece tekrar yumurtlamalarını istemiyorsanız bile yuvalığı sökmeyin hemen. Bu onların iç güdülerine zarar veriyor.

Oyla 0
Geri