Yumurtalarin hepsini altına alamıyor

Beyzanurr

Forum Sakini
Kuşumun 3 yumurtası var biri dışarda kalıyor fark etmiyor çoğu zaman sanırım. Arka tarafında görmüyor mu anlamıyorum. Bazen üçüne birden yatabiliyor. Bazen bir tanesi dışarda kalıyor. Hadi gündüz fark eder belki ama gece o şekilde kaldıysa yumurta soğmaz mı? Yoksa kuşum biliyor mudur nöbetleşe falan mı yatiyordur üstüne? Çünkü bir iki saat yatmazsa soğuyor ve embriyo ölüyormus

Belkide yumurta boştur. O yüzden kenara itiyordur onu. Işıkta kontrol ettinizmi yumurtaları? Birde plastik folluklu yuvalık kullanıyormusunuz?

Oyla 0
Belkide yumurta boştur. O yüzden kenara itiyordur onu. Işıkta kontrol ettinizmi yumurtaları? Birde plastik folluklu yuvalık kullanıyormusunuz?
Yumurtaya işaret koydum nokta şeklinde. Bazen o dışarda kalıyor bazen diğeri. Farkında değil yani. Kontrol ettim bir tanesi dolu yumurtaların kesin. Birisi içinde ölmüş sanırım bir oluşum var ama kan damarı oluşmamış. Diğeri boş. Plastik folluk kullanmıyorum yok. Boş olanı almakta kararsız kaldım. Hepsine yatabilmesi için alsam mı. Strese mi girer

Oyla 0
Yumurtaya işaret koydum nokta şeklinde. Bazen o dışarda kalıyor bazen diğeri. Farkında değil yani. Kontrol ettim bir tanesi dolu yumurtaların kesin. Birisi içinde ölmüş sanırım bir oluşum var ama kan damarı oluşmamış. Diğeri boş. Plastik folluk kullanmıyorum yok. Boş olanı almakta kararsız kaldım. Hepsine yatabilmesi için alsam mı. Strese mi girer

Bence almayın kalsın. Ama plastik folluklu bir yuvalık kullansaydınız iyi olurdu. Onların ortası çukur olduğu için yumurtalar ortada toplanıyor otomatik olarak..

Oyla 0
Peki o biri dolu olduğuna göre yatiyordur bir şekilde herhalde değil mi? Biliyordur yani. Ben ışığı açıp uyandırdığım zaman yanında yumurtayı görünce altına doğru alıyor. Uyandırıp rahatsız etmesem o dışarda kalıyor öyle çünkü:)

Oyla 0
Bahsettiğiniz durum gayet doğal bence, aynısı benim başıma geldiğinde anne bi yumurtayı gözden çıkarmış gibi hissettim ama daha sonra o dışardaki yumurtanın sürekli değiştiğini gördüm. Emin olun o bi şekilde ayarlıyor. Telaşlanacak bir şey yok yuvaya ne kadar az dokunursanız o kadar iyi.

Oyla 0
Bahsettiğiniz durum gayet doğal bence, aynısı benim başıma geldiğinde anne bi yumurtayı gözden çıkarmış gibi hissettim ama daha sonra o dışardaki yumurtanın sürekli değiştiğini gördüm. Emin olun o bi şekilde ayarlıyor. Telaşlanacak bir şey yok yuvaya ne kadar az dokunursanız o kadar iyi.
Teşekkürler ?

Oyla 0
Geri