Yumurtayı ne zaman kontrol edeyim

İsimsiz.

iyikus.com Üyesi
İlk yumurta 2 ocakta çıktı 2. Yumurta dün çıktı fakat kırdı. Hangisini kırdığını bilmiyorum. Yumurtayı ne zaman kontrol edeyim dolu mu değil mi diye

Her çıkan yumurtayı numaralandırmanızda fayda var ayrıca çıkış tarihini takip etmeniz içinde tarih yazarsınız hem kuşların çıkışı hemde dogum tarihlerini bilmiş olursunuz

Oyla 0
Muhabbet kuşlarının yumurtası 4. gün net anlaşılıyor dolduğu. Yapmanız gereken ellemen hızlıca ışıkla kontrol etmeniz. Eğer ilk yumurta kırılmış ise diğerini 3 gün sonra teyit edebilirsiniz.

Oyla 0
Yumurtanız dolu, gözünüzaydın. Lakin ben yeni eşleme ya da sonradan edindiğim çiftlerde özellikle şunu uyguluyorum; belirlediğim belli saatlerde muhakkak sakin tavırlarla yuvalığını kasten açıyorum ve bir müddet bakınıyorum. Sürekli kendimi gösteriyorum. Yakın temasımı vs. Bu duruma aşina olmaları gerekiyor bir şekilde, ve bu süreci hızlı kılıyorum. Bu benim yöntemim tabi, her kuşta işe yarayacak diye bir kaide yok. Lakin şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım.

Sürekli rahat bırakmak, bir müddet sonra bu sakinliğe alışmalarına neden olacak. Ve mecburi müdahalelerinizde sorun yaşama olasılığınız katlanacaktır. Şahsi düşüncem.

Oyla 0
Geri