Yurtdışı üretimleri neden daha fazla verimli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mubis10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mubis10

Yasaklanmış Kişilik
Merhabalar bugün merak ettiğim bir soruyu size de sormak istedim. Hollanda'da ve Belçika'da iki arkadaşım Muhabbet kuşu, hint bulbulu, cennet,sultan üretiyorlar. Tamamen oranın yerli ürünlerini kullandiklarini soyluyorlar. Bugun dikkatimi cekti kus resimlerinde yurtdışındakiler Türkiye'ye göre daha canlı ve güzel gibi. Ayrıca yurtdışında yumurtalardanda daha fazla verim alınıyormuş . Sizce bu neden olabilir?
@Kaan Omurtak
@Doğanay Y.
@Muratsani
@Rüştü Okumuş
@Ümit T.

Son düzenleme:
İyi soylar, doğru eşleme, kaliteli ürün kullanımları. Doğru aydınlatmanında etkisi çok. Maalesef ülkemizde bazı kuş türleri yeteri kadar ilgilenildiği sanılsa da yanlış besleniyor.

Oyla 0
Merhabalar bugün merak ettiğim bir soruyu size de sormak istedim. Hollanda'da ve Belçika'da iki arkadaşım Muhabbet kuşu, hint bulbulu, cennet,sultan üretiyorlar. Tamamen oranın yerli ürünlerini kullandiklarini soyluyorlar. Bugun dikkatimi cekti kus resimlerinde yurtdışındakiler Türkiye'ye göre daha canlı ve güzel gibi. Ayrıca yurtdışında yumurtalardanda daha fazla verim alınıyormuş . Sizce bu neden olabilir?
@Kaan Omurtak
@Doğanay Y.
@Muratsani
@Rüştü Okumuş
@Ümit T.
Varlıklı bir ailenin çocuğuyla
Yoksul bir ailenin çocuğu arasındaki fark gibidir bu mesele...

Ayrıca bir hususta şunu söyleyebilirim ilaveten; yem konusunda bunu araştırmadım, fakat birçok besin ögesinde ülkemize gelenler ile, aynı ürünün menşei ülkesinde ki içeriği aynı olmayabiliyor. Bu da ülkelerin üretim, içerik ile alakalı yasalarından kaynaklanıyor. Spor yaptığım dönemde, ülkemize gönderilen birçok supplement ürünün içeriği epey düşüktü. Bu sebeple üretilen ülkeden eş dost vasıtasıyla getirtiyordum aynı ürünü.

Oyla 0
@Kaan Omurtak
@Doğanay Y.
@Muratsani
@Rüştü Okumuş
@Ümit T.
Neyden olacak tabi, bakım kalitesinden. Adamlar adam gibi kuş bakıyor. Öyle buradaki gibi 5 liralık petshop yemiyle beslemiyor, mamasını, vitaminini vs. eksik etmiyor. Temizlikleri düzenli yapıyorlar, kaliteli ve geniş kafeslerde üretim yapıyorlar. Bunun dışında Doğanay abinin dediği gibi eşlemeyi biliyorlar. Buradakiler ne genotip bilir ne fenotip bilir ne de mutasyon bilir. Başlıca sebepler bunlar. Aslında bunun Avrupa’yla Asya’yla falan alakası yok. Yukarıda dediğim şeyleri Türkiye’de de uygulayan çok kaliteli üreticiler var. Onların kuşları da Avrupa’dakilerle benzer. Alta 2 tane video bırakacağım, dünya çapında tanınmış ödüllü üreticiler. Biri Daniel Luetolf diğeri ise Bahreynli bir Arap. Bahreynli olan da ödüllü ve tanınmış bir üretici. İkisinin de bakım şartlarına bak, sonra bizimkilere bak farkı görürsün .

Oyla 0
@Kaan Omurtak
@Doğanay Y.
@Muratsani
@Rüştü Okumuş
@Ümit T.
Davetsiz bir şekilde yazıyorum kusura bakmayın, benimde yurt dışında oturan 2 kuzenim var onlarında kuşları var. Kuşlarının bana fotoğraf yollamışlardı bulabilirsem koyarım birazdan. Bana kalırsa sebepleri
-Taze ürün
-Düzenli bakım/temizlik/veteriner kontrolü
-Buraya kasten oranın bilgi kaynağı daha fazla
-Maalesef insanlarımızın bazı kesimleri hayvanları oyuncak olarak gördüğü için sevgi, veya onlara düzgün beslenmeyi bile fazla görüyor. Bana kalırsa bunun gibi bir çok sebepten dolayı.

Oyla 0
Neyden olacak tabi, bakım kalitesinden. Adamlar adam gibi kuş bakıyor. Öyle buradaki gibi 5 liralık petshop yemiyle beslemiyor, mamasını, vitaminini vs. eksik etmiyor. Temizlikleri düzenli yapıyorlar, kaliteli ve geniş kafeslerde üretim yapıyorlar. Bunun dışında Doğanay abinin dediği gibi eşlemeyi biliyorlar. Buradakiler ne genotip bilir ne fenotip bilir ne de mutasyon bilir. Başlıca sebepler bunlar. Aslında bunun Avrupa’yla Asya’yla falan alakası yok. Yukarıda dediğim şeyleri Türkiye’de de uygulayan çok kaliteli üreticiler var. Onların kuşları da Avrupa’dakilerle benzer. Alta 2 tane video bırakacağım, dünya çapında tanınmış ödüllü üreticiler. Biri Daniel Luetolf diğeri ise Bahreynli bir Arap. Bahreynli olan da ödüllü ve tanınmış bir üretici. İkisinin de bakım şartlarına bak, sonra bizimkilere bak farkı görürsün .
@Muratsani hocam dikkat edersen gazete kağıdı kullanıyorlar :)
Biraz parayı veren düdüğü çalıyor bu tip üst kuşlarda :D

Oyla 0
Doğanay hocam, defaatle konularımız da gazete kağıdının neden zararlı olduğuyla alakalı birçok paylaşım da bulunuldu. Hatta @Doğanay Y. Hoca özellikle bundan çok bahsetmiştir. Araştırabilirsiniz.

Ayrıca hocam, ben ciddi çok zengin olsam, yine doraq ekmek yerim dürmeç yapıp :D Biraz buna benzetiyorumbahsettiğiniz durumu ...

Oyla 0
Geri