Yuvalığa İlgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Daha önceden yuvalığın yüzüne bile bakmayan kuşlarım şimdi yuvalıktan çıkmıyorlar. Arada sırada dişiyi öğrensin korkmasın diye yuvalığın içine sokuyordum. 1-2 hafta önce erkek biraz ilgi göstermeye başladı ve şimdi son günlerde hep yuvalık içindeler. Çoğu zaman dışı yuvalıkta erkek girişinde bekliyor. Uzun ve yüksek bı şekilde ötüyor bazen. Sizce hayırlı bı haber var mı? ??

Daha önceden yuvalığın yüzüne bile bakmayan kuşlarım şimdi yuvalıktan çıkmıyorlar. Arada sırada dişiyi öğrensin korkmasın diye yuvalığın içine sokuyordum. 1-2 hafta önce erkek biraz ilgi göstermeye başladı ve şimdi son günlerde hep yuvalık içindeler. Çoğu zaman dışı yuvalıkta erkek girişinde bekliyor. Uzun ve yüksek bı şekilde ötüyor bazen. Sizce hayırlı bı haber var mı? ??
Muhtemelen yakında yumurtlayacaktır dişi? Gözünüzaydın süreç başlamış gibi...

Oyla 0
Bu dönemde iki kuşu da kafesten salmamaya ve özellikle onları yem-su vs. haricinde rahatsız etmeyin derim.

Dişinin, yuva girişini veya yuvanın içini kemirmesini görürseniz bilin ki yumurta yakın ? Bu süreçte de yuvalığa az bir miktar talaş koyarsanız, kuşlar için psikolojik olarak yumurtlama eğilimine girmesinde epey faydası olur. Eğer talaşların bazılarını yahut hepsini dışarıya atarsa, tekrardan geri yuvaya koymayın. Umarım istediğiniz bebeklere kavuşursunuz ??

Oyla 0
Bu dönemde iki kuşu da kafesten salmamaya ve özellikle onları yem-su vs. haricinde rahatsız etmeyin derim.

Dişinin, yuva girişini veya yuvanın içini kemirmesini görürseniz bilin ki yumurta yakın ? Bu süreçte de yuvalığa az bir miktar talaş koyarsanız, kuşlar için psikolojik olarak yumurtlama eğilimine girmesinde epey faydası olur. Eğer talaşların bazılarını yahut hepsini dışarıya atarsa, tekrardan geri yuvaya koymayın. Umarım istediğiniz bebeklere kavuşursunuz ??
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yuvalığın içinde ufak ufak kafasındaki tüylerden var 2-3 tane bide kemirdiği yuvalığın parçaları. Her gün girip kemiriyor. Tahminimce talaş koyarsam heralde böyle bi durum kalmaz.

Oyla 0
Hâlâ koymadınız mı talaşı?? Bakın, şuan dişinin yuvayı benimseme evreleri. Bu süreçten sonra yuvalığa herhangi bir müdahalede bulunursanız kuluçkayı reddedebilir, yumurtlamayabilir, yumurtladıysa kırabilir vs... Eğer talaş koyacaksanız, bu mesajı okuduğunuzda talaşı az bir miktarda yuva tabanına yayın. Sizin için şu fotoğrafı çektim, şu an için bu miktarda yahut daha az koyabilirsiniz.
Screenshot_2021-05-22-00-28-00-448_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Yavrular tamamen çıktıktan sonra ise bu miktarda koyarsınız

Screenshot_2021-05-22-00-25-54-204_com.google.android.apps.photos~2.jpg
Yuvalığın içinde ufak ufak kafasındaki tüylerden var 2-3 tane bide kemirdiği yuvalığın parçaları.
Evet siz taban malzemesi koymadığınız için dişi kendi tüylerinden taban malzemesi hazırlamaya çalışıyor.. O tüyleri geri almayın dursun follukta.

Oyla 0
Hâlâ koymadınız mı talaşı?? Bakın, şuan dişinin yuvayı benimseme evreleri. Bu süreçten sonra yuvalığa herhangi bir müdahalede bulunursanız kuluçkayı reddedebilir, yumurtlamayabilir, yumurtladıysa kırabilir vs... Eğer talaş koyacaksanız, bu mesajı okuduğunuzda talaşı az bir miktarda yuva tabanına yayın. Sizin için şu fotoğrafı çektim, şu an için bu miktarda yahut daha az koyabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 17141

Yavrular tamamen çıktıktan sonra ise bu miktarda koyarsınız

Ekli dosyayı görüntüle 17142

Evet siz taban malzemesi koymadığınız için dişi kendi tüylerinden taban malzemesi hazırlamaya çalışıyor.. O tüyleri geri almayın dursun follukta.
Koymamıştım ama bu akşam koydum. Sizin dediniz gibi yaptım talaşı azalttım. Biraz fazla koymuşum. Bide bı sorum olucak dışı yuvalik içindeyken erkek girişte bekliyo çoğu zaman. Fakat içeri almıyor dışı. Erkek çok az giriyo yuvalığa. Bu tür şeyler normal mi?

Oyla 0
Evet normal, her kuşun karakteri farklıdır. Tıpkı biz insanlar gibi.. Benim bir çiftimin dişisi erkeği yuvaya girmesine çoğunlukla izin vermiyor, fakat diğer çiftimin dişi ve erkeği yumurtalara beraber oturuyor ve geceleri birlikte yavrularla birlikte yuvada uyuyorlar, kısacası dediğim gibi kuşların karakterine kalmış bir durum:)
- Folluktaki yuvarlak oyuk kısmı, yuva girişinden uzak konuma koyun ki böylelikle yanlışlıkla yumurtayı ezme durumu minimuma düşsün. Dişi yumurtalara dikkat ederek yuvaya giriyor zaten fakat siz yine de bu küçük önlemi alın.

- Yuvalıktaki küçük tüneği çıkarmayın, erkek kimi zaman orada nöbet tutar ve dişi kendini daha güvende hisseder. Aynı zamanda erkek, bu tünek sayesinde yuva dışından dişiyi daha kolay besleyebilir??

Oyla 0
Geri