Yuvalık değişimi

Serdar akin

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar iyi akşamlar, bugün muhabbetlerin 5.ymurtasini da gördüm,bu aşamada yuvayı değiştirebilir miyim,(daha kullanışlı bir yuva temin ettim),beslenmelerine ekstra ne yapmalıyım.tesekkurler

Merhaba, gözünüz aydın. Böyle durumlarda yuvalık değişimi çok riskli olur. Kuşların karakterini iyi bilmeden yapılan her değişim faciayla sonuçlanabilir.

Oyla 0
Merhaba, gözünüz aydın. Böyle durumlarda yuvalık değişimi çok riskli olur. Kuşların karakterini iyi bilmeden yapılan her değişim faciayla sonuçlanabilir.
Ok anladım,zaten ilk yumurtaları çiftin,hiç müdahale etmiyeyim o zaman.degisimi ne zaman yapabilirim yavrular çıktıktan sonra olur mu

Oyla 0
yavrular çıktıktan sonra denenebilir ama bazen benimsemiyor anne baba girmiyor. Bu nedenle çok kötü bir yuvalık değil ise kuluçka tamamen bittiğinde değiştiriniz

Oyla 0
Merhaba,
Gözlemlediğim ve şahit olduğum bir olayı anlatmak isterim size. Benim de çift kuşlarım vardı ve 7 tane yumurta yapmışlardı ben de az da olsa altlarını değiştiriyordum hasta olmasınlar diye ama her altlarını değiştirdiğimde anne kuş yuvalığa girmez olurdu rahat 8-9 saat girmezdi. Kısacası bence değiştirmeyin çünkü birden kuş değişik hareketlerde bulunabilir yuvalığa giremeyebilir. Gözünüz aydın bu aradaa fotoğraf atabilirseniz çok güzell olur

Oyla 0
Görüşler için teşekkürler,zaten foruma bu çiftten yavru alabilmek için aylar önce de danismistim,tam ümidi kesmisken yumurta almak heyecan verici o yüzden riske atmam,birazda bu süreçte beslenme mama vs gibi konularda bir kaç görüş verirseniz sevinirim ( forumda da bakıyorum)

Oyla 0
Yumurtlama evresinden çıkana kadar kizistirabilecek tüm takviyeler azaltilmasi gerekiyor. Örneğin hafta da 1 ya da 2 kez mama ve diğer katkilar sunulmasi yeterli olacaktır. Kalsiyum ve d vitamini bu süreçte çok önemli. Bebekler cikmaya başladıkça ek besinler arttirilmasi gerekiyor.
Şu evrede yeşillik -taze nane,kekik ve semizotu- severek tuketeceklerdir.

Oyla 0
Sizinkine yakın bir durum bende de var. Yeni sezonda eşlemiş olduğum bir takımım var ve yuvalıkları geçen seneden kalma.
Değiştirmek istesem de ilk yavruların yeme düşmesini bekliyorum. Sağlıklı olanda bu bence.

Oyla 0
Geri