Yuvalık temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ixs54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ixs54

iyikus.com Üyesi
benim kuşlar sabah akşam çiftleşiyorlar yumurta yakın sanırım kanatlar iyice düştü ama yuvalık cok pis. Önceden içinde uyuyorlardı ve dışkıları kurudu içinde, talaşla iyice karıştı. Temizlemeye kalksam dişi kuş yuvayı kendine göre hazırlıyor görüşüne göre süreç baştan sıfırlanacak. ne önerirsiniz? hiç ellemesem mi?

Yumurta gelmeden temizleyiniz. En doğrusu bu olacaktır ya da folluklu yeni bir yuvalık alınız.

doğanay bey merhaba, ilk yumurtamız dün geldi ama dıkkatımı çeken follugun oyuk kısmında değil kenraında duz yerde yumurtanın ustune yatıyor. yumurtlara çogaldıkca sorun olur mu? teşekkürler.

doğanay bey merhaba, ilk yumurtamız dün geldi ama dıkkatımı çeken follugun oyuk kısmında değil kenraında duz yerde yumurtanın ustune yatıyor. yumurtlara çogaldıkca sorun olur mu? teşekkürler.
isterseniz orta oluk kısmına alın. Bazı kuşlar rahatsız olabilir bu nedenle dikkatli davranmak lazım.

Biraz önce baktım ikinci yumurta gelmişti follugun ortasındaydi dişi kuş dışarı çıkmıştı şimdi ışıkla uzaktan baktım yine follugun düz yerine çıkarmış iki yumurtayı üstüne yatıyor. Demekki böyle bakacak yumurtalara ilk kuluckamiz kırmaz ins.

Biraz önce baktım ikinci yumurta gelmişti follugun ortasındaydi dişi kuş dışarı çıkmıştı şimdi ışıkla uzaktan baktım yine follugun düz yerine çıkarmış iki yumurtayı üstüne yatıyor. Demekki böyle bakacak yumurtalara ilk kuluckamiz kırmaz ins.

kafesi sallamazsanız pek bişi olmaz

İyi akşamlar. Kuşum ikinci yumurtasını dün yaptı. Yarın 3. Bekliyorum.İlk yumurtayı yapmadan önce gunduz gece ciftelestiklerini gördüm. Merak ettiğim ilk yumurtadan sonra ciftesmediler. Gelecek olan yumurtaların dolu olması için her yumurta sonrası ciftlesmeleri gerekiyor mu yoksa ilk yumurta öncesi gece gündüz ciftlesmeleri yeterli oluyor mu?

Geri