Yuvaya konacak malzeme hakkında...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ali_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ali_06

iyikus.com Üyesi
Merhaba, muhabbet kuşlarının yuvalığına konacak malzemelerden hangisi daha sağlıklıdır?

1. Talaş
  2. Mısır Granülü
  3. Kedi kumu

Benim bildiklerim bunlar, sizin de ekstra önerileriniz varsa iletebilirsiniz.

Ahşap parçaları ve talaş, toz yapar ve kuşun solunum yollarını rahatsız edebilir.Bence Kum en mantıklısı yada kısa süreli değişimler yapılacaksa Kafes altına ızgaralık kullanılabilir.

Oyla 0
Kış aylarlarında talaş koyuluyor yaz aylarında ise kuş kumu koyulmakta mısır granülüde koyuluyor yavruların ayaklarına yapışıyor buseferde ılık suya koyarak düşmesini saglamanız gerekiyor talaşta dışkılar kurudugu için daha saglıklı diye tahmin ediyorum

Oyla 0
Merhaba, kuşlar için özellikle serin havalarda ya da her sezon talaş kullanımı uygundur. Talaşta mutlaka çam talaşı olmalı. Pet shoplarda satılan orta büyüklükte ki kemirgen talaşları uygundur. Marka önerisi isterseniz; Chipsi'dir tavsiyem. Eğer daha ucuz bütçeli derseniz quick markası olabilir ama ondan orta memnunum.

Kum yaz ayları için uygundur diyoruz lakin yaz aylarında üretim yapılması doğru olmadığından kullanmakta gereksiz oluyor.
Kedi kumu da ve mısır granülleri koku önlemek için iyidirler lakin bir çok yazıda uygun olmadıkları yazılmıştır. Islanan mısır granülü kuşlar için zararlı olan bir bakteri üretiyor. Kullanacağım derseniz de 2 günde 1 mutlaka temizlemelisiniz.

Oyla 0
Merhaba, kuşlar için özellikle serin havalarda ya da her sezon talaş kullanımı uygundur. Talaşta mutlaka çam talaşı olmalı. Pet shoplarda satılan orta büyüklükte ki kemirgen talaşları uygundur. Marka önerisi isterseniz; Chipsi'dir tavsiyem. Eğer daha ucuz bütçeli derseniz quick markası olabilir ama ondan orta memnunum.

Kum yaz ayları için uygundur diyoruz lakin yaz aylarında üretim yapılması doğru olmadığından kullanmakta gereksiz oluyor.
Kedi kumu da ve mısır granülleri koku önlemek için iyidirler lakin bir çok yazıda uygun olmadıkları yazılmıştır. Islanan mısır granülü kuşlar için zararlı olan bir bakteri üretiyor. Kullanacağım derseniz de 2 günde 1 mutlaka temizlemelisiniz.
Quik marka aldım, 15LT 100% doğal diye yazıyor ambalajında, dün açtım baktım gayet iyi gözüküyor. Bu aydan Haziran'a kadar üretim yapılabilir sanırım.

Oyla 0
Oyla 0
Geri