Zebra İspinozu yumurta

Oğuzhan Alkan

iyikus.com Üyesi
Salma kafesimde 3 dişi 5 erkek vardı. Geçen hafta 1 dişi satın aldım ve salmaya attım. Bu gün kuşlara bakmaya gittiğimde o yeni kuşun kafeste olmadığını farkettim. Yuvalıklara bakayım derken 5 yuvalığın 3 ünde birer tane yumurta gördüm. Sevinsemmi üzülsemmi bilemedim. Şimdi bir kaç sorum var; o yuvalıklara sadece 1 dişimi yumurtladı yoksa 3 dişide aynı andamı yumurtladı? Eğer 1 tanesi yuva değişe değişe yumurtladı ise yumurtaları bir yuvaya koymalımıyım? O kaybolan kuş nasıl kaybolmuş olabilir? Kaçması imkansız. O kuşun mutasyon rengi açık krem renklerindeydi. Acaba yuvanın birinde kamufle olarak saklanıyorda benmi görmedim?

Şahsen kaçması imkansız değil. Fark etmediğiniz bir açık olmalı kafeste. Onu bulup kapatmanızı öneririm. Aksi bir durum söz konusu olamaz. Kuşlar ölü kuşları yiyebiliyor ama tabi ki tüyleri ve iskeleti kalmış oluyor. Böyle bir görüntüde olmadığına göre kuş zeki çıkmış :D
Ne zamandır bakmıyorsunuz yuvalığa? Günlük kontrol ediliyorsa eğer yuvalıklar 3 farklı dişidendir yumurta. Eğer 6 gündür bakmıyorsanız o 3 yumurta 1 dişiye de ait olabilir ama genelde pek yuva değiştirmez dişiler. Bu nedenle bu ihtimalde çok düşük. 3 dişiniz de yumurtluyor demektir. Kaydırmak doğru olmaz gibi

Oyla 0
Şuan yuvanın birinde 2 yumurta diğerinde 1 yumurta diğerinde de 1 yumurta var. Hepsi birer yumurtaya oturuyor. Bana gçre böylesi daha iyi gibi geldi. Rahat rahat beslenecekler. Sanırım yumurtaların olmasının 2. Günü bu gün. Ben o gün farkettim çünkü. 2-3 günde bir bakarım yuvalıklara. Kaçan kuşa gelecek olursak ama gerçekten kaçması imkansız. Kaçacak yer olsa bu 3-4 ayda 10 kuşun birkaç tanesi kaçardı. Hala kafam almıyor onun yok olmasını...

Oyla 0
ilginç bir durum. Umarım bulabilirsiniz kuşunuzu. Ayrıca kuluçka döneminiz hayırlı olsun. Umarım tüm yumurtalar çıkar :)

Oyla 0
Geri