Zencefil ishale iyi gelir mi?

Atilla Algansoy

Veteran
Zencefil ishale iyi gelir mi?
Daha önce kullanıp deneyen var mı?
Varsa ne şekilde kullandığı hakkında bilgilendirirse sevinirim.

İshale iyi geldiği hakkında herhangi bir bilgi bulamadım.. Ama çok faydalı bir besindir.

Hafif bir zehirlenme söz konusu olduğunda ilk yardım olarak kullanılabilir. Mide bulantısına da çok iyi gelir, rahatlatır. Papağanınızda midesinden ya da karaciğerinden kaynaklı bir rahatsızlık belirtisi görüyorsanız ona zencefil çayı yapıp içirebilirsiniz. Karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olduğu ve tedavi ettiği ortaya çıkmıştır. Bağışıklığı güçlendirir, lif-protein açısından zengindir. Mineraller bakımından; sodyum, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko bulundurur. Toz halinde mamaya katılabilir...

Son düzenleme:
Oyla 0
İshale iyi geldiği hakkında herhangi bir bilgi bulamadım.. Ama çok faydalı bir besindir.

Hafif bir zehirlenme söz konusu olduğunda ilk yardım olarak kullanılabilir. Mide bulantısına da çok iyi gelir, rahatlatır. Papağanınızda midesinden ya da karaciğerinden kaynaklı bir rahatsızlık belirtisi görüyorsanız ona zencefil çayı yapıp içirebilirsiniz. Karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olduğu ve tedavi ettiği ortaya çıkmıştır. Bağışıklığı güçlendirir, lif-protein açısından zengindir. Mineraller bakımından; sodyum, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko bulundurur. Toz halinde mamaya katılabilir...
Ben 1-2 gün içinde zencefil çayı yapıp kuşlarıma vermeyi düşünüyorum. Zenzefil'i çok az bal ve limonla karıştırıp veren kişi, ishali hızlıca kestiğini yazmış.Ben haşlanmış patates ve pirinç suyunu denedim, henüz ciddi bir ilerleme kaydedemedim, bu yüzden zencefil'i denemek istiyorum.

Oyla 0
Evet bazı kaynaklarda ishalin tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığı ve ishali en kısa sürede kesmeye yardımcı olduğu yazıyor.Zencefil çayı içmek vücudu yeniden sulandırmaya ve ishal sırasında kaybedilebilecek sıvıları yenilemeye yardımcı olabilir. Paşa seyehat esnasında kustuğu için kullanmıştık mide bulantısı ve kusmaya da iyi geliyor.

Oyla 0
Ben 1-2 gün içinde zencefil çayı yapıp kuşlarıma vermeyi düşünüyorum. Zenzefil'i çok az bal ve limonla karıştırıp veren kişi, ishali hızlıca kestiğini yazmış.Ben haşlanmış patates ve pirinç suyunu denedim, henüz ciddi bir ilerleme kaydedemedim, bu yüzden zencefil'i denemek istiyorum.

diğer başlıklarınızda paylaştığınız kadarıyla kuşlarınızda enfeksiyon var bu durum bitkisel destekle iyileşmez. ilave olarak, ilaç kullanıyorsanız aynı anda bitkisel fitoterapi zararlı olabilir

Oyla 0
diğer başlıklarınızda paylaştığınız kadarıyla kuşlarınızda enfeksiyon var bu durum bitkisel destekle iyileşmez. ilave olarak, ilaç kullanıyorsanız aynı anda bitkisel fitoterapi zararlı olabilir
Kusma hareketinden dolayı şüphelenip dün ilaca başlamıştım ama kuşu sabah kafeste yarı baygın buldum. Yavru maması, elektroliti şırıngayla verdim. Kendine geldi biraz, hala yorgun argın pozisyonda. İlaç vermeye korkar oldum.

Oyla 0

1 yemek kaşığı mamaya ne kadar katmak gerekir sizce?

Oyla 0
Hangi markanın olduğunu bilmiyorum, kuş üreten başka bir arkadaştan 5 günlük kullanım için ücretsiz olarak ufak bir paket aldım.(açık sarı-krem rengi bir toz şeklinde)
İlacın isminin ronidazol 40 olduğunu biliyorum sadece.

Oyla 0
Geri