1-2 aylık muhabbet kuşum neden bu kadar çok yem yiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

frukof1234

iyikus.com Üyesi

Arkadaşlar tekrardan merhaba. Yeni muhabbet kuşumla ilgili daha önce de konu açmıştım, kirlilik yapmak istemiyorum fakat kafama takılan, sizlerden yardım isteyeceğim birkaç şey var. Kuşumun yem yiyince çok şişen, normalde de iri bir kursağı var. Bu durumu şimdilik veterinere taşıyamadım ancak kuşu sahiplendiğim yer dahil bir sorun olmadığını belirtti. Genel olarak 3 günlük bir kafes sürecinde olan bir kuşa göre gün içerisinde canlı, hareketli ve meraklı, ancak çok sık yem tüketiyor. Zaten iri bir kuş ve bu kadar yemi neden yiyor anlayamıyorum. Bu durumun ona zarar getirmesinden çekiniyorum. Sizce bu normal bir durum mu?

Merhabalar...

Hangi marka yem kullanıyorsunuz?

Bazen bu tür yemlik kullanımın da, kabuklar birikir ve kuş yeme ulaşamaz. Bu çabayı sarfederken siz yem yediği yanılgısına düşebilirsiniz. Bunu değerlendirin isterseniz...

Oyla 0
Merhabalar...

Hangi marka yem kullanıyorsunuz?

Bazen bu tür yemlik kullanımın da, kabuklar birikir ve kuş yeme ulaşamaz. Bu çabayı sarfederken siz yem yediği yanılgısına düşebilirsiniz. Bunu değerlendirin isterseniz...
Merhaba. Goldenwings yemini kullanıyorum. Yakın zamanda daha iyi bir yeme geçeceğim. Dediginiz mantıklı ama aynı şekilde daldarisini da kemiriyor. Sindirim konusunda sıkıntı yaşamasından korkuyorum. Yemilikleri çıkardığımda dışkılarına dadanma eğilimi var bu arada.

Oyla 0
Merhaba. Goldenwings yemini kullanıyorum. Yakın zamanda daha iyi bir yeme geçeceğim. Dediginiz mantıklı ama aynı şekilde daldarisini da kemiriyor. Sindirim konusunda sıkıntı yaşamasından korkuyorum. Yemilikleri çıkardığımda dışkılarına dadanma eğilimi var bu arada.
Şu ana kadar dal darıyı bitirmeden bırakan kuş neredeyse görmedim :) Çok severler. Yani dal darı kriterimiz olmamalı diye düşünüyorum...

Bunun haricin de sağlığından da şüphe etmiyorsanız bir problem yok gibi.

Fazla yem tüketmesi yağlanma gibi problemler doğurabilir. Bu sebeple kuşunuzun uçmasına izin verebilirsiniz ara ara.

Tüm bunlardan ziyade altta ki linki inceleyebilirsiniz...

Thread 'Kuşların Dışkılarını Yemesini Engellemek' Kuşların Dışkılarını Yemesini Engellemek

Oyla 0
Şu ana kadar dal darıyı bitirmeden bırakan kuş neredeyse görmedim :) Çok severler. Yani dal darı kriterimiz olmamalı diye düşünüyorum...

Bunun haricin de sağlığından da şüphe etmiyorsanız bir problem yok gibi.

Fazla yem tüketmesi yağlanma gibi problemler doğurabilir. Bu sebeple kuşunuzun uçmasına izin verebilirsiniz ara ara.

Tüm bunlardan ziyade altta ki linki inceleyebilirsiniz...

Thread 'Kuşların Dışkılarını Yemesini Engellemek' Kuşların Dışkılarını Yemesini Engellemek
Elbette haklısınız ancak kuşum zaten iri tosun gibi maşallah. Disi kuşum hic boyle degildi ilk 3 gununde. Cumaya kadar kafesine iyice alışması icin ona dokunmamayi düşünüyorum. Kendisi cok gamsız ve suan bile yem tirtikliyor. Bakalım is uçmaya gelince de bu kadar hareketli olacak mi? Ismini Alex verdik ama bu gidişle hantal, iri forvetlere benzer bir kuş olacak :) . Bir de merakimdan soruyorum, uyumak icin hala yer arıyor kendine ve gun icinde kafesin tabanında vakit geçirdiği oluyor. Yavru ve yeni kafeslenmiş bir kuş olması bunda onemli etkendir diye düşünüyorum. Sizce de böyle midir?

Oyla 0
İlk konunuzda da dediğim gibi kuş yem yiyor görünür ama kıramıyor olabilir. Ezip yemiyorda olabilir. Kabuk tüketiyorsa sindirimi inanılmaz zordur. Zaman kaybetmeyip açıkta olsa olur aspur, ak darı ve 100 gr civarı yulaf alınız. Birde açık, muhabbetlere uygun silo yemlikler var. Onlar daha kullanışlıdır.

Oyla 0
Doğanay hocanın söylediklerine ilaveten; akıllı yemlik, yemlerin nekadar yenip yenmediğini görmek için iyi bir seçenek olabilir iri forvet için:) Yerim, çok tatlı :) Maşallah, tüyü kadar ömrü olsun...

Yuvadan yeni çıkan yavrular için genel de tabana yem konulur, burada yem kırmayı öğrenirler. Sizinkisinde de bu alışkanlıktan ötürü taban da zaman geçirme durumu olabilir.

Hergün uçması sağlığı açısından yararlıdır...

Oyla 0
Doğanay hocanın söylediklerine ilaveten; akıllı yemlik, yemlerin nekadar yenip yenmediğini görmek için iyi bir seçenek olabilir iri forvet için:) Yerim, çok tatlı :) Maşallah, tüyü kadar ömrü olsun...

Yuvadan yeni çıkan yavrular için genel de tabana yem konulur, burada yem kırmayı öğrenirler. Sizinkisinde de bu alışkanlıktan ötürü taban da zaman geçirme durumu olabilir.

Murat akıllı yemlik öneriyormusun? Benim kafes yemliklerimde bu şekilde, kafese içtenmi takacağız akıllı yemliği? Sultanda metal yemlik kullanıyorum.

Oyla 0
İlk konunuzda da dediğim gibi kuş yem yiyor görünür ama kıramıyor olabilir. Ezip yemiyorda olabilir. Kabuk tüketiyorsa sindirimi inanılmaz zordur. Zaman kaybetmeyip açıkta olsa olur aspur, ak darı ve 100 gr civarı yulaf alınız. Birde açık, muhabbetlere uygun silo yemlikler var. Onlar daha kullanışlıdır.
Teşekkür ederim, yarın sabah eksiklerimi temin edeceğim.

Oyla 0

İlgiiniz için teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulayacağım

Oyla 0
Murat akıllı yemlik öneriyormusun? Benim kafes yemliklerimde bu şekilde, kafese içtenmi takacağız akıllı yemliği? Sultanda metal yemlik kullanıyorum.
Ben gayet memnunum, öneririm. İçten de takabilirsin dıştan da. İçten takıldığın da biraz yer kaplayabilir. Kafesin büyüklüğü önemli bu hususta. Dıştan takmak istersen de, üste doğru açılan sürgülü kapın olması gerek. Akıllı yemliğe uygun değilse bu sürgülü kapı, muhtemelen 1 tel kuşların çıkabileceği boşluk kalacak. Oraya da suluk taktığın da problem kalmaz.

Avantajları nedir diye sorarsan eğer; insanlık hali, her gün yem üfleme gibi bir durumdan yoksun olabiliriz. Bunda öyle bir durum yok. Yem yeme haznesinden hemen önün de bulunan kabuk bölümüne toplanan kabuklar, yoğunlaştıkça akıllı yemliğin kabuk birikme tabağına dökülür.

Günlerce sürebilir bu kabın dolması.

Bazı üreticiler kabuk toplanma kabı yerine ağzı kesilmiş su şişesi ya da buzdolabı poşeti koyabiliyorlar. Bu da daha uzun süre kap boşaltma durumunu yaratıyor gibi gibi Rüştü:)

Oyla 0
Ben gayet memnunum, öneririm. İçten de takabilirsin dıştan da. İçten takıldığın da biraz yer kaplayabilir. Kafesin büyüklüğü önemli bu hususta. Dıştan takmak istersen de, üste doğru açılan sürgülü kapın olması gerek. Akıllı yemliğe uygun değilse bu sürgülü kapı, muhtemelen 1 tel kuşların çıkabileceği boşluk kalacak. Oraya da suluk taktığın da problem kalmaz.

Avantajları nedir diye sorarsan eğer; insanlık hali, her gün yem üfleme gibi bir durumdan yoksun olabiliriz. Bunda öyle bir durum yok. Yem yeme haznesinden hemen önün de bulunan kabuk bölümüne toplanan kabuklar, yoğunlaştıkça akıllı yemliğin kabuk birikme tabağına dökülür.

Bazı üreticiler kabuk toplanma kabı yerine ağzı kesilmiş su şişesi ya da buzdolabı poşeti koyabiliyorlar. Bu da daha uzun süre kap boşaltma durumunu yaratıyor gibi gibi Rüştü:)
Yarın hemen alıyorum. Önerdiğin bir marka var mı?

Oyla 0

Bende almayı düşünüyordum ama daha sonra o sürgülü kapılardan birisi mubişlerin birisinin kafasına düşmüş ve zarar vermiş neyse ki ucuz atlatmışlar ve mubiş iyiymiş onu görünce korktum almaya almadım. (Haber sayfama düşmüştü.)

Oyla 0
Oyla 0
Standart akıllı yemliklere göre bayağı pahalı ama içlerinde en kalitelisi bu. Öneririm. S.T.A. çok tanınmış bir İtalyan markasıdır.
Güzel ürün gibi. Uzun süreli yem kapasitesi için alternatif üretmişler. Ben çok uygun bulmuyorum 500 gr. yemin boca edilmesine oraya. Az kuş için 35 TL şimdilik gereksiz. Ayarlanabilir bu düzey ve alınabilir çok dert değil tabi. 2-3 günde bir yem tazeleyecek şekilde ayarlıyorum ben mesela, 10-15 TL lik yemlikler bu işi çözüyor...

Oyla 0
Yarın hemen alıyorum. Önerdiğin bir marka var mı?
Hemen hemen hepsi aynı kalite de Rüştü. 3 farklı marka kullanıyorum, fark var mı? Yok. Onun için herhangi birini alabilirsin. Genel de hepsi sert plastik olduğu için düşme çarpma gibi durumlara dikkat etmelisin. Çabuk kırılabiliyorlar. Ti-sert, garden mix, fit fly...herhangi birini alabilirsin. En azından denemiş olursun, çok pahalı değiller...

Oyla 0
Bende almayı düşünüyordum ama daha sonra o sürgülü kapılardan birisi mubişlerin birisinin kafasına düşmüş ve zarar vermiş neyse ki ucuz atlatmışlar ve mubiş iyiymiş onu görünce korktum almaya almadım. (Haber sayfama düşmüştü.)
Bu durumun yaşanma ihtimali yok mudur? Vardır elbette. Fakat çok istisnai bir durum. Çözümü de basit eğer böyle bir endişe içindeysen Şimal; sürgüyü kuşların kemirip koparamayacağı birşeyle sabitlemek. Ayrıca sürgü öyle ağır birşey değil, tutunduğu yerden çıksa da ciddi bir zarar vermez. Yine de bu endişeni gidermek için söylediğim gibi; plastik kelepçe, kafes kapı mandalı gibi şeylerle sabitleyebilirsin.

Oyla 0

Ben o yem haznesine ek olarak şişe, poşet takan üreticileri pis, üşengeç buluyorum. :D
Özellikle yem kaplarının kabuktan günlük arındırılması gerekir. Akıllı yemlik bunu sağlar ama taktir edersiniz ki bazen yığılmalarda olabiliyor. Zaten alt hazne normal şartlarda 5-6 günde doluyor. Bunu temizlememekte ne bileyim :/
Ben akıllı yemliği dıştan tercih ediyorum. Aynı zamanda silo yemlikte kullanıyorum.

Oyla 0
Ben o yem haznesine ek olarak şişe, poşet takan üreticileri pis, üşengeç buluyorum
:D Kuş sayısı arttıkça alternatifler çoğalıyor...

1-2 kuşta yem üflemek neyse de, en azından nefes egzersizi gibi bişey oluyor:D Fazla olunca, akıllı bişeyler olsun istiyorsunuz..

Silo yemlikte olabilir evet. Fakat en iyi sistem videoda ki :D Full otomatik :giggle:

Oyla 0
:D Kuş sayısı arttıkça alternatifler çoğalıyor...

1-2 kuşta yem üflemek neyse de, en azından nefes egzersizi gibi bişey oluyor:D Fazla olunca, akıllı bişeyler olsun istiyorsunuz..

Silo yemlikte olabilir evet. Fakat en iyi sistem videoda ki :D Full otomatik :giggle:

Back to the Future - laboratuvar deneyi gibi :D

BST kafes'in benzer bir çözümü var. Oldukça da efektif

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri