-

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Merhaba,
Son 3-4 gündür kuşum Lilada durgunluk mevcut karnında kırmızı şişlik gibi bir şey var.
Belirtiler:
- gün içerisinde durgunluğun yoğunlaşması ve kafasını arkasına gömmesi , uyuklaması
- karnın olduğu yerin şişmesi ( sarı katman yok) ayaklarıyla karnını kaşımaya çalışması
- kabarıklık, uyuklama ve kuyruğunun atması

birden bire ne oldu anlam veremedim. Çok kızışmıştı kendisi acaba kızgınlık yumurtası mı atacak diye düşünmüyor değilim. Sizce neyden kaynaklı olabilir? Dışkılarıda problem olmaya başladı ki hiçbir şekilde dışkılarında problem yoktu. Güncel dışkıları bu şekilde.
Ve ayriyetten uyuklayıp sonra birden bire yutkunmaya çalışarak kalkıyor. İrkiliyormuş gibi

Ekli dosyalar

• 2121919A-C087-4408-A336-5AA0B1FD186D.jpeg
    2121919A-C087-4408-A336-5AA0B1FD186D.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
  • 299E918B-F4A5-4427-92DA-05957A6A3A92.jpeg
    299E918B-F4A5-4427-92DA-05957A6A3A92.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
ben olsam bekleyip risk almam, sistemik antibiyotik kullanırım. çevrenizde kanatlı uzmanı veteriner hekim var mı?
Maalesef yok . Ancak florya tarafında yani benden biraz fazla uzakta bi yerde kuşlardan çok iyi anlayan veteriner var yarın oraya götüreceğim. Sizce ne olabilir dışkıları da çok koyu sulu yeşil tarzında

Elinizde antibiyotik varsa bu gece ilk dozu kullanın. Yoksa yarın enrofloksasin etkenli bir ilaç bulmaya çalışın. Yumurtada olabilir ancak @neanderthalensis'in dediği gibi riske girmeye gerek yok...

Tabi yumurta sıkışmasının belirtilerinede bakın internetten.. Eğer sıkışma durumu yaşarsanız elle müdahale edip yumurtayı çıkarmanız gerekicek..

Elinizde antibiyotik varsa bu gece ilk dozu kullanın. Yoksa yarın enrofloksasin etkenli bir ilaç bulmaya çalışın. Yumurtada olabilir ancak @neanderthalensis'in dediği gibi riske girmeye gerek yok...

Tabi yumurta sıkışmasının belirtilerinede bakın internetten.. Eğer sıkışma durumu yaşarsanız elle müdahale edip yumurtayı çıkarmanız gerekicek..
Şu an imkan olsa direkt götürürdüm arabamız olmadığı içim kuşlardan anlamayan bir veterinere götürmekte istemedim. Yarın sabah kalktığım an kuşlardan iyi anlayan bir veteriner buldum oraya götüreceğim. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Umarım zaman kaybetmem yarına kadar.

Çok geçmiş olsun. Hali ve dışkıları bana benim kızımın ilk enfeksiyon geçirdiği zamanki halini hatırlattı. Poposundaki tüyler ishalden dolayı ıslanıp birbirine yapıştığı için poposu aynen böyle görünüyordu, sürekli ayağıyla bu hareketi yapıyordu ve bende acaba yumurta mı var demiştim. Sonrasında kabarıklığı iyice artınca enrocure başlamıştım ve toparlamıştı.

guncelleme: bu gun veterinere gittik. Veterinerde rontgen cekildi. Ve bir kitle oldugunu fakat bu kitlenin herhangi bir yere bagli olmadigi soyledi.
-karaciger yaglanmasi
-akcigerinin bir tanesinde kuculme
-diskilarinda megabakter ihtimalinin oldugunu
-kursaginda hava oldugunu ( yanlis hatirliyor olabilirim) soyledi.

Bana verilen ilaclari fotograf olarak atacagim. Kendisi su an cok halsiz ve yemek yemege yelteniyor fakat yedigi an kafasini sag sola ceviriyor. Yemek yemezse cok sikinti. Ne yapmam gerekir ve aklima suyla karistirilan mamalar geliyor onlardan mi alsam diye dusunuyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 17
  • F8B9B160-1802-4284-AF97-CBD84309076D.jpeg
    F8B9B160-1802-4284-AF97-CBD84309076D.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 18
  • 2A3E73AF-C156-4432-9BA4-6E092EDC74EC.jpeg
    2A3E73AF-C156-4432-9BA4-6E092EDC74EC.jpeg
    165.1 KB · Görüntüleme: 15
guncelleme: bu gun veterinere gittik. Veterinerde rontgen cekildi. Ve bir kitle oldugunu fakat bu kitlenin herhangi bir yere bagli olmadigi soyledi.
-karaciger yaglanmasi

Bana verilen ilaclari fotograf olarak atacagim. Kendisi su an cok halsiz ve yemek yemege yelteniyor fakat yedigi an kafasini sag sola ceviriyor. Yemek yemezse cok sikinti. Ne yapmam gerekir ve aklima suyla karistirilan mamalar geliyor onlardan mi alsam diye dusunuyorum.
Çok geçmiş olsun ?

antibiyotik + antimantar vermiş , tedavi doğru gözüküyor. ilaçları aksatmayınız

ilaveten bitkisel destekler vermiş.
çok teşekkür ederim inşallah doğru bir şekilde ilerleriz ve atlatır kuşum
yemek yemiyor bu beni biraz tedirgin ediyor. şimdi gidip daldarı ve elle besleme aparatı+ elle besleme maması alacağım. bir de bir şey soracağım antibiyotik ve mikostatin verdi veteriner bey. ikisi aynı anda olması yan etki yapar mı?

-karaciger yaglanmasi

Kitle dediği yumurtayada benziyor bence. Eğer yumurta değilse tümördür.. Bu durumda veteriner ameliyat önerdi mi? İkincisi dışkıda megabakter ya vardır ya yoktur dışkıyı incelemedi mi? Akciğerin bir tanesinde küçülme derken hava keselerinden birini kastetti sanırım.. Birde karaciğer yağlanması ve kursakta hava demiş bunlar bana göre önemsiz şeyler kuşun şuanki durumunun bunlarla alakalı olduğunu sanmıyorum.. Devedikeni ve zencefil sirkesini şuan kullanmayın bence. Odaklanmamız gereken şey karnındaki kitle ve enfeksiyon durumu... Bana kalırsa eğer imkanınız varsa birde istanbulvete gösterin derim. Hatta keşke baştan istanbulvete gitseymişsiniz. Ben floryada iyi bir veteriner deyince direk istanbulvet sanmıştım.. Eğer götüremem dersenizde sadece verdiği antibiyotiği kullanmanızı öneriyorum. Ama kitle kafama takıldı...

Kitle dediği yumurtayada benziyor bence. Eğer yumurta değilse tümördür.. Bu durumda veteriner ameliyat önerdi mi? İkincisi dışkıda megabakter ya vardır ya yoktur dışkıyı incelemedi mi? Akciğerin bir tanesinde küçülme derken hava keselerinden birini kastetti sanırım.. Birde karaciğer yağlanması ve kursakta hava demiş bunlar bana göre önemsiz şeyler kuşun şuanki durumunun bunlarla alakalı olduğunu sanmıyorum.. Devedikeni ve zencefil sirkesini şuan kullanmayın bence. Odaklanmamız gereken şey karnındaki kitle ve enfeksiyon durumu... Bana kalırsa eğer imkanınız varsa birde istanbulvete gösterin derim. Hatta keşke baştan istanbulvete gitseymişsiniz. Ben floryada iyi bir veteriner deyince direk istanbulvet sanmıştım.. Eğer götüremem dersenizde sadece verdiği antibiyotiği kullanmanızı öneriyorum. Ama kitle kafama takıldı...
Merhaba,
Devedikeni ve zencefil sirkesini neden kullanmayayım yan etkisi mi olur diye? Şu an kendisi çok çok halsiz ve hep uyukluyor ne yemek yiyebiliyor ne elle besleme mamasına cevap veriyor. Kitle için bu kitle herhangi bir organa bağlı olmadığını, derialtında olan bir kitle olduğunu söyledi fakat anüse yakın bir yerde olduğu için dışkılamada sıkıntı yaşadığını söyledi. Ameliyat vb. Gibi bir öneride bulunmadı. Granit kuş kumunu kullanıp, kullanmadığımı sordu ve ben arkalıklarla kullandığımı söyledim. Bana kullanmamı söyledi. İstanbulvet bana uzak bir konumdaydı ama keşke oraya ilk baş götürseydim. Şu an durumu hiç açıcı değil. Ailece çok üzgünüz. 12 saatte bir antibiyotik ilacı vermemizi söylediler ben de 11 de ilacı vereceğim ilk ilacını sabahleyin almıştı. Megabakter olup olmadığını numune alarak bakacağını, bir dahaki muayene de tahlil yaptıracağını belirtti.

Merhaba,
Devedikeni ve zencefil sirkesini neden kullanmayayım yan etkisi mi olur diye? Şu an kendisi çok çok halsiz ve hep uyukluyor ne yemek yiyebiliyor ne elle besleme mamasına cevap veriyor. Kitle için bu kitle herhangi bir organa bağlı olmadığını, derialtında olan bir kitle olduğunu söyledi fakat anüse yakın bir yerde olduğu için dışkılamada sıkıntı yaşadığını söyledi. Ameliyat vb. Gibi bir öneride bulunmadı. Granit kuş kumunu kullanıp, kullanmadığımı sordu ve ben arkalıklarla kullandığımı söyledim. Bana kullanmamı söyledi. İstanbulvet bana uzak bir konumdaydı ama keşke oraya ilk baş götürseydim. Şu an durumu hiç açıcı değil. Ailece çok üzgünüz. 12 saatte bir antibiyotik ilacı vermemizi söylediler ben de 11 de ilacı vereceğim ilk ilacını sabahleyin almıştı. Megabakter olup olmadığını numune alarak bakacağını, bir dahaki muayene de tahlil yaptıracağını belirtti.

Öncelikle ilk yapmanız gereken şey kuşu beslemeye çalışmak. Sıvı elle besleme maması hazırlayıp çay kaşığı ile kuşun ağzına damlatın azar azar yedirmeye çalışın. Hatta ilacıda mamaya ekleyebilirsiniz..

Devedikenini karaciğer yağlanması için vermiş ancak dediğim gibi kuşun şuanki durumunun karaciğer yağlanmasıyla falan ilgisi yok bence.. he olsa bile devedikenini uzun süre kullanırsanız ancak fayda eder anlatabiliyrmuyum.. İlaç falan değil çünkü bu tarz şeyler ilaç etkisi beklemeyin..

İyide bu kitle ne olucakmış yani ben onu anlamadım kitleylemi yaşıyacakmış kuş? Tümör olarak yorumlamış sanırım ama eğer öyleyse alınması gerekiyor..

Neyse şuan için acil olarak kuşa birşeyler yedirmeye çalışın, antibiyotiği verin, sıcak tutun. Önümüzdeki bir iki gün çok kritik eğer biraz toparlarsa istanbulvete gidersiniz. Bu veterinerle fazla oyalanmayın derim..

Geri