-

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Merhaba,
Son 3-4 gündür kuşum Lilada durgunluk mevcut karnında kırmızı şişlik gibi bir şey var.
Belirtiler:
- gün içerisinde durgunluğun yoğunlaşması ve kafasını arkasına gömmesi , uyuklaması
- karnın olduğu yerin şişmesi ( sarı katman yok) ayaklarıyla karnını kaşımaya çalışması
- kabarıklık, uyuklama ve kuyruğunun atması

birden bire ne oldu anlam veremedim. Çok kızışmıştı kendisi acaba kızgınlık yumurtası mı atacak diye düşünmüyor değilim. Sizce neyden kaynaklı olabilir? Dışkılarıda problem olmaya başladı ki hiçbir şekilde dışkılarında problem yoktu. Güncel dışkıları bu şekilde.
Ve ayriyetten uyuklayıp sonra birden bire yutkunmaya çalışarak kalkıyor. İrkiliyormuş gibi

Ekli dosyalar

• 2121919A-C087-4408-A336-5AA0B1FD186D.jpeg
    2121919A-C087-4408-A336-5AA0B1FD186D.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
  • 299E918B-F4A5-4427-92DA-05957A6A3A92.jpeg
    299E918B-F4A5-4427-92DA-05957A6A3A92.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
Öncelikle ilk yapmanız gereken şey kuşu beslemeye çalışmak. Sıvı elle besleme maması hazırlayıp çay kaşığı ile kuşun ağzına damlatın azar azar yedirmeye çalışın. Hatta ilacıda mamaya ekleyebilirsiniz..

Devedikenini karaciğer yağlanması için vermiş ancak dediğim gibi kuşun şuanki durumunun karaciğer yağlanmasıyla falan ilgisi yok bence.. he olsa bile devedikenini uzun süre kullanırsanız ancak fayda eder anlatabiliyrmuyum.. İlaç falan değil çünkü bu tarz şeyler ilaç etkisi beklemeyin..

İyide bu kitle ne olucakmış yani ben onu anlamadım kitleylemi yaşıyacakmış kuş? Tümör olarak yorumlamış sanırım ama eğer öyleyse alınması gerekiyor..

Neyse şuan için acil olarak kuşa birşeyler yedirmeye çalışın, antibiyotiği verin, sıcak tutun. Önümüzdeki bir iki gün çok kritik eğer biraz toparlarsa istanbulvete gidersiniz. Bu veterinerle fazla oyalanmayın derim..
Anladım. Teşekkür ederim Malkoçoğlu bey. Haklısınız ben de gerçekten yorumlara güvenerek gittim. Kendisine zorla yemek yedirmeye çalıştık fakat yememekle o kadar ısrarcı ki. Kursaktan beslemek isterdim ama tecrübem olmadığı için yanlış bir şey yapmam istemedim. Evet tümör olayı yorumlandı ama böylr yapmamız gerekiyor denilmedi. Maddi imkanım ekstra olsa o kadar isterdim ki tekrardan götürmek. Biraz daha göze alsaydım bir tık daha uzak bir yere gitmeyi. Şu an bekliyoruz. Kursaktan besleyebilseydim çok iyi olurdu.

Anladım. Teşekkür ederim Malkoçoğlu bey. Haklısınız ben de gerçekten yorumlara güvenerek gittim. Kendisine zorla yemek yedirmeye çalıştık fakat yememekle o kadar ısrarcı ki. Kursaktan beslemek isterdim ama tecrübem olmadığı için yanlış bir şey yapmam istemedim. Evet tümör olayı yorumlandı ama böylr yapmamız gerekiyor denilmedi. Maddi imkanım ekstra olsa o kadar isterdim ki tekrardan götürmek. Biraz daha göze alsaydım bir tık daha uzak bir yere gitmeyi. Şu an bekliyoruz. Kursaktan besleyebilseydim çok iyi olurdu.

Üzülmeyin ilk müdahaleyi yapmışsınız. En azından ilaç başlanmış. Evet kursaktan beslenebilseydi çok iyi olurdu. Veteriner beyin aklına gelmedi sanırım kursaktan mama basmak.. Kafesin yanına varsa bir gece lambası takın gece kendine gelirse belki biraz yem yer. Bunun dışında şuan beklemekten başka yapıcak birşey yok. Allah şifa versin.

çok geçmiş olsun minik kuşa, en kısa zamanda toparlarsınız inşallah ? ? ?

Merhaba,
Devedikeni ve zencefil sirkesini neden kullanmayayım yan etkisi mi olur diye? Şu an kendisi çok çok halsiz ve hep uyukluyor ne yemek yiyebiliyor ne elle besleme mamasına cevap veriyor. Kitle için bu kitle herhangi bir organa bağlı olmadığını, derialtında olan bir kitle olduğunu söyledi fakat anüse yakın bir yerde olduğu için dışkılamada sıkıntı yaşadığını söyledi. Ameliyat vb. Gibi bir öneride bulunmadı. Granit kuş kumunu kullanıp, kullanmadığımı sordu ve ben arkalıklarla kullandığımı söyledim. Bana kullanmamı söyledi. İstanbulvet bana uzak bir konumdaydı ama keşke oraya ilk baş götürseydim. Şu an durumu hiç açıcı değil. Ailece çok üzgünüz. 12 saatte bir antibiyotik ilacı vermemizi söylediler ben de 11 de ilacı vereceğim ilk ilacını sabahleyin almıştı. Megabakter olup olmadığını numune alarak bakacağını, bir dahaki muayene de tahlil yaptıracağını belirtti.
İstanbul vete de şirinvete de gitmiş biri olarak ücret anlamında ikisinin bir farkı olmadığını söyleyebilirim. Ulaşım biraz zor ne yazık ki istanbul vete ama çok bilgili ve ilgililer. (Bugün kontrol için oradaydım,ücretlerde herhangi bir artış yok)
Bunu özellikle yazdım çünkü bende gitmeden çekimser davranmıştım neyle karşılaşacağımı bilemediğim için.
Şu an zaten bir tedaviye başlamışsınız ama minik sağlığına kavuştuktan sonra genel bir kontrol için gitmek istersiniz belki diye yazmak istedim.
Umarım sağlığına kavuşur biran önce minik ?

İstanbul vete de şirinvete de gitmiş biri olarak ücret anlamında ikisinin bir farkı olmadığını söyleyebilirim. Ulaşım biraz zor ne yazık ki istanbul vete ama çok bilgili ve ilgililer. (Bugün kontrol için oradaydım,ücretlerde herhangi bir artış yok)
Bunu özellikle yazdım çünkü bende gitmeden çekimser davranmıştım neyle karşılaşacağımı bilemediğim için.
Şu an zaten bir tedaviye başlamışsınız ama minik sağlığına kavuştuktan sonra genel bir kontrol için gitmek istersiniz belki diye yazmak istedim.
Umarım sağlığına kavuşur biran önce minik ?
Teşekkür ederm.

Güncelleme: kendisini sıcak torbanın üstüne koyduk. Ve poposunu temizledik ki iyi ki temizlemişiz kuşun anüsü tıkanmıştı. Şaka gibi bilmiyorum gidişat nasıl olur ama biz antibiyotik vermeyi düşünmüyoruz gerçekten çok kötü bi etkisi oldu. Sadece mikostatin uygulayalım diyoruz. Çünkü o kadar halsiz düştü ki bi damladsn sonra bilmiyorum sizin tavsiyeleriniz nedir?

Güncelleme: kendisini sıcak torbanın üstüne koyduk. Ve poposunu temizledik ki iyi ki temizlemişiz kuşun anüsü tıkanmıştı. Şaka gibi bilmiyorum gidişat nasıl olur ama biz antibiyotik vermeyi düşünmüyoruz gerçekten çok kötü bi etkisi oldu. Sadece mikostatin uygulayalım diyoruz. Çünkü o kadar halsiz düştü ki bi damladsn sonra bilmiyorum sizin tavsiyeleriniz nedir?
İlaç konusunda tavsiyede bulunabilecek bir bilgi birikimim yok ne yazık ki. Ne için verildi antibiyotik bilmiyorum tam olarak.
Beslenemediği içinde bu kadar halsiz belkide. Elle besleme yapacak bir yer bulabilseniz yarın için belki biraz kendine gelir karnı doyunca direnci artar.?

dekstroz içeren ürünler (örneğin elektrolit) ile enerjisini arttırma yoluna gidebilirsiniz. Olumlu yönde bir dönüşü olursa elektrolitin, diğer sorunların azalmasına da katkı sağlayacaktır. En basiti beslenme konusu.

Güzeller güzeli kızımı bu gün özgürlüğe doğru uğurladık. Allah kimseye yaşatmasın. Destekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

Geri