2 gündür hasta olan yavru?

İbrahim eren

Yeni Üye
Herkese merhaba. 1 ay once dogan yavrum 2 gündür cok halsiz. Kafesin altına iniyor. Annesinin yanina koyduk, annesi dövüyor bakmiyor. Babasinin yaninda simdi ama o da bakmiyor galiba.
Yavrumuz şuan kafesin en altında kafasını yere koydu yatıyor. Felc olabilir fazla kimildamiyor yerde çünkü. Lütfen yardımcı olun ölecek gibi duruyor.

Oyla 0
Kuş yemini yiyip suyunu içiyorsa neden baksın diye babsının yanına koyudunuz? Kuş yem kırmayı biliyormu? Yemini yediğinden eminmisiniz? İlk olarak evdeki malzemelerle sıvı elle besleme maması yapıp yedirin. Daha sonra versele laga elle besleme maması alın ona devam edin..

Veterinerden sulphamezathine ilacı alın. Artı eczanedende mikostatin alın. Önce sulphamezathine kullanılması gerekiyor. Daha sonra duruma göre mikostatinde kullanılabilir..

Vakit kaybetmeyin şuan veterinerleri aramaya başlayın..

Oyla 0
Kuş yemini yiyip suyunu içiyorsa neden baksın diye babsının yanına koyudunuz? Kuş yem kırmayı biliyormu? Yemini yediğinden eminmisiniz? İlk olarak evdeki malzemelerle sıvı elle besleme maması yapıp yedirin. Daha sonra versele laga elle besleme maması alın ona devam edin..

Veterinerden sulphamezathine ilacı alın. Artı eczanedende mikostatin alın. Önce sulphamezathine kullanılması gerekiyor. Daha sonra duruma göre mikostatinde kullanılabilir..

Vakit kaybetmeyin şuan veterinerleri aramaya başlayın..
Farketmemisiz ama galiba bikac gündür yemini suyunu içmemiş. Az once yem yedirdik, parmagimizi suya batirip ağzını ıslattık. Hafiften kendine geldi canlandı biraz yürüdü. Ama şimdi tekrar yatıyor. Sag biraz felcli galiba :/

Oyla 0
Kuşa elle besleme maması yapın;
  • Bir tane haşlanmış yumurta sarısı,
  • Bir çay kaşığı buğday unu,
  • Bir çay kaşığı mısır unu,
  • Biraz sıcak suyla muhallebi kıvamına getirin. Soğuduğu zaman çay kaşığı ile ağzına damlatın yavaş yavaş yedirmeye çalışın. Aç kalmasın kesinlikle..
Ve dediğim ilacıda almaya çalışın lütfen. İlaç kullanılmadan atlatması zor...

Oyla 0
Tavsiye;(Acil olarak yapılması gerekenler)
-Varsa elektrolitli su verin.
-Yoksa eczaneden elektrolit alın ve hazırladıktan sonra kuşun ağzına damlalıkla 20 damla damlatın.
-Kuş vitamini varsa damlalıkla 10-20 damla damlatın.
-Kuş vitamini yoksa eczaneden Supradyn All day Efervesan alın 7 parçaya bölün,1 parçasını 1/3 çay bardağı kadar (20-30 cc) suda eritin ve kuşa damlalıkla verin.
-Bu şekilde daha fazla dayanamaz. Kuşun hayatta kalması için acilen beslenmesi şart, ya Ümit beyin tariflediği mamayı yedirin ya da A21 mamayı bugün tedarik edin yedirin, kursağını bir şekilde doldurun.
-Elle, kaşıkla doldurmanız çok güç, kursağa direk elle besleme aparatı ile besleme yapılması bana göre zorunlu hale gelmiş, en yakın veterinere gidin A21 veya Ümit beyin tariflediği mamayı kursağına bastırın.

Son düzenleme:
Oyla 0
Vitamini 20 damla direk ağzınamı damlatıcak? Tam dolu suluğa bile katılmaz bu kadar vitamin! Supradyn oranıda fazla senin hesabına göre tam dolu suluğa supradynın yarısını ekliyor! Tam dolu suluğa ilacın 10'da birinden fazlası eklenmez.. Senin dozajlarda sıkıntı var...

Oyla 0
Dozajlarımda sıkıntı yok..
O vitamini önce 30 cc suya koyacak öyle çekip damlatacak. Dikkatice okursan orada yazdım nasıl kullanılacağını..

Supradyn All day Efervesan alın 7 parçaya bölün,1 parçasını 1/3 çay bardağı kadar (20-30 cc) suda eritin ve kuşa damlalıkla verin.

Oyla 0
@Malkoçoğlu nun yazdığı ilaçları acil olarak almanızı öneririm, mumkünse sulphamezathine bugün temin edin. veteriner kliniğinden temin edilir, sulphamezathine olarak bulamazsanız sulfadimidin sodyum etken maddeli antibiyotik deyin. googledan çevrenizdeki veterinerleri arayın, önce telefonla sorun

Oyla 0
Dozajlarımda sıkıntı yok..
O vitamini önce 30 cc suya koyacak öyle çekip damlatacak. Dikkatice okursan orada yazdım nasıl kullanılacağını..

Supradyn All day Efervesan alın 7 parçaya bölün,1 parçasını 1/3 çay bardağı kadar (20-30 cc) suda eritin ve kuşa damlalıkla verin.

Bir kereye mahsusmu bu şekilde vericek? Çünkü o suyu bütün gün içerse fazla gelir..

Bunuda anlamadım? Yine çay bardağının 3te birine damlatıp bir defaya mahsusmu vericek kuşa? Ben dikkatlice okuyorum ama ben bile anlamıyorsam acemiler hiç anlamaz. Biraz daha açıklayıcı yazarsan daha iyi olur. Vitamin bile olsa dozajlar hata kaldırmaz...

Oyla 0
Kuşun beslenmesi tam yapılmadan,vitamin ve mineral takviyeleri yapılıp kuş kendine ghelmeden antibiyotik girmek kuşu yıpratır.
Bir kereye mahsusmu bu şekilde vericek? Çünkü o suyu bütün gün içerse fazla gelir..

Bunuda anlamadım? Yine çay bardağının 3te birine damlatıp bir defaya mahsusmu vericek kuşa? Ben dikkatlice okuyorum ama ben bile anlamıyorsam acemiler hiç anlamaz. Biraz daha açıklayıcı yazarsan daha iyi olur. Vitamin bile olsa dozajlar hata kaldırmaz...
Supraydn örneğinde anlaşılır diye ummuştum ama demek ki anlaşılamamış.
Vitamin konusunu tekrar burada daha detaylıca açayım bu durumda;
-30 cc suya 1000'lik Supradyn All Day efervesan tabletin 7'de 1 paçasını atıyoruz, eriyince kuşa veriyoruz. Bu uygulama 1-2-3 gün (kuş kendine gelene kadar sürmeli)
-Eldeki kuş vitaminini de aynı şekilde 30 cc suya katıp damlalıkla çekip kuşun gagasının içinden damlatıyoruz. (Bu işlemi tüm hasta olan kuşlarıma bitkin gördüğüm an yaparım, sonrasında antibiyotik programını hazırlar ve uygularım)
-Vitaminli suyu 8 saat önünde tutup sonra taze su ile değiştirip aynı işlemi ertesi gün tekrar yapıyoruz.
-Ne zaman ki kuş gözünü açtı (beslenme de tam olduğunda 1-2 gün içinde kendine gelmesini beklerim)o gün kesiyoruz.
Ayrıca ek olarak;
-Kuşun karnı doymadan, açken, kursağı boşken antibiyobiyotiği girmeyi doğru bulmuyorum. Koksidiyoz hastalığı gibi kan kaybedilen durumlarda ise öncelikle anti-koksidiyel ilaç ve birlikte K vitamini içeren bir multivitamini vermeyi uygun buluyorum ve böyle uyguluyorum.(ya da Ampronet gibi içinde K vitamini desteği olan bir ürün verilebilir)
Özellikle bu sıcak havalarda hasta olan ya da aç kalmış kuşa ilk yardım olarak dekstozlu su veya elektrolit verilmeli ki kuşun hayati fonksiyonları devam etsin, diğer türlü hayatta kalması çok zor olur.
Antibiyotik tedavisi kuşu direk ayağa kaldırmaz, öncelikle yem, su, vitamin ve minerali yüklemek gerekiyor, akabinde kuş kendini biraz toparladığında antibiyotik verilirse daha risksiz olur ve daha iyi sonuç alınır.
İnsanlar hastaneye yarı baygın veya halsiz gittiklerinde ilk olarak serum takılmasının sebebi budur.. Sonrasında serumun içine antibiyotik katılır ve tedavi devam eder..
Özetle;
Kuşun veya insanın hiç farketmez sodyum, potasyum ve kan şekeri dengeleri yerine gelmeden tedavi sonuç vermez...
Bunlar temel tıp bilgileridir, insanlar ve kuşlar için olsun, değişmez.
Bu sebeple genelde insan ilaçlarını kuşlar da da uyguluyoruz.
Umarım daha açıklayıcı olmuştur?..

Son düzenleme:
Oyla 0
-30 cc suya 1000'lik Supradyn All Day efervesan tabletin 7'de 1 paçasını atıyoruz, eriyince kuşa veriyoruz. Bu uygulama 1-2-3 gün (kuş kendine gelene kadar sürmeli)
-Eldeki kuş vitaminini de aynı şekilde 30 cc suya katıp damlalıkla çekip kuşun gagasının içinden damlatıyoruz. (Bu işlemi tüm hasta olan kuşlarıma bitkin gördüğüm an yaparım, sonrasında antibiyotik programını hazırlar ve uygularım)
-Vitaminli suyu 8 saat önünde tutup sonra taze su ile değiştirip aynı işlemi ertesi gün tekrar yapıyoruz.

Atilla kardeşim yanlış anlama cidden nasıl bir uygulama yaptığını anlamaya çalışıyorum :)

30 cclik suya tabletin 7de 1ini ekliyorsun tamam. Yani 100 cclik normal bir suluğa tabletin yarısını eklemiş oluyorsun burası tamam. Ve bu vitaminli sudan kuşun ağzına 20 damla damlatıyorsun buda tamam.

Peki bu işlemi günde bir defamı yapıyorsun? Yoksa gün içinde bir kaç defa aynı şekilde kuşun ağzına 20 damla vitaminli suyu damlatıyormusun? Ve geriye kalan vitaminli suyu kuşun önünde içmesi için 8 saat bırakıyormusun?

Eğer böyle yapıyorsan yanlış yapıyorsun..

Ayrıca ek olarak;
-Kuşun karnı doymadan, açken, kursağı boşken antibiyobiyotiği girmeyi doğru bulmuyorum. Koksidiyoz hastalığı gibi kan kaybedilen durumlarda ise öncelikle koksidiyel ilacı ve birlikte K vitamini içeren bir multivitamini vermeyi uygun buluyorum ve böyle uyguluyorum.(ya da Ampronet gibi içinde K vitamini desteği olan bir ürün verilebilir)
Özellikle bu sıcak havalarda hasta olan ya da aç kalmış kuşa ilk yardım olarak dekstozlu su veya elektrolit verilmeli ki kuşun hayati fonksiyonları devam etsin, diğer türlü hayatta kalması çok zor olur.
Antibiyotik tedavisi kuşu direk ayağa kaldırmaz, öncelikle yem, su, vitamin ve minerali yüklemek gerekiyor, akabinde kuş kendini biraz toparladığında antibiyotik verilirse daha risksiz olur ve daha iyi sonuç alınır.

Bu kısma ise katılmıyorum. Her vaka kendi içinde değerlendirilir elbette ancak hasta kuşlara %90 bir oran veriyim hatta kafadan antibiyotik vermek zorundasın. Eğer kuşa önce elektrolit veriyim birazda vitamin veriyim kendine gelsin diye beklersen o kuş gider benden söylemesi.. Tabi kuşun hastalığı ileri seviye değilse dediklerin yapılabilir. Ancak bu konudaki kuşta olduğu gibi kuş ağır hasta ise hiç vakit kaybetmeden ilaç başlamak zorundasın.. Bir sıvı mama yaparsın içine antibiyotiğide eklersin basarsın kursağına. Ama antibiyotiksiz mama basarsan asıl ozmaan riskli olur. İlacı vermezsen büyük ihtimal toparlamayacaktır emin olabilirsin..

Hatta sana bir örnek veriyim. Forumda bir hasta kuş konusu açılmıştı zamanında. Ama kuşun halini görmeniz lazım kafasını kaldıramıyor, yem yememiş aç, kabarık, kendini sabit tutamıyor, kafes tabanında uzanmış yatıyor. Kısaca gidici yani kuş. İlk dışkı resmi istedim ve hastalığın bakteriyel olduğunu anladım. Akşam saatleriydi o gece müdahale etmesek sabahı çıkarmayabilirdi. Hemen nöbetçi eczaneden antibiyotik aldırdım. Ve o akşam ağzına 2 damla damlattık. Gecesine kuş biraz toparlamaya başlamış. Sabaha karşıda yemini yemiş biraz ve ertesi gün kendine geldi kurtardık yani. Eğer senin dediğin gibi elektrolitiydi vitaminiydi beklesek Allah bilir tabi ama o kuşu kurtaramazdık..

Bu uygulamayı hadi ben yaptım diyelim. Sana birde avian vetin uygulamasını anlatayım. Yine ağır hasta bir kuş veterinere götürüyorlar. Veterinerin yaptığı şey şu, bir milimlik bir suya antibiyotik ekliyor ve direk kuşun kursağına basıp. Kuşu kuluçka makinesine koyuyor (bilmeyenler için vücut ısısını koruması için yoğun bakım diyeyim) Ve kuş 1 saat sonra kendine gelmeye başlıyor. Bunun videosu vardı ama bulamadım yoksa videoyuda ekliyecektim.. Yani senin dediğin gibi vitamin mineral elektrolit basmıyor kursağına direk ilaç basıyor...

Oyla 0
Ben gayet açık yazdığımı düşünüyorum aslında.
Ben vitamin konusunu neden anlayamadığını gerçekten anlamadım ama adım adım tekrar anlatayım :) ;
1)30 cc suya vitamini kattıktan sonra o sudan damalıkla çektik
2)Damlalıkla vitaminli suyu ağzına 20 damla kadar damlattık.
3)Geride kalan vitaminli suyu da kuşun önünde bırakıyoruz çünkü 20 damladan sonra kuş hemen dirilip ayağa kalkmıyor biraz kendine geliyor ve gidip suyunu az da olsa içiyor. Zaten hasta olan bir kuş gözlemime göre en fazla 2-3 ml su içiyor kendi başına. Bu nedenle ilk başta kuş kendi içemediği için biz damlatıyoruz.
-Ben ayrıca ilaveten ağır vakalarda supradayn'in içine elektrolit de az miktar katıyorum ki kuş hızlı toparlasın.
-Baktım kuş kendine geldi, kuşun verdiği belirtilere göre planlamış olduğum antibiyotiği veriyorum.
-Antibiyotik süresince de zaman zaman vitamin-mineral desteği sunuyorum ki mantar gelişmesi en aza insin (özellikle C vitamini önemli bu konuda)

Bu benim kuşlarıma hastalandıkları anda yaptığım rutin bir uygulama, çok şükür bu şekilde hiç kuş kaybetmedim.
Kuşun biraz kendine gelmesi sürecinde çok dikkatli gözlemleyip uygulayacağım ilacı seçiyorum, her önüme gelen kuşa parazit, ya da bakteriyel veya mantar ilacı basmıyorum..
Teşhis tedaviden önce gelir. Doğru teşhis etmez ise ne kadar antibiyotik basarsan bas, kuş gider.
Elektrolit ve vitamini küçümsüyorsun ama kuşun kanında değerler normal olmazsa asıl o zaman antibiyotiği bastığın an gider, çeviremezsin.
Benim uyguladığım metot, hastalıklara yaklaşım tarzım bu, beğenirsin beğenmezsin, o senin bileceğin iş.
Ben bu şekilde hiç bir kuş kaybetmeden yoluma devam ediyorum.
Ve ben keni uygulamadığım hiç bir şeyi başkasına tavsiye etmem, tarzım değil, vebal altına giremem.
ve şuan güncel bir hasta yavru kuşum var dün itibari ile tedaviye aldım, bütün gün gözlemledim ve tamamen bahsettiğim metodu uyguladım.
Dün hiç hareket etmeyen hayvan bugün yem yemeye, su içmeye başladı. Yarın ise antibiyotik vermeden tedaviyi sonlandırmayı düşünüyorum.
Yani her durgun,iştahsız,bitkin kuşa kafadan antibiyotik basılmaz.. Dikkatlice gözlemlemek gerekiyor. Sağlık Bakanlığı antibiyotiği bu yüzden, her hastalığa biliçsizce kullanıldığı için reçeteye bağladı ve eczaneleri sıkı şekilde denetliyor.
Diğer türlü, kuşun kan, su, şeker dengesini düzletmeden antibiyotik çakarsan, belki 1-2 tanesi tesadüfen kurtulur o da bünyelerinde su,tu,şeker, potasyum dengeleri yüksek olduğu içindir. ;)
Ayrıca bu yavru kuşun hasta olduğunu nerden tespit ettin?
Ben açlıktan ve susuzluktan bitkin düştüğünü ve toparlanamadığını düşünüyorum şahsen.
Ayrıca bakteriyel bir hastalık var ise gerekli elektrolitleri-vitaminleri yüklemeden başlanmasını doğru bulmam, ama tercih meselesi tabi..
Avian vet örneğini bilmem ama veteriner demek ki kuşun susuzluk, sodyum, potasyum ve kan değerlerini yüksek olduğunu fark etmiş ki, gerek duymadan antibiyotik çakmış.
Bu arada Avian vet örneğindeki kuşun hastalık geçmişini de bilmiyoruz. Karşılaştırma yapamayız. Her kuş kendine özeldir.
Sana da tavsiyem, kuşu gözlemleyip, belirtileri iyice analiz ettikten sonra teşhis koyman.
Belki de senin verdiğin antibiyotik ağır gelecek ve öldürecek hasta olmayan kuşu,veya hiç yokken mantar başlangıcına sebep olacak.
Bunu da bir kenara not et bence. :)

Son düzenleme:
Oyla 0
Ben gayet açık yazdığımı düşünüyorum aslında.
Ben vitamin konusunu neden anlayamadığını gerçekten anlamadım ama adım adım tekrar anlatayım :) ;
1)30 cc suya vitamini kattıktan sonra o sudan damalıkla çektik
2)Damlalıkla vitaminli suyu ağzına 20 damla kadar damlattık.
3)Geride kalan vitaminli suyu dakuşun önünde bırakıyoruz çünkü 20 damladan sonra kuş hemen dirilip ayağa kalkmıyor biraz kendine geliyor ve gidip suyunu az da olsa içiyor.Zaten hasta olan bir kuş gözlemime göre en fazla 2-3 ml su içiyor kendi başına. Bu nedenle ilk başta kuş kendi içemediği için biz damlatıyoruz.
-Ben ayrıca ilaveten ağır vakalarda supradayn'in içine elektrolit de az miktar katıyorum ki kuş hızlı toparlasın.
-Baktım kuş kendine geldi, kuşun verdiği belirtilere göre planlamış olduğum antibiyotiği veriyorum.
-Antibiyotik süresince de zaman zaman vitamin-mineral desteği sunuyorum ki mantar gelişmesi en aza insin (özellikle C vitamini önemli bu konuda)

Bu benim kuşlarıma hastalandıkları anda yaptığım rutin bir uygulama, çok şükür bu şekilde hiç kuş kaybetmedim.
Kuşun biraz kendine gelmesi sürecinde çok dikkatli gözlemleyip uygulayacağım ilacı seçiyorum,her önüme gelen kuşa parazit, ya da bakteriyel veya mantar ilacı basmıyorum..
Teşhis tedaviden önce gelir. Doğru teşhis etmez ise ne kadar Antibiyotik basarsan bas, kuş gider.
elektrolit vitamini küçümsüyorsun ama kuşun kanında değerler normal olmazsa asıl o zaman antibiyotiği bastığın an gider, çeviremezsin.
Benim uyguladığım metot bu, beğenirsin beğenmezsin, o senin bileceğin iş.
Ben bu şekilde hiç bir kuş kaybetmeden yoluma devam ediyorum.
ve şuan güncel bir hasta kuşum var dün itibari ile tedaviye aldım, bütün gün gözlemledim ve tamamen bahsettiğim metodu uyguladım.
Dün hiç hareket etmeyen hayvan bugün yem yemeye,su içmeye başladı.yarın ise antibiyotik vermeden tedaviyi sonlandırmayı düşünüyorum.
Yani her durgun,iştahsız,bitkin kuşa kafadan antibiyotik basılmaz.. Dikkatlice gözlemlemek gerekiyor. Sağlık Bakanlığı antibiyoti,ği bu yüzden,her hastalığa biliçzice kullanıldığı için reçeteye bağladı ve eczaneleri sıkı şekilde denetliyor.
Diğer türlü, kuşun kan, su, şeker dengesini düzletmeden antibiyotik çakarsan, belki 1-2 tanesi tesadüfen kurtulur o da bünyelerinde su,tu,şeker, potasyum dengeleri yüksek olduğu içindir. ;)
Ayrıca bu yavru kuşun hasta olduğunu nerden tespit ettin?
Ben açlıktan ve susuzluktan bitkin düştüğünü ve toparlanamadığını düşünüyorum şahsen.
Ayrıca bakteriyel bir hastalık var ise gerekli elektrolitleri-vitaminleri yüklemeden başlanmasını doğru bulmam, ama tercih meselesi tabi..
Avian vet örneğini bilmem ama veteriner demek ki kuşun susuzluk, potasyum ve kan değerlerini yüksek olduğunu fark etmiş ki, gerek duymadan antibiyotik çakmış.
Bu arada Avian vet örneğindeki kuşun hastalık geçmişini de bilmiyoruz. Karşılaştırma yapamayız. Her kuş kendine özeldir.
Sana da tavsiyem, kuşu gözlemleyip, belirtileri iyice analiz ettikten sonra teşhis koyman.
Belki de senin verdiğin antibiyotik ağır gelecek ve öldürecek hasta kuşu, bunu da bir kenara not et bence.

Bak kardeşim ben sana karşı oldukça iyi niyetli konuşuyorum. Yanlışlarını ifade etmeye çalışıyorum. O da foruma ve hasta kuşlara verdiğin emekten dolayı. Ancak sen çok havalardan konuşup duruyorsun. Öyleyse sana anlıyacağın şekilde cvp vereyim..

Birincisi herşeyi dozunda verirsen faydasını görürsün. Tam dolu suluğa bir tabletin yarısı eritip. O sudan kuşa 20 damla verip. Üstünede o suyu kafeste bırakıp bütün gün kuşa içirirsen kuşu vitamin komasına sokarsın. 30 gramlık bir canlıdan bahsediyoruz burada farkındasın değilmi?

İlaveten supradynin içinede elktrolit katılmaz. Çünkü supradynin içinde elektrolitin babası var. Kuşu birde şeker komasına sokmaya çalışıyorsun herhalde?

Evet bu senin kendi kuşlarına uyguladığın sistemin olabilir. Ama bundan sonra sadece kendi kuşlarına uygula burada kimsenin vebaline girme. Sen ciddi hasta kuş ile kendi kuşlarına yaptığın uygulamayı kıyaslıyorsun. Kendi kuşların eğer yemden kesilip kafes dibine iner yatarsa ozaman görürüm ben seni vitaminle toparlarsın ozaman belki...

Ben senin mesajlarını okumuyordum açıkçası günde 100 tane mesaj yazdığın için. Bu tarz uygulamalar önericeksen buna müsade etmem haberin olsun. Bu canları senin saçma uygulamaların ile riske attırmam...

Oyla 0
Bak kardeşim ben sana karşı oldukça iyi niyetli konuşuyorum. Yanlışlarını ifade etmeye çalışıyorum. O da foruma ve hasta kuşlara verdiğin emekten dolayı. Ancak sen çok havalardan konuşup duruyorsun. Öyleyse sana anlıyacağın şekilde cvp vereyim..

Birincisi herşeyi dozunda verirsen faydasını görürsün. Tam dolu suluğa bir tabletin yarısı eritip. O sudan kuşa 20 damla verip. Üstünede o suyu kafeste bırakıp bütün gün kuşa içirirsen kuşu vitamin komasına sokarsın. 30 gramlık bir canlıdan bahsediyoruz burada farkındasın değilmi?

İlaveten supradynin içinede elktrolit katılmaz. Çünkü supradynin içinde elektrolitin babası var. Kuşu birde şeker komasına sokmaya çalışıyorsun herhalde?

Evet bu senin kendi kuşlarına uyguladığın sistemin olabilir. Ama bundan sonra sadece kendi kuşlarına uygula burada kimsenin vebaline girme. Sen ciddi hasta kuş ile kendi kuşlarına yaptığın uygulamayı kıyaslıyorsun. Kendi kuşların eğer yemden kesilip kafes dibine iner yatarsa ozaman görürüm ben seni vitaminle toparlarsın ozaman belki...

Ben senin mesajlarını okumuyordum açıkçası günde 100 tane mesaj yazdığın için. Bu tarz uygulamalar önericeksen buna müsade etmem haberin olsun. Bu canları senin saçma uygulamaların ile riske attırmam...
Ben de senin anlayacağın dilden konuşayım o halde;
Bende 1-2 tane kuş yok epey miktarda kuş var.
Kuşlarımın hepsinin sağlığı yerinde vitamin-şeker komasına girdikleri de yok, çünkü bu dozlar hiç bir hayvanı komaya sokmaz.
Benim mesajlarımın çok olması seni neden rahatsız etti onu da açıkla bi zahmet. Müsaitim ki yazıyorum.
Burası senin şahsi malın değil herlade, beğenmezsen okumazsın
Ayrıca hayırdır;
Sen hangi yetki ve bilgiyle burada insanlara kafadan antibiyotik veya başka ilaçlar öneriyorsun??
Fazla gereksiz konuşmaya ve demogoji yapmaya gerek yok.
Burası herkes açık bir forum, isteyen dinler istemeyen dinlemez.
Sen profosör doktor musun da kafana göre yorum yapıyorsun?
İzin vermem falan derken de ne kast ediyorun açarsan sevinirim..

Oyla 0
Ben de senin anlayacağın dilden konuşayım o halde;
Bende 1-2 tane kuş yok epey miktarda kuş var.
Kuşlarımın hepsinin sağlığı yerinde vitamin komasına girdikleri de yok, çünkü bu dozlar hiç bir hayvanı komaya sokmaz.
Benim mesajlarımın çok olması seni neden rahatsız etti onu da açıkla bi zahmet.
Burası senin şahsi malın değil herlade, beğenmezsen okumazsın
Ayrıca hayırdır;
Sen hangi yetki ve bilgiyle burada insanlara kafadan antibiyotik veya başka ilaçlar öneriyorsun??
Fazla gereksiz konuşmaya ve demogoji yapmaya gerek yok.
Burası herkes açık bir forum, isteyen dinler istemeyen dinlemez.
Sen profosör doktor musun da kafana göre yorum yapıyorsun?
İzin vermem falan derken de ne kast ediyorun açarsan sevinirim..

Hayırdır mayırdır ne diyosun sana hayırdır asıl. Burada beni bilen biliyor koçum sen kimsin? Ne biliyorsun? Kaç kuşun hayatını kurtardın? Burada biz veterinere gitme imkanı olan kişilere zaten en iyi veterinerleri öneriyoruz. Gidemeyenlerede kuş hastalıktan kıvranıcağına öleceğine ilaç öneriyoruz evet. Bugüne kadar kurtulmasına vesile olduğumuz canların haddi hesabı yok. Bu iş gönül işi yetki işi değil. Bundan sonra kıt bilginle insanlara tedavi önerme. Kuş hastalıktan kıvranıyor ilaçta alınmış hala supradyn kullan diyorsun...

Oyla 0
Kahvehane ağzıyla konuşmaya gerek yok, koçum vs gibi. Ben de sana farklı konuşurum, işin tadı kaçar..
Kuşun hayatını sen veya ben mi kurtarıyoruz?
Ben vesile oluyorsam ne ala. Seni rahatsız eden ne, neyi çekemiyorsun??
Bende veterinerlere gidilmesi taraftarıyım ve öneriyorum nedir burada sorun?
Bence senin bilgin son derece kıt ve yüzeysel, her önüne geleni ilaca yönlendiriyorsun kafadan.
Ben burada insanlara faydalı olmak için uğraşıyorum, senin gibi ego meselesi de yapmıyorum.
Kimseye zorundasın demiyorum, bildiğimden emin olduğum konularda tavsiye veriyorum.
Kime ne önereceğimden sana ne ?

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri