2022 Pet Sitelerden Alınabilecek En iyi Kuş Ürünleri

Doğanay Y.

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,525
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara

2022 Pet Sitelerden Alınabilecek En iyi Kuş Ürünleri​

Arkadaşlar bu konuyu yıllık, dönemlik düzenlemek gerekiyor gibi. Maalesef bazı ithal ürünlerin tekrar gelmemesi ya da SKT sürelerinin kısa kalması alternatif bir ürün arayışına girmemize neden oluyor. Bu konuda kuşlar için genel olarak tavsiye edebileceğim, stoku olan bir kaç ürün sıralayacağım.
18.10.2022

Şuan Yem alıyor alsam Ne Alırdım?

Muhabbet kuşu beslediğim için alacağım yem
-King Profesyonel %40 Aspurlu Karışık Muhabbet Kuşu Yemi yönünde olurdu. Pek bu standartta yem yok şuan maalesef.
Bir de son stoku olsa gerek Versele Laga - Jo mannes üretici yemi paketlemesi alınabilir. Devamı gelmeyebilir bu nedenle öncelikli alamıyorum. İyi bir karışımı mevcut bu yeminde.

Yem premiksleri Alacak olsam?​

Quiko'nun daha önce bir kaç ürününü kullandım ve oldukça memnun kaldım. Tekrar stoklarda olduğundan ve 2 yıl rahat götürdüğünden
-Quiko Forte 27 Farklı Mineral ve Zengin Vitamin Karışımı,
-Quiko Plus Protein Biotin Ve 29 Farklı Amino Asit Karışımı 400 gr
-Dr. Brockamp | Probac Probiyotik

Liste uzayabilir ancak temel olarak bu üçlü yeterli olacaktır süreçte.

Mama Ne Alırdım?

Şuan raflarda bir çok kuş çeşidi için alttaki markaların alternatifi var.
Quiko Classic Ballı Yumurtalı mama bulunuyor. Tercih edilebilir, iyi ürünlerden
Cede Mamalar,
Le Gocce Pro30 (pahalı ürün)
Versele Laga Mamaları

1 yıldır quiko mama kullanıyorum ve sanırım bunda devam ederdim.

Siz Ne Alırdınız?

 
Son düzenleme:
  • Ben yem olarak Garden mix Versele laga ve beaksı karıştırıp içine de biraz ak darı ve dal darı.netin sultan papağanı yemini karıştırarak kullanıyorum. Zamanında hangi markayı sever diye hepsinden biraz almıştım. En çok Versele lagayla dal dari.netin yemini sevmişti. Fakat şuan kullandığım yem bittiği zaman yeni bir markaya geçmeyi düşünüyorum.
    .
  • B vitamini olarak benim en severek kullandığım ürün med tollyamin. Gerçekten kullandığım zaman 2-3 güne etkiyi gözle görebiliyorum.
    .
  • Elektrolit için röhnfried’in Elektrolty 3 Plus ürününü kullanıyorum. Bence gayet iyi bir ürün dışkıları toparlamada yardımcı oluyor.
    .
  • Bira mayası içinde röhnfriedin ürününü almıştım. Med tollyamin gibi anında bir etki göstermiyor, sanırım tam yemedikleri için verimi çok alamıyorlar. Toz şeklinde olduğu için genelde mamalarının üstüne koyuyorum ama eğer onun tadını alırlarsa genelde yemeyi bırakıyorlardı. Fakat eğer kuşunuz için toz yada sıvı farketmiyorsa bence Gayet iyi bir ürün, aynı zamanda arı poleni de var içinde
    .
  • Dal darısını ise daldari.net sitesinden panicum olarak almıştım ve beni baya idare etmişti. Geçen sene almama rağmen hala ufak bir kısmı duruyor. Ürünleri çok taze fakat biraz pahalı
    .
  • Birde sağlık tohumu olarak versele laga ve garden mixi denemiştim. Garden mix’in sağlık tohumlarını daha severek yemişti benimki. Şuan için elimdeki biterse yine garden mix alırdım sanırım
    .
  • Benim için en önemli şeylerden biride alçı taşların yanı sıra mineralli gaga taşları. Şu ana kadar çoğu gaga taşını denedim. Ve içlerinden en beğendiğim ve kuşlara en uygun olduğunu düşündüğüm ürün junglenin mineralli gaga taşları oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. Çoğu mineralli gaga taşı yapıştırıcıyla yapışmış gibi duruyor ve parçacıkları birbirinden ayrılmıyor bile. Fakat jungle de parçacıklar tam orta karar. Ne çok yumuşak ne çok sert. Gaga taşı olarak şuan için piyasadaki en iyi ürünlerden bence.
    .
  • Ve Mama olarakta şuan beautiful food kullanıyordum ama son kullanma tarihi bittiği zaman değiştirmeyi düşünüyorum. Benimkiler çok sevmedi nedense :/
 
Yem için natural'ın %35 aspurlu yemi, premikslerde de gervit, med tollyamin, röhnfried elektrolty 3 plus, entrobac gibi bilindik ürünleri kullanıyorum. Mama tercihim de cede.
 
~King standart olan karışımdan almıştım.Verseleden daha çok beğendiğim tek yem bu oldu.Arada sırada versemde gene King alırdım.

~Quiko Med likitini bulduğum zaman yedeklerim,çok beğendim 👍

~Nekton s vitamin ve Intestifit probiyotik.Nektonu ilk günden beri değiştirmedim,yeterli geldiğini düşünüyorum.Umarım öyledir :)

~ Versele Laga snack çok seviyordu ama maalesef stok sorunu bitmeyecek gibi duruyor.

~ kum,kalamar,orlux clay blok,gaga taşı.. Bunların hepsini tüketmeyi bıraktı.Bu yüzden Nekton Msa tarzı bir ürün almam gerekiyor sanırım.

~Cede mamayı da artık yemiyor.Yoksa mama olarak onunla devam ederdim.

~Tüy dönemi için Muta-vit mutlaka bulunduruyorum.iyi toparlayan tek ürün bu oldu.
 
- yem : beyaz değirmen. içine %20 civarı aspur ekliyorum

- vitamin/mineral/aminoasit : nekton-s ve flyvet libidox (kızıştırıcı)

- probiyotik/preb./enzim : probiacti bird ve tyson arizona

-elektrolit: flyvet

- mama : cede
 
Forte, (almanca çevirisi, hatalar olabilir)
Bileşim: dikalsiyum fosfat, sodyum klorür, kalsiyum karbonat, magnezyum oksit, potasyum klorür

Analitik bileşenler: ham protein %0,10, ham yağ %0,60, ham lif %0,00, ham kül %79,11, HCL'de çözünmeyen kül %4,00, kalsiyum %19,90, fosfor %11,80 sodyum %5, %50

Katkı maddeleri/kg: Besin katkı maddeleri: A vitamini (3a672b) 2.000.000 IU, D3 vitamini (3a671) 200.000 IU, E vitamini 8.000 mg, K3 vitamini 250 mg, C vitamini 20.000 mg, biotin 25.000 mcg, folik asit 400 mg, B2 vitamini 4.500 mg, B6 vitamini 1.500 mg, B12 vitamini 30.000 mcg, CA-D pantotenat 1.500 mg, niasinamid 3.000 mg, B1 vitamini 2.000 mg, demir 450 mg, bakır 96 mg, manganez 160 mg, çinko 3.000 mg, iyot 84 mg

Plus ise tam paylaşmıyorlar. Daha doğrusu probiyotik ve protein ürünlerinde ki gibi kaçamak içerik paylaşımı var. Tam paylaşmıyorlar.
Analitik bileşenler: Ham protein %46., ham yağ %4.2, ham lif %22,0, ham kül %6.0, nem %6.0.

Önemli olan protein oranı olduğundan, içeriği pek önemli değil. Rakip olabilecek protein kaynaklarına göre oldukça uygun fiyatı.
Ek metin plus için
Quiko® Plus, tüm metabolik süreçleri yoğunlaştırır ve direnci güçlendirir (hatta
genç hayvanlarda). Quiko® Plus, biotin içerir ve
B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra 29 amino
asitler ve mineraller.
Quiko® Plus'ı gençken yetiştirme yemi ile karıştırın.
sütten kesme sırasında yuvadan ayrılmaya hazır ve
ilk tüy dökümü sırasında. Genç kuşlar iken
Quiko® Plus metabolizmayı hızlandırır ve
bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bira mayası içeren B kompleks bir ürün kısacası.

Forte ile sürecin ortak götürülmesi gerektiğini öneriyorlar. Bu nedenle iki ürün almak daha mantıklı. Ayrıca orijinal olmama olasılığı düşük ürünlerden.
 
Son düzenleme:
Üst