3 aylık dişi kuşun böyle yapması normal mi ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
3-3,5 Aylık muhabbet kuşumu erkek diye almıştım ceresi beyaz olunca dişi olduğunu öğrendim. Bi kaç sorum olacaktı.
1-Ceresi değişir mi yine.
2-cinsiyeti nedir ?
3- 7 aydan büyük dediler Petshop. Kafa çizgileri var hala.
4- Sadece erkek kuş mu kur yapar ya da bu hareketi yapar anlamadım.
5- 8 aylık erkek kuşum elime kur yapıyo onu taklit ediyor Olabilir mi ?

IMG-20220419-WA0024.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG-20220418-WA0008.jpeg
    IMG-20220418-WA0008.jpeg
    487.9 KB · Görüntüleme: 3
Çözüm
Yaşını anlamamız için yandan fotoğraf eklemeniz lazım gözleri ve kafa çizgileri belli olmalı.
Cinsiyeti dişi. Erkeğin yaptığı hareketi yapmıyor farkındaysanız sonda kuyruğunu havaya kaldırıyor, çiftleşme isteğinden kaynaklı. Ama 3 aylık kuş bu hareketi yapmaz bence, daha büyük olabilir
Yaşını anlamamız için yandan fotoğraf eklemeniz lazım gözleri ve kafa çizgileri belli olmalı.
Cinsiyeti dişi. Erkeğin yaptığı hareketi yapmıyor farkındaysanız sonda kuyruğunu havaya kaldırıyor, çiftleşme isteğinden kaynaklı. Ama 3 aylık kuş bu hareketi yapmaz bence, daha büyük olabilir

Son düzenleme:
Çözüm

Bildiğim üreticiden aldım. 25.günlük 30 günlük tü yem kırmayı bile bilmiyordu. Kuyruğu bile kısaydı. Dişilerde yapıyormuş bu hareketi. Taklit edermiş. ?

Kuşların fi bölgesi bir köşeye temas ettiginde 1 aylık bile olsa bu hareketi yapiyorlar. Kuşunuz dişi ve ortalama 6 ay arasi gibi. Ceresi kahveye dönebileceği gibi bazen donmezde. Tam olarak kizismayi işaret eden kısım cere değil.

Kuşların fi bölgesi bir köşeye temas ettiginde 1 aylık bile olsa bu hareketi yapiyorlar. Kuşunuz dişi ve ortalama 6 ay arasi gibi. Ceresi kahveye dönebileceği gibi bazen donmezde. Tam olarak kizismayi işaret eden kısım cere değil.

Üreticiden aldım yuvadan atladı yeme düşer düşmez aldım. İlk gün yürümeyi bile bilmiyordu. Yem bile kıramadı. 3-3,5 aylık kuşum 4 bile değil kuşun kardeşleri de kuzendw yani. 6 ay olamaz ?

Üreticiden aldım yuvadan atladı yeme düşer düşmez aldım. İlk gün yürümeyi bile bilmiyordu. Yem bile kıramadı. 3-3,5 aylık kuşum 4 bile değil kuşun kardeşleri de kuzendw yani. 6 ay olamaz ?
Yaşından emin olmadığınızı belirttiğiniz için yorum yaptık, eminseniz sıkıntı yok zaten ☺️ ama dişi kesin olarak. Benim kızlarda yapıyor bu hareketi

Yaşından emin olmadığınızı belirttiğiniz için yorum yaptık, eminseniz sıkıntı yok zaten ☺️ ama dişi kesin olarak. Benim kızlarda yapıyor bu hareketi

Sorduk kendisine yuvalıktayken de fotoyu atmıştı zaten. Yaşını biliyorum da. Erkek kuş gibi bu hareketi yapınca merak ettim bide daha küçük olduğu için sormak istedim ??

genelde ilk tüyden çıkmış kuşlar 5/6 ay bandında bu tipte oluyorlar. Mutasyonundan kaynaklı anlaması biraz zor oluyor.

Geri