3 aylık sultan papağanı

ırmak34

Forum Sakini
Tekrardan Merhaba,
Sultan papağanları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için tekrardan konu açıp detaylı bir şekilde yazmak istedim. Hasta mı değil pek anlayamadım.
Şüphelendiğim tavırlar:
-
kendisi yemek yedikten sonra uyuklama davranışlarına girişiyor.
-hala yem kıramadığı için ( bir önceki sahipleri hep bebe+yumurta karışımıyla beslemişler) hep acıkıyor ve ben de sadece haşlanmış yumurta veriyorum.
Uyuduğu video: Streamable Video
- dışkısı: sulu ve çok az katı yapıyor
Ve hala yem kıramıyor.
gittim kendisine toz mama aldım suyla karıştırılan mamalardan fakat onu da yemedi. Dal darı aldım yeme çalıştı ama tam bir bebek gibi. Napacağımı şaşırdım. Arkadaşlar yardımcı olursanız, yol gösterirseniz çok sevinirim.
Yem kırmaya çalıştığı video: Streamable Video

Ekli dosyalar

• FD82B85B-1AC6-4E73-AC27-7FB0471DE112.jpeg
    FD82B85B-1AC6-4E73-AC27-7FB0471DE112.jpeg
    655.8 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Merhabalar, 3 aylık kuşun yem kıramaması çok normal bir durum değil malesef. Bebeden kastınız bisküviyse uzun vadede çok zararlı ki kuşun dışkısında da karaciğer başta olmak üzere bazı problemler var gibi gözüküyor. Mutlaka bir veterinerde gerekli testleri yaptırmanız gerek.

Maşallah sevimliliği beni benden aldı <3
Dışkı kötü ancak beslenememesinden kaynaklı olabilir. Bu tip bir dışkıda öncelikle kursak enfeksiyonlarını düşünerek hareket etmek gerekir bence. Ağızdan en azından 3 gün mikostatin kullanabilir misiniz?
Ek olarak iştahını yerine getirmek adına elektrolit verilebilir. Yem karışımınız darı çekirdekten oluşuyor gibi görünüyor. Mutlaka aspur ediniz + yulaf da iyi bir alternatif olacaktır.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Fakat kendisi hala yumurta yemeye ısrarlı ve kendisini sıcak tutmaya calışıyorum aç olduğu için de nurtbirda21 alsam sizce iyi olur mu? Yorgun kendisi cidden aynl döngüyü yaşamakta istemiyorum kara kara düşünüyorum.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Fakat kendisi hala yumurta yemeye ısrarlı ve kendisini sıcak tutmaya calışıyorum aç olduğu için de nurtbirda21 alsam sizce iyi olur mu? Yorgun kendisi cidden aynl döngüyü yaşamakta istemiyorum kara kara düşünüyorum.
Evet elle besleme yapabilirsiniz ya da aldığınız yerle görüşüp destek isteyiniz

Geri