55 gunluk sultan papağanı yem yeme problemi

kyazmaci41

Yeni Üye
Merhaba hayirli forumlar

yaklasik 3 hafta once sahiplendigim aldigimda 40 kusur gunlukken aldigim sultan papaganim bugun 55 gunluk oldu hala yem kirmiyor el ile mama besleme istiyor kafesinde aspur ve kabuksuz dari var ancak mamasina koydugumda yiyor lapa mamayi ancak kabindan ve kafesin dibinden yemiyor surekli mama istiyor benden kafa hareketi ve bagirisi ile ilk kez elle beslemelik bir sultan papagani besliyorum ancak uzuluyorumda surekli ac mi diye internette baktigimda 60 gun de yeme duserler diyor ancak benimkisi 60 gun olmaya 5 gun kaldi hala el ile besliyorum tavsiyeleriniz nedir bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim

Ekli dosyalar

• B9F9B945-176F-4E18-8602-148593E18950.jpeg
    B9F9B945-176F-4E18-8602-148593E18950.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 7
Merhaba, yavaş yavaş öğrenmesi gerekirdi. Bir süre mama oranını azaltıp yeme yönlenmesini sağlayabilirsiniz. Yahut avuç içi besleme denemeleri yapılabilir.

Oyla 0
Merhaba hayirli forumlar

yaklasik 3 hafta once sahiplendigim aldigimda 40 kusur gunlukken aldigim sultan papaganim bugun 55 gunluk oldu hala yem kirmiyor el ile mama besleme istiyor kafesinde aspur ve kabuksuz dari var ancak mamasina koydugumda yiyor lapa mamayi ancak kabindan ve kafesin dibinden yemiyor surekli mama istiyor benden kafa hareketi ve bagirisi ile ilk kez elle beslemelik bir sultan papagani besliyorum ancak uzuluyorumda surekli ac mi diye internette baktigimda 60 gun de yeme duserler diyor ancak benimkisi 60 gun olmaya 5 gun kaldi hala el ile besliyorum tavsiyeleriniz nedir bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim
Merhaba ben çok bilgili değilim ama benimde 45 50 günlük sultan yavrum var 17.gunden bu yana ben besliyorum anne baba arada az az verdi.elle besleme kabul etmedi bende yumurta haşladım elimle yedirdim 1 ay olmadan kendi yemeye başladı sürekli kontrol ettim su verdim yeme yönlendirme yaptım.1 aylık yem kırmaya başladı ama yine yiyemiyordu düşüyordu ağzından hep yumurta verdim hala veriyorum aç kalmasın diye yeni yeni yem yemeye başladı.nacizane tavsiyem kursak kontrolü yaparak aç kalmadan yeme yönlendirin yumurta yerse verin çok faydalı kendi kendine yerse kendine güveni gelir yem daldarıyi çok kolay kırıyorlar hem de oynayarak öğreniyorlar.bu arada yavrunun gözü bana biraz kızarmış gibi geldi belkide ben öyle sandım.umarim en kısa sürede yem yemeye başlar kolay gelsin.

Oyla 0
Yeme yonelmesini saglayacagimda surekli yemek isterkenki cikarttigi sesi cikariyor sanki karni ac gibi elimden yedirdigimde de mama yiyo boyle bir tabaga koyup birakincada yiyor kendi basina yiyor ama illaki biraz sulandirmami bekliyor icine koydugum seyler zaten kafesinde yemlikte mevcut nasil yapacagim hic bilmiyorum acikcasi uzuluyorumda ac birakiyorum galiba diye

Oyla 0
nasıl bir yemlik kullanıyorsunuz. Tabanda açık bir yemlik daha uygun olabilir.

Oyla 0
Geri