45 gündür düzelmeyen dışkı, bu dışkı neyi ifade ediyor
(kimsenin önerdiği tedaviden veya öneriden şikayetim yok. sadece farklı gözlerin görmesini istiyorum çünkü tıkandım.) öncelikle hepinize merhaba, bir çift muhabbet kuşum var. bu kuşlarımın ilk yavrusu 10.01.2021 tarihinde yumurtadan çıktı. yumurtadan çıkan 3. yavrunun boynu tutmuyordu, veteriner...
iyikus.com
KUŞLARIM:
Anne Kuş: Yağmur
Baba Kuş: Umut
Yavru1: Çakıl
Yavru2(salmonella şüphesi):Turna
Kullanılan İlaçlar: Baytril(5gün) - Sitraks(2gün+2gün) - Sulphamezathine(5gün) - Flucan 150mg(5gün)
Kuşlarımın dışkıları aslında kuluçkadan beri bozuk (ocak ayından beri) . yavrular çıktıktan anne ve baba kuşun birbirilerini parçalayacak derecede kavga etmesinden sonra baba kuşu ayırıp elma sirkesi verdiğimde baba kuşun dışkıları düzelmişti. 2ay sonra yani mart ayında tekrar bozuldu ve bu şekilde devam ediyor.
5 gün Sulphamezathine kullandıktan sonra tüm kuşlarda dışkılar düzeldi. Tedavi bitince kafes, kafes eşyaları tüller dahil çok detaylı dezenfekte işlemi yaptım. Kuşların eşyalarına dokunmadan önce iyice ellerimi yıkayıp dezenfektan sıkıyorum ellerime. Bu düzelen dışkılar toplam 4gün sürdü. 4gün sonunda tekrar bozuldu. Ben de mantarı elemek için flucan kullandım 5gün. Flucan kullanırken de düzeldi dışkılar. ama daha sonra bozuldu.
ÖRNEK GÖRSELLER BABA KUŞA AİT.
Sulphamezathine kullandıktan sonra düzelen dışkıların görselleri:
3gün vitamin ve probiyotikten sonra bozulan dışkıların görselleri: Sadece Baba Kuşun Bozuk
5 gün Flucan Kullanımı sırasında tekrar düzelen dışkıların görselleri:
Güncel, yine bozulan dışkıların görselleri:
Salmonella şüphesi olan kuşun güncel durumu, dışkıları ve kullanılan ilaçlar: Baytril(5gün) - Sitraks(2gün+2gün) - Baytril(5gün) - Flucan 150mg(5gün) [Toplam 2 kere baytril kullanıldı, sulpha kullanılmadı.]
Salmonella şüphesi olan kuşun dışkıları aşırı değişiklik gösteriyor. Bazen çok büyük ve sulu yapıyor, bazen de yukarıda görüldüğü gibi düzgün yapıyor.
Bu konuya ek olarak baba kuşta uçuşta performans kaybı var ve uçarken değişik bir ses çıkartıyor, konusu: Kuşum uçarken değişik bir ses çıkartıyor sebebi ne olabilir
Yine konuya ek olarak kuşlar 1.5 aydır tüydeler.
Son olarak, Bugün karahindiba çayı verdim, yarın elma sirkesi vericem, sonraki gün probiyotik ve en son elektrolit verecem. Bunları yaptıktan sonra sulphamezathine i tekrar 5gün kullanmayı düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? Neden dışkılar sürekli düzelip düzelip bozuluyor? Anne kuşta durum çok iyi, yavru1 de bazen bozulmalar oluyor.