Acil. 6 aydir geçmeyen ishal ve kursak sorunu

Furkan Zeybek

iyikus.com Üyesi
Merhabalar uzun zamandir kuşumda sıvı dışkılama sorunu var. Bu sorun bir veterinerin antbiyotik vermesi ve sonrasinda probiyotik kullan dememesinden kaynaklaniyor. Ben bunu bilmiyordum onemliymis. Probiyotik kullanmadim ilk antibiyotik verdigim zaman.2 hafta antibiyotik kullandim. Daha sonradan bu sorun cikti ve hic gecmiyor. Daha sonra ogrendikten sonra probiyotik kullansamda birsey degismedi.Bulunduğum yerde kanatli veterineri yok malesef. Olanlarda antibiyotik verip yolluyorlar. Ve gecici çözüm oluyor. Muhabbet kuşum uzun zamandir kur yapma istegiyle beraber bunu yaparken agizdan yem ve sivi getirme geri yutma hareketini yapiyor. Diskilar genelde hep su ve sulu. Bu 6 ayda sulphamezatine, mikostatin flucan, flagy, ge oral ,sitrax ilaclarini kullandim. Probiyotik ve vitamin kullanimlarini aksatmadim. Fakat ne yapsamda kuş günden gune eriyor. Zayifladi az yiyor sulu diski yapiyor ve kur yapmaya calisarak agizdan yem ve sivi getiriyor. Artik son care buraya yazayim dedim ölmesin diye elimden geleni yapiyorum ama gozumun onunde eriyor. bir oneriniz olursa çok mutlu olurum..

Arkadaşlar dışkıdan %100 sonuç bulmanız zor. Özellikle kursakta bir problem varsa aşırı ileriye gitmedikçe bağırsaklara gitmeyebiliyor. Kursaktan verdiğim sonucun pozitif (etken bulundu) dışkıdan verdiğim örneğin ise negatif olduğu durumlarla karşılaştım defalarca o sebeple tavsiyem kusuyorsa kusmuğunu yapabiliyorsanız da kursaktan swap almanız(aldırmanız) gerekmektedir.

Arkadaşlar dışkıdan %100 sonuç bulmanız zor. Özellikle kursakta bir problem varsa aşırı ileriye gitmedikçe bağırsaklara gitmeyebiliyor. Kursaktan verdiğim sonucun pozitif (etken bulundu) dışkıdan verdiğim örneğin ise negatif olduğu durumlarla karşılaştım defalarca o sebeple tavsiyem kusuyorsa kusmuğunu yapabiliyorsanız da kursaktan swap almanız(aldırmanız) gerekmektedir.
Hocam agizdan yem cikariyor bazen. Ve kusmugu agzinin icine geliyor gagasini oynatirken goruyorum sonra hemen geri yutuyor hic disariya cikarmiyor onu nasil alabilirim emin degilim. Diskiyi denemekten baska carem yok gibi gorunuyor.

Furkan hocam genelde kursak sorunları belirtisi kokulu kusmalar ancak başka sorunları da işaret edebilir. Kontrolü en kolay tedavi kursak sorunlarını çözümü. Ancak farklı bir sorun olma olasılığını atlamamak lazım.

Furkan hocam genelde kursak sorunları belirtisi kokulu kusmalar ancak başka sorunları da işaret edebilir. Kontrolü en kolay tedavi kursak sorunlarını çözümü. Ancak farklı bir sorun olma olasılığını atlamamak lazım.
Hocam daha önce triflucan ve mikostatin kullandim. Mikostatin etkili olmuştu fakat çok surmeden tekrar nüksetti. Bende anlamadim bu durumu.

beslenme bozuklukları olabilir ve bu da tetikliyor olabilir. Hangi marka yem kullanıyorsunuz?

Malesef hic bir sitede pelet yem stoğu yok :(
Elimde epey pelet yem var. Benim kız pek hoşlanmadı. Durduğu yerde bayatlayacak. İsterseniz sizinle paylaşabilirim. (Herhangi bir ücret istemiyorum)
Tesekkurler hocam bir kac gune veteriner aramama dönmezse baslayacagim mecbur. Su olarak hazir su kullaniyorum. Sadece flagy surubunu enjektörle agzindan veremezsem nasil vereyim.
Benim kuzum çay kaşığından içmeye bayılıyor birde öyle deneyin isterseniz.
Başlığınızı baştan sonra okudum. Bizde de yaklaşık 7-8 ay süren sulu dışkılama oldu. Dışkıları tahlile gönderdim ona göre ilaç kullandık ama düzelmedi. En son istanbul vete götürdüm. Organlarında herhangi bir sıkıntı görülmedi. Verdikleri ilaçlarla kısa sürede dışkı toparlandı. Bizim sizden farkımız kilo vermiyordu.
Kuşlara rontgen çekip iç organlarını yorumlayacak bir vet bulabilseniz çok iyi olur aslında. İlla ki vardır.

ipek değirmeni hiç duymadım. Tavsiyem king üretici yemi, benelux, versele laga jo mannes paketi ya da en kötü olasılığınız ekonomik paketi olsun.

Elimde epey pelet yem var. Benim kız pek hoşlanmadı. Durduğu yerde bayatlayacak. İsterseniz sizinle paylaşabilirim. (Herhangi bir ücret istemiyorum)

Benim kuzum çay kaşığından içmeye bayılıyor birde öyle deneyin isterseniz.
Başlığınızı baştan sonra okudum. Bizde de yaklaşık 7-8 ay süren sulu dışkılama oldu. Dışkıları tahlile gönderdim ona göre ilaç kullandık ama düzelmedi. En son istanbul vete götürdüm. Organlarında herhangi bir sıkıntı görülmedi. Verdikleri ilaçlarla kısa sürede dışkı toparlandı. Bizim sizden farkımız kilo vermiyordu.
Kuşlara rontgen çekip iç organlarını yorumlayacak bir vet bulabilseniz çok iyi olur aslında. İlla ki vardır.
Hocam cok tesekkur ederim olursa ucretiyle almak isterim. Denemekte fayda var stoklarda hic bulamadim cunku. Sizin kuşunda baya uzun surmus masallah gecmesine sevindim.Dediginiz gibi cay kasigi hic aklima gelmedi. Röntgen olayi malesef bu sehirde bulamadim izmir ve istanbulda vardi internette arastirdigimda.

Bu tip sorunların genelde temel nedeni besinlerden kaynaklanır. Bu yüzden her zaman iyi yem ve takviyeler kullanmanızı öneririm.

Hocam cok tesekkur ederim olursa ucretiyle almak isterim. Denemekte fayda var stoklarda hic bulamadim cunku. Sizin kuşunda baya uzun surmus masallah gecmesine sevindim.Dediginiz gibi cay kasigi hic aklima gelmedi. Röntgen olayi malesef bu sehirde bulamadim izmir ve istanbulda vardi internette arastirdigimda.
Bana özelden adres ve isim bilgilerinizi yazarsanız seve seve kargolarım yarın sabah. İnşallah sizinki sever de yer. Ama asla ücret istemiyorum. Kuzucuğa benim hediyem olsun afiyetle yesin inşallah. Benim kız arada sırada yiyor kardeş payı yapsınlar ?

Son düzenleme:
Forumda pamukçuk diye aratir misiniz? Bu tip belirgin bir sorununuz varsa mutlaka tedavi gerektirir *acil

Geri