Acil. İvermektin doz aşımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ceycey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ceycey

iyikus.com Üyesi
Kuşuma ivermektin etken maddeli ense damlası yaptım. Şırıngadan birden damladan fazla ilaç geldi. Yan etkisi olmaması için ne yapmalıyım. 2.5 ml lik şırınganın yaklaşık 0,5 lik kısmına kadar geldi . bir kısmı elime bulaştı bir kısmı kuşun ensesine. Tam olarak ne kadar bir doz aşımı yaptığımı bilmiyorum bu süreçten sonra şu an ne yapmalıyım.

Probiyotik olarak ne kullanıyorsunuz ne düzende?
Enzim içerikli probiyotik alın daha iyidir onlar.
Kanatlı oil prozim plus öneririm.
50 ml suya 5 damla. Haftada 3 gün verin 1-2 hafta boyunca. Sonra haftada 2 ye düşürüp rutin kullanın.

Baytril kullanabilirsiniz tabiki ama öncesine iyot takviyesi sıkıştırıp tepkisini görelim olumlu etkisi olmazsa baytril veya benzeri tedavi başlarsınız. Eczaneden %2 lik iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde 2 gün verin. Olumlu gelişme olmazsa tedavi başlayın.
Sizle tekrar iletişime geçip durumu hakkında değerlendirme yapmadan başlamak istemedim. Ne şekilde başlamalıyım. Suya kaç damla katmalıyım.

Yemine denflor katıyorum fakat dışkıları düzelmiyor. Denflora ek antibiyotikli suya entrobac eklesem faydası olur mu. Elimdeki baytrilin bozulduğundan şüphelendiğim için antibiyotik olarak enrocure aldım. Yarım suluğa 5 damla şeklinde kullanıyorum. Bugün tedavinin 4. günündeyim.

Yarım suluğa 4 damla şeklinde verin. Duruma göre 5-7 gün arası kullanılacak. Kuru mamaya da denflor katarak verin.
Yemine denflor katıyorum fakat dışkıları düzelmiyor. Denflora ek antibiyotikli suya entrobac eklesem faydası olur mu. Elimdeki baytrilin bozulduğundan şüphelendiğim için antibiyotik olarak enrocure aldım. Yarım suluğa 5 damla şeklinde kullanıyorum. Bugün tedavinin 4. günündeyim.

Yemine değil mamasına katmanız gerek denfloru. Yeme katarsanız dibe çöker. Sanırım solunum sıkıntısı vardı kuşun. O sıkıntısı geçti mi ? İlaçlı suya enterobac katabilirsiniz evet. İlacı yarın da verip kesin ve probiyotiklerle devam edin. Bt amin forte ile de destekleyin.

Kuyruk sallaması dün tamamen geçmişti diyebilirim. Bugün tekrarlamaya başladı. Sabah devam ediyor olursa tedaviyi 7 günemi uzatacağım. Genelde meyve ve sebzeleri parçalar halinde veriyorum. Mama yapmıyorum. Elma havuç ya da haşlanmış patates üstüne dökerek verebilir miyim?

Olur yeterki yesin. Çünkü yemde ve suda dibe çöküyor faydalanamıyor.
Selçuk hocam kuşun hastalığı tekrarladı. 2 gündür aynı şekilde kuyruk sallaması halsizliği var. Yeşillik ve daldarıyı yiyor fakat normal yeminden yemiyor. Antibiyotiği kestikten sonraki süreçte entrobac, b vitamini, kekik çayı ve sedochol verdim. Antibiyotiğe tekrar başlamalı mıyım? Vitaminler ve bitkisel takviyelere mi yoğunlaşmalıyım.

Halsizliği ve kuyruk sallaması geçmiyor tekrar antibiyotik kullanmalı mıyım ? Ve kuşumun böbrek hastalığı olabilir mi

Geri