Acil kuşumu kafes tabanında buldum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Abdullah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abdullah

iyikus.com Üyesi
Kafes tabanında buldum kasılmış gibiydi soğuk suya soktum ayaklarını azcık düzeldi ancak öyle duruyor gözlerni kapatıyor ve titriyor ne yapmalıyım tünekte zar zor duruyor dursa da kımıldamıyor durduğu zamanda böyle zor duruyor

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 13
Öncelik olarak dışkı fotosu ve mümkünse video fotoğraf paylaşmanız istenecektir.

Oyla 0
Merkezi sistemiyle alakalı hasarlar bunlar. Tek tedavisi veteriner kontrolü sonrası ilaç kullanımıdır. Tam olarak bir tedavi durumu için muayene edilmelidir. Bulaşıcı bir vaka olabilir, kuşlarınızı ayırınız. Bknz; bazı bakteriyel vakalar sinir sistemini etkilediğinde bu tip nerolojik problemler sıkça gözlemlenir. Çok geçmiş olsun

Oyla 0
İyi akşamlar. Kesin bir tanı koymak benim bilgilerine yetersiz kalır. Fakat elinizde başka bir kafes varsa kafesi ayırmanızı tavsiye ederim. Götürme şansınız varsa da bir veterinere danışmak en uygunudur. Bilgisi olan arkadaşlarım yazacaklardır çok geçmiş olsun

Oyla 0
Merkezi sistemiyle alakalı hasarlar bunlar. Tektedavisi veteriner kontrolü sonrası ilaç kullanımıdır. Tam olarak bir tedavi durumu için muayene edilmelidir. Bulaşıcı bir vaka olabilir, kuşlarınızı ayırınız. Bknz; bazı bakteriyel vakalar sinir sistemini etkilediğinde bu tip nerolojik problemler sıkça gözlemlenir. Çok geçmiş olsun
Dışkı fotosu

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
kronik salmonella gibi duruyor

düzeltme: dışkı fotosunu yeni gördüm hem akut hem kronik salmonella görünümü var, tüm sistemlere yayılmış maalesef. ilaç ismi yazmiyorum, sabah hemen veterinere gidin, hekim uygun gördüğü ilacı/ilaçları yazar, zaten ilaçları da veterinerden alacaksınız. kuşları hemen ayırın ve hekim tavsiyesi ile sağlıklı görülen kuşa da aynı tedaviyi uygulayın

Son düzenleme:
Oyla 0
kronik salmonella gibi duruyor
Kafası geriye yaslıyarak duruyor, tünekte dururken geriye doğru gidiyor yavaş yavaş düşüyor. Ayrı kafese koydum 1 aydır bende aldığımdan beri halsizdi kakasıda normal değildi hafif suluydu yemesi içmesi normaldi acaba besinsizlikten mi halsiz diye düşünüyordum bu durumla karşılaştım

Oyla 0

Oyla 0
Salmonella. Veterinere gitmeniz en iyisi olacaktır. Eğer elinizde b vitamini varsa verin, sinir sistemine iyi gelecektir..

Oyla 0
Kafası geriye yaslıyarak duruyor, tünekte dururken geriye doğru gidiyor yavaş yavaş düşüyor. Ayrı kafese koydum 1 aydır bende aldığımdan beri halsizdi kakasıda normal değildi hafif suluydu yemesi içmesi normaldi acaba besinsizlikten mi halsiz diye düşünüyordum bu durumla karşılaştım

yorumuma sonradan ekleme yaptım hocam tekrar okuyun, sabah hemen tedaviye başlanması lazım.

Oyla 0
Geri