ACİL LÜTFEN YARDIM EDİN

asliguven

iyikus.com Üyesi
Kuşumun karnı bir haftadır resimdeki gibi çok küçük bir şehirde yaşadığımız için burada kanatlı uzmanı yok hiçbir veterinere güvenemiyorum birkaç gün kaka yapmamıştı normal veteriner tavsiyesiyle üç gün sabah öğle aksam 1er damla zeytinyagı vererek kaka çıkışını sağladık şu an kaka yapmasında sorun yok fakat karnı daha da şişti resimdeki gibi oldu ne olursunuz yardım edin burada kimseye Güvenemem veteriner arkadaş Amoklavin isimli çocuk şurubuna başlamamızı önerdi sarı kesesi iltihabından şüpheleniyorum dedi bugün ilaca başlayacağız buradaki deneyimli arkadaşların da yorumunu almak istedim fotoğraftan doğru yardımcı olabildiğiniz kadar yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

• 5a3abf66-3bb9-436d-a9af-29d59ad73644.webp
    5a3abf66-3bb9-436d-a9af-29d59ad73644.webp
    156 KB · Görüntüleme: 3

Ekli dosyalar

• 01bb4bd2-1812-4341-9d48-d70381c5638a.webp
    01bb4bd2-1812-4341-9d48-d70381c5638a.webp
    299.7 KB · Görüntüleme: 8
Sağdaki de mi dışkı? Eğer öyleyse oldukça garip bi dışkı. Sanki bir şeyler kemirmiş gibi geldi aklıma.
Popo deliğine 2 damla zeytinyağı damlatın,elinize de damlatın poposuna masaj yapın. Ağzına da 1 damla zeytinyağı damlatın içsin...
Enzim içerikli probiyotik varsa ondan suyuna hazırlayıp kafese takın. İçmiyorsa siz o sudan birkaç yudum içirin.
Kuşta belirtiler var mı başka? Öğürme kusma,ses çıkarma,iştah kaybı,denge kaybı,titreme,ayaklarda sıcaklık veya soğukluk, ağızda dışkıda koku vs?

Sağdaki de mi dışkı? Eğer öyleyse oldukça garip bi dışkı. Sanki bir şeyler kemirmiş gibi geldi aklıma.
Popo deliğine 2 damla zeytinyağı damlatın,elinize de damlatın poposuna masaj yapın. Ağzına da 1 damla zeytinyağı damlatın içsin...
Enzim içerikli probiyotik varsa ondan suyuna hazırlayıp kafese takın. İçmiyorsa siz o sudan birkaç yudum içirin.
Kuşta belirtiler var mı başka? Öğürme kusma,ses çıkarma,iştah kaybı,denge kaybı,titreme,ayaklarda sıcaklık veya soğukluk, ağızda dışkıda koku vs?
keyfi yerinde enerjik suyunu içiyo mamasını yiyo 2 gün dışkıya çıkmadı diye 3gün iki-üç damla zeytinyağı verdik kakaya çıkmaya da başladı ama karnı daha da şişti 1 haftadır böyle.

Okuma yazmam var hanımefendi. Safra kesesi iltihabı kesenin iltihaplanması demektir. Olmayan kesenin iltihabından da bahsedilemez..
Kuştaki sorun başka. Selçuk beyi etiketledim,onun fikrini alalım.
SAFRA KESESİ İLTİHABI DEĞİL DİYORUM SARI KESESİ DİYORUM UKALALIK YAPMAYIN okuyup öğrenin okumanız varsa

Ekli dosyalar

• IMG_1338.webp
    IMG_1338.webp
    171 KB · Görüntüleme: 7
Hatalı okumuşum pardon. Sarı kese nedir bilmiyorum ben. Araştırdığımda şöyle bilgi çıktı.

Muhabbet kuşlarında doğrudan anatomik bir organ olarak "sarı kese" adında bir yapı bulunmaz; ancak bu ifadeyle genellikle safra kesesi sorunları (ve buna bağlı sarı dışkılama) veya yeni doğan yavruların karnında bulunan yumurta sarısı kesesi (vitellüs kesesi) kastedilmektedir.

Hatalı okumuşum pardon. Sarı kese nedir bilmiyorum ben. Araştırdığımda şöyle bilgi çıktı.

Muhabbet kuşlarında doğrudan anatomik bir organ olarak "sarı kese" adında bir yapı bulunmaz; ancak bu ifadeyle genellikle safra kesesi sorunları (ve buna bağlı sarı dışkılama) veya yeni doğan yavruların karnında bulunan yumurta sarısı kesesi (vitellüs kesesi) kastedilmektedir.
Ben yanlış gördüğünüzü anlayıp düzeltmek istemiştim zaten sarı yazıyor diye ondan yazmıştım

Yumurta sıkışması değil bu kesin. Muhabbet kuşlarında safra kesesi yoktur ancak safra suyu salgılaması karaciğer tarafından yapılmaktadır.
Anladığım kadarıyla kısa sürede şişmeye başlayıp hızlıca bu seviyeye gelmiş doğru mu? Eğer doğruysa lipom da değil demektir.
Organ yetmezliği ihtimali var, kist ihtimali var karaciğer hastalığı ihtimali var vs vs bir çok ihtimal var aslında. Maalesef şu hastalıktır diye net teşhis koymak mümkün değil. Ağır metal zehirlenmesi bile olabilir mesela ama düşük bir ihtimaldir bu.

Dışkı şekli ve rengi en çok safra salgısının gerektiği gibi olmadığını, dolayısıyla da karaciğer işlev bozukluğu olduğuna işaret ediyor. Umarım değildir ama siroz bile olabilir ( yine karaviğerle alakalı olarak )

Mesela Bir dışkısı sadece ürattan ibaret buda böbreğin problemli olma ihtimalini akla getiriyor. Kesin teşhis olmamakla birlikte ;
Karaciğer işlev bozukluğu çok yüksek bir ihtimal, böbrek rahatsızlığı da bir ihtimaldir. Zamanla dışkıları takip ederek tahminimizi revize ederiz belki.
Dolayısıyla karaciğeri ve böbreği destekleyerek ilerlemeliyiz. Şişliği azaltmaya çalışmak için de ödem giderici bir ilaç başlamak gerekecek.

Son düzenleme:
Kuşa karaciğer desteği için : Powerchol ( veya benzeri devedikeni ekstresi içeren bir ürün ) , sedochol, carnispeed, veya bt amin forte, di-a-zyme 256 A probiyotik, glisin ve taurin tozu ( insanlar için satılan ) sipariş edin.
Yemini uyandırarak yedirmeye alıştırırsanız ( tarifim sitede mevcut ) ve bunu sürekli yapabilirseniz toparlama süreci kolaylaşır.

Geri