Acil lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Onur9191
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Onur9191

iyikus.com Üyesi
Kusumda bir aydir asagidaki videodaki gibi ses çıkartıyor sebebini anlayamadim gitti uykuya dalarken yada yem su icerken yapiyor genelde cok sık olmasada gunde 4-5 kez yapiyor belki daha fazla kusda hastalik belirtisi yok hareketli ötüyor yem yiyor oyun oynuyor arada kur yapiyor falan veterinere götürdüm ilac verdi ( ismini bilmiyorum) kullandim gecmedi suyuna elma sirkesi denedim olmadi zolax mantar ilaci veriyom şuanda 5.kez verisim duzelme ilerleme hiç yok napmam gerekiyor sesi beni cok tedirgin ediyor asagida video ve dışkı fotolarini paylastim yardimci olursaniz cok sevinirim burda veteriner anlamiyor ucuncu kez gittim yok

IMG20220424113005.jpg

acil bir durum yok. veteriner muhtemelen antibiyotik vermiştir

zolax ne dozda , kaç gündür ve ne şekilde kullanıyorsunuz yazarmısınız?

acil bir durum yok. veteriner muhtemelen antibiyotik vermiştir

zolax ne dozda , kaç gündür ve ne şekilde kullanıyorsunuz yazarmısınız?

Zolax dediğine göre Ayhan hocanın videosunu izlemiş sanırım :)

@Onur9191 kuşunda ciddi bir problem yok okadar endişlenme. Mantar yada protozoal bir sorun muhtemelen yada ikisi birden. Kursakta tahriş söz konusuda olabilir. Bu tarz durumlarda ben flagyl ve mikostatini birlikte kullnıyorum. Ve tedaviye yardımcı olarakta antepsin şurup kullanıyorum..

@Doğanay Y. ve @neanderthalensis de fikrini yazar ona göre hareket edersin. Geçmiş olsun...

Zolax dediğine göre Ayhan hocanın videosunu izlemiş sanırım :)

@Onur9191 kuşunda ciddi bir problem yok okadar endişlenme. Mantar yada protozoal bir sorun muhtemelen yada ikisi birden. Kursakta tahriş söz konusuda olabilir. Bu tarz durumlarda ben flagyl ve mikostatini birlikte kullnıyorum. Ve tedaviye yardımcı olarakta antepsin şurup kullanıyorum..

@Doğanay Y. ve @neanderthalensis de fikrini yazar ona göre hareket edersin. Geçmiş olsun...
Ayhan hocayi değilde bi forumda görmüştüm 25 mg seklinfe 24 saat verip iki gun temiz su vercek sekilde belirtilmişti videonun sonundaki ses cok değişik ya bir aya yakin olcak hala böyle anlamadım gitti telaslandim artik

Merhaba, dşi kuşunuz tüy dönemine girmeye başlamış ve muhtemelen bir miktar üşütme sorununuz var. Solunum problemi ise basit bir vitaform ya da yatıştırıcı premiks ürünler yeterli gelir diye düşünüyorum

Merhaba, dşi kuşunuz tüy dönemine girmeye başlamış ve muhtemelen bir miktar üşütme sorununuz var. Solunum problemi ise basit bir vitaform ya da yatıştırıcı premiks ürünler yeterli gelir diye düşünüyorum
Bu ilaclari nerden bulabilirim hocam kursak mantari degil sanırım zolax kullanıyordum yalnis tedavi uyguladik sanirim kuşa

Daha çok sindirme sorunlarınızla birlikte hafif solunum sorunları da var gibi. Yem karışımınızı zenginleştirmenizi önereyim öncelikle. Aspur oranınızı arttırın yemdeki (örneğin %30-40 bandı), japon darısı kullanılabilir bir de ek olarak.

Vitaform bazı tedarikçi pet shoplar satabiliyor, zirai ilaç satan yerlerde de bulunur. Zolax iyi bir ilaç ve ecza deponuzda mutlaka bulunsun. Aynı şekilde doksisiklin etken maddeli bir ilaçta ecza deponuzda bulunsun. Örneğin doksimis gibi.
Acil bir durumunuz yok bu nedenle şimdilik vitaform temin ediniz ve yem konusundaki önerimi mutlaka uygulayınız.
Bu seviye minik yavru kuşlarda genelde sindirim kaynaklı kusar gibi sorunlar daha sık gözlemlenir ve çözümü yem tazeliği ve karışımının zenginleştirilmesiyle çözülür. Solunum problemleri de genelde bu evrede aşırı seviyede olmaz, vitaform bile yeterli gelir.
Başta da dediğim gibi hafif üşütmüş gibi geldi bana. Vitamin desteğini de ihmal etmeyiniz. Vitamin sonrası 12 saat ardından temiz suya geçiniz.

Daha çok sindirme sorunlarınızla birlikte hafif solunum sorunları da var gibi. Yem karışımınızı zenginleştirmenizi önereyim öncelikle. Aspur oranınızı arttırın yemdeki (örneğin %30-40 bandı), japon darısı kullanılabilir bir de ek olarak.

Vitaform bazı tedarikçi pet shoplar satabiliyor, zirai ilaç satan yerlerde de bulunur. Zolax iyi bir ilaç ve ecza deponuzda mutlaka bulunsun. Aynı şekilde doksisiklin etken maddeli bir ilaçta ecza deponuzda bulunsun. Örneğin doksimis gibi.
Acil bir durumunuz yok bu nedenle şimdilik vitaform temin ediniz ve yem konusundaki önerimi mutlaka uygulayınız.
Bu seviye minik yavru kuşlarda genelde sindirim kaynaklı kusar gibi sorunlar daha sık gözlemlenir ve çözümü yem tazeliği ve karışımının zenginleştirilmesiyle çözülür. Solunum problemleri de genelde bu evrede aşırı seviyede olmaz, vitaform bile yeterli gelir.
Başta da dediğim gibi hafif üşütmüş gibi geldi bana. Vitamin desteğini de ihmal etmeyiniz. Vitamin sonrası 12 saat ardından temiz suya geçiniz.
Tamam cok teşekkür ederim Allah razı olsun hocam

Geri