Acil lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Serpil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Serpil

iyikus.com Üyesi
Merhaba kuşumuzda 5 aydır hızlı kuyruk sallanması,vikleme,hapşurma,yerinde duramama,ağzını açıp kapama silkelenme vardı astım üstsolulum yolu için veteriner hiprodoksi,ornimix ds,baytril önerdi kullandık düzelmedi;kuşta şu an iştahsızlık devamlı uyuklama yeşil dışkı ishal gibi kuyruk sallanması durgunluk var aspergillus mantarından şüpheleniyorum dışkı aşağıdaki gibi nasıl tedavi ediliyor yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

• 1627899049385-1275530304.jpg
    1627899049385-1275530304.jpg
    976.3 KB · Görüntüleme: 20
  • 20210802_045620.jpg
    20210802_045620.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 20
Kuşun durumu biraz karışık. Rahatsızlığı koksidiyoz ve mantar kaynaklı olabilir. Solunum için kullandığınız hipradoksi ve ornimixte sahte olma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden koksidiyoz ve mantar tedavisinden sonra duruma göre elinizdeki levadoksu kullanmanız uygun olur..

Şuan koksidiyoz için sulphamezathine ve mantar içinde fungostatin ilaçlarını alın. Daha sonra hangisinden başlamamız gerektiğine karar veririz... @neanderthalensis

Oyla 0

Oyla 0
Kuşun durumu biraz karışık. Rahatsızlığı koksidiyoz ve mantar kaynaklı olabilir. Solunum için kullandığınız hipradoksi ve ornimixte sahte olma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden koksidiyoz ve mantar tedavisinden sonra duruma göre elinizdeki levadoksu kullanmanız uygun olur..

Şuan koksidiyoz için sulphamezathine ve mantar içinde fungostatin ilaçlarını alın. Daha sonra hangisinden başlamamız gerektiğine karar veririz... @neanderthalensis

özelden sormuştu arkadaşımız, aşağıdaki gibi bir önerim oldu. elimde flagyl var dedi , istersen onunla başla ama bi yerden başlamanız lazım dedim, sanırım foruma tekrar girmedi. umarım kuş iyidir, çok çaba sarf etmişler

‐--‐-‐-------------------------------------------
tavsiye değil ama kendi yapacağımı yazayım

veterinerden sulfadimidin sodyum etken maddeli antibiyotiği, eczaneden triflucan isimli ilacı alıp 5 gün birlikte kullanırım. eczaneden bi kaç tane insülin enjektörü de alınmalı

-----------‐---‐‐-------‐-------------------------

Oyla 0
Geri