acil yardim edermisiniz

nurullah yaman

Yeni Üye
Katılım
3 Eyl 2019
Mesajlar
3
Yaş
33
Konum
tekirdag
merhaba benim 7 aylik sultan papaganim var yanliz şöyle bir durum varki kasintisini gideremedik veterinere goturdum bitten suphe duydum yok dedi tug degisiminde olabilir diye b vitamini verdi kullandim fakat faydasini goremedim bazen hic kasinmiyor bazen de cok kasiniyor tuglerinin altindaki gomlek tarzi ve ufak ince tuglerini yoluyor petshopa goturdum ordada anlayamadilar napmam gerekiyor acaba
 
Geçmiş olsun. Hangi vitamini önerdiler acaba?
Tüy yolma durumlarında parazit olsun olmasın uygun bir ürün kullanmak gerekiyor. Vilmectin öneririm enseye 1-2 damla ardından 3 gün sonra da tekrarlamak gerekiyor. Zirai ilaç satan yerlerden ya da veterinerden talep edilebilir.

Tüy sorunları için aminoasit, protein ve Biotin açısından zengin B vitamini kullanmak gerekiyor. Birde banyo yaptırmak. Eğer banyo yapmıyorsa su dolu fıs fıs şişesiyle ıslatmak gerekiyor kuşunuzu. Yolma durumları ciddileşirse kuşlara veterinerler boyunluk takıyorlar. Eğer takarsa uzaması kolaylaşacaktır. Uzadıktan sonra çıkartılabilir. Tabi o takılı olsa dahi diğer uygulamalar yapılmalıdır.
3960
 
Oyla 0
paganim kucuk oldugu icin veteriner onermiyor banyo yapmayi vitaminde kullaniyorum ama sadece azaltti kasintisini tamamen gecmedi derisinden seffaf renksiz kepege benzer birsey var onu cikartiyor
 
Oyla 0
Yeni tüy geldiğinde ya da döküm döneminte kepeğimsi şeyler oluyor. Bence banyoluk verin. İsterse yapar. Tüy değişimi zamanı iyi geliyor banyo.
 
Oyla 0
Denemek gerekiyor tüy çıkımını banyo ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Stres durumu söz konusu bence sizin kuşunuzda. Bu nedenle tüylerini yolma yoluna gidiyor.
 
Oyla 0
Kaşıntı değilde, arkadaşımın kuşunun vücüdunda sadece kafasında tüy kalmıştı öbür hepsini yoldu, yolduğu yerden ufacık tüy dahi çıksa onu da çekiyordu kanatıyordu her tarafını çığlık ata ata yapıyordu. tüyü olmadığı için uçamıyodu hatta. Sorun ise eş istiyormuş. Eş alınca tüylerini yolmayı bıraktı 3-4 ay içinde tüm tüyleri tekrar çıktı ve uçabildi. Şuan bir sorun yok.
 
Oyla 0
Oda ihtimaller doğrultusunda tabi. :) Düzelmesine sevindim
 
Oyla 0
Üst