Acil yardım!! Kuşumun tırnağı kırılmış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Hocalarım merhaba

Erkek kuşumun biraz önce farkettiğim resimleri gibi tırnağı kanamış sanki biraz da kırılmış gibi geldi. Şuan kanayan bişey yok ama kanayıp durmuş gibi duruyor. Tünekte falan durabiliyor tellere tırmanıyor. Ne yapmalıyım. Acil yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• 51c79182-56c5-4afc-b041-b259e6c9b4f8.jpeg
    51c79182-56c5-4afc-b041-b259e6c9b4f8.jpeg
    134 KB · Görüntüleme: 8
  • d4287025-a111-47dd-9c3a-875e4e8409ec.jpeg
    d4287025-a111-47dd-9c3a-875e4e8409ec.jpeg
    215.9 KB · Görüntüleme: 8
  • b71efa03-a246-40ab-8cbb-9c6a405e7aea.jpeg
    b71efa03-a246-40ab-8cbb-9c6a405e7aea.jpeg
    161.3 KB · Görüntüleme: 7
şu aşamada ek bir şey yapmanıza gerek yok. 1-3 gün boyunca kararma, şişme durumu gözlemlenirse beklemeden veterinere götürmelisiniz. Kanama sebebi sıkıştırma veya ısırmadan kaynaklı olabilir.

şu aşamada ek bir şey yapmanıza gerek yok. 1-3 gün boyunca kararma, şişme durumu gözlemlenirse beklemeden veterinere götürmelisiniz. Kanama sebebi sıkıştırma veya ısırmadan kaynaklı olabilir.
Tırnağın ucunda tüy gibi bişey vardı hocam. Sizde kırık mı ben çok bişey göremedim panikle sanki diğer ayağına göre aynı gibi. Badem yağı falan mı sürsem sizce ?

Tırnağın ucunda tüy gibi bişey vardı hocam. Sizde kırık mı ben çok bişey göremedim panikle sanki diğer ayağına göre aynı gibi. Badem yağı falan mı sürsem sizce ?
çekiştirmeden bağdem yağı sürülebilir. Sorun yok gibi görünüyor

Tırnağın bir tanesinin dibi de morarmış gibi arada bir de ayağını havaya kaldırıyor.

hayır, gerekli değil
Dışarı çıkarmıştım yine ayağıyla oynadı sonradan gördüm orası kırılmış hocam. Kanıyordu mısır nişastası falan sürmeye çalıştık ısırmasın diye bezle tutuyorduk. Ayağını sürekli hareket ettirdiği için yine beze takıldı biraz kanadı. İçime sinmedi açık kuştan tek anlayan veteniri bulup 30 km gittim ama yine çok içime sinmedi enjektör içerisinde 3 tane ilaç verdi. Ayağını tekrar kanatmasın diye boyunluk istedim parayla boyunlukta aldım ama stres olur 2 gün bakın ayağıyla oynarsa takın dedi. Sizce ilaçları kullanmalımıyım ?

Enrocure (1 hafta boyunca yarım suluk 6 damla)
Fitadinon-K ( kanama olursa damlatılacak)
Hirudoid ( 2 gün sonra kanama olmazsa sürülecek)

Ama dediğim gibi şuan kullanım koşullarına baktım özellikle fitadinon-K kedi köpek sığır gibi hayvanlarda kullanılır diyor. Hirudoid jel ise açık yaraya sürülmemelidir diyor. Sizlerin fikri nedir? Enfeksiyon kapmasın dişi oynamasın diye yine kuşları ayırdım. Erkek (tırnağın kırık olan) baya hareketli şuan tünekte sürekli sağa sola gidip geliyor

Ben olsam enrocure kullanmazdım. Antibiyotik gerekli mi emin olamadım. Diğer ilaçları kullanın. Eğer gerek olursa antibiyotik de başlarız. Gereksiz antibiyotik kullanılmamalı.
Bende çok emin olamadığım için sizlere sorayım dedim hocam. Normal vitamin falan veririm. Hirudoid de ağır bir krem gibi okumuştum sanki 2 gün sonra sürelim mi yani onu

Bende çok emin olamadığım için sizlere sorayım dedim hocam. Normal vitamin falan veririm. Hirudoid de ağır bir krem gibi okumuştum sanki 2 gün sonra sürelim mi yani onu
Oradaki hekimde biraz korkuttu bizi hocam eşim ilerleyen zamanlarda bişey olur mu diye sordu. Ayağa kan gitmezse kangren olur falan gibisinden bişey söyledi. Gece zaten doğru düzgün uyuyamadım. Sabah sürekli yanına gidip baktım. Şimdi işe geldim ama aklım daha orda. Evladım nerdeyse gözünü bizde açtı. Korkuyorum ona bişey olacak diye. Ekstra yapmamız gereken bişey var mı ? Kantaron yağı falan zararı olur mu? Onu sürersek ne gibi artısı eksisi olur

Veterinerin verdiği kremi kullanın sorun olmaz. Sonuçta yemiyor ne kadar ağır olabilir ki. Yine de içinize sinmiyorsa. Neem yağı alıp sürün ne kadar sürerseniz sürün sorun olmaz.

Veterinerin verdiği kremi kullanın sorun olmaz. Sonuçta yemiyor ne kadar ağır olabilir ki. Yine de içinize sinmiyorsa. Neem yağı alıp sürün ne kadar sürerseniz sürün sorun olmaz.
Öğlen eczaneden rif ampül aldım hocam. Akşam 8 gibi onu sürdük. 10 gibi kantaron yağı sürdük. Neem yağı var hocam parazit için al demiştiniz. Onu da sürerim.

Geçmiş olsun tekrardan. Antibiyotik şuan için gerekli değil hocamın dediği gibi. Diğer ürünler gerekli durumda kullanılması sorun teşkil etmez

Geçmiş olsun tekrardan. Antibiyotik şuan için gerekli değil hocamın dediği gibi. Diğer ürünler gerekli durumda kullanılması sorun teşkil etmez
Antibiyotiği zaten kullanmayı hiç düşünmedim de kanama olmaz inşallah zaten kırık olan yer terse dönmüş gibiydi o bugün düşmüş hocam bundan sonrada kanama olmaz diye düşünüyorum. Geriye sadece Hirudoid kalıyor. Bununda kullanımının nasıl olacağını sormayı unuttuk. Yarın akşam başlamamız gerekiyor. Akşam yeterli olur mu sabah akşam mı sürelim sizce ?

Sabah ve akşam hafifçe masaj yaparak o bölgeye yüzeysel sürülmeli. Bir kaç gün sürülebilir.

Hocam dün akşam ve bugün sabah kremi sürdük ama dün akşam farkettim sanki ayak biraz şiş gibi morarma falan yok ama ayak şişmiş biraz. İlk gün de belki vardı ama biz o telaşla atlamış olabiliriz. Ayağını basıyor sağa sola zıplıyor. İlk 2 gün yine hoplayıp zıplıyordu ayağını içine çekiyordu. Şuan ayağını fazla içine çekmiyor yine zıplıyor ama. Ayakta kırık çatlak bişey olabilir mi ?
Sabah ve akşam hafifçe masaj yaparak o bölgeye yüzeysel sürülmeli. Bir kaç gün sürülebilir.

Hocam dün akşam ve bugün sabah kremi sürdük ama dün akşam farkettim sanki ayak biraz şiş gibi morarma falan yok ama ayak şişmiş biraz. İlk gün de belki vardı ama biz o telaşla atlamış olabiliriz. Ayağını basıyor sağa sola zıplıyor. İlk 2 gün yine hoplayıp zıplıyordu ayağını içine çekiyordu. Şuan ayağını fazla içine çekmiyor yine zıplıyor ama. Ayakta kırık çatlak bişey olabilir mi ?
eğer ayağını kullanıyor, parmaklarını kıvırıp tutuyorsa sorun etmeyin. O şişlik toparlayacaktır. Bazen iki bacak arasında belirgin görülebilen incelik ve kalınlık durumu gözlemlenebilir.

Geri