Acil yardım!! Kuşumun tırnağı kırılmış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eğer ayağını kullanıyor, parmaklarını kıvırıp tutuyorsa sorun etmeyin. O şişlik toparlayacaktır. Bazen iki bacak arasında belirgin görülebilen incelik ve kalınlık durumu gözlemlenebilir.
Tünekte duruyor. Bizi görünce tünekte sağa sola seri bir şekilde gidip geliyor. (Beni dışarı çıkarın yürümesi) 😊 Tünekten tüneğe zıplıyor. Arada bir ayağını içine çekiyor. Onun haricinde bir tırnağı kırıldığı gün simsiyah olmuştu. O tırnak hala simsiyah. Dediğiniz gibi iki bacak arasında fark oluyorsa sorun daha kötü hocam. Hayvan 8 aydır bizimle ve biz bunu yeni fark ediyorsak. Hiç hayvanla ilgimiz yok demektir 😂

Tünekte duruyor. Bizi görünce tünekte sağa sola seri bir şekilde gidip geliyor. (Beni dışarı çıkarın yürümesi) 😊 Tünekten tüneğe zıplıyor. Arada bir ayağını içine çekiyor. Onun haricinde bir tırnağı kırıldığı gün simsiyah olmuştu. O tırnak hala simsiyah. Dediğiniz gibi iki bacak arasında fark oluyorsa sorun daha kötü hocam. Hayvan 8 aydır bizimle ve biz bunu yeni fark ediyorsak. Hiç hayvanla ilgimiz yok demektir 😂
fark yoksa bile bir miktar şişkinliği de süreçten kaynaklı kabul etmek lazım :D :D

Bunu zaman gösterir. Genelde tırnak uzama eğilimi gösterirse eğer eski haline döner. Bence çok derin kırılma değil. Uzar gibi geliyor. Düzelmez ise olabilecek en olumsuz durum tırnağını düşürebilir. Düşen tırnak cooook nadiren yenileniyor. Yenilenmiyor demek bile doğru olabilir 😑

Bunu zaman gösterir. Genelde tırnak uzama eğilimi gösterirse eğer eski haline döner. Bence çok derin kırılma değil. Uzar gibi geliyor. Düzelmez ise olabilecek en olumsuz durum tırnağını düşürebilir. Düşen tırnak cooook nadiren yenileniyor. Yenilenmiyor demek bile doğru olabilir 😑
Tırnak olmadan da bi sıkıntı olmaz demi hocam. Hayatına devam edebilir yani

el

elbette, sorun olmayacaktır.
2-3 gündür birşey yoktu. Sürekli kafesteler çıkarayım dedim. Dün de çıkardım bişey olmadı. Bugün çıkardım biraz önce kafese koydum yine tırnağını kanatmış durmuş ama sanki. Bu çocuk beni kalpten götürecek artık birgün. Ben düzelsin diye uğraştıkça bunlar kendilerine zarar veriyorlar. Sizce kremi mi sürelim yoksa rif ampül ve kantaron yağı vardı onlardan birisini mi süreyim ?

Hocalarım tırnak kopması ve kanamadan sonra 9-10 gün oldu son bi kaç gündür de bişey sürmüyorum. Kanama, morarma herhangi birşey yok. Şişlikde biraz inmiş gibi. Ama ayağını yine arada kaldırıp tek ayağının üzerinde bekliyor. Kırık çıkık bişey olabilir mi ?

Hocalarım tırnak kopması ve kanamadan sonra 9-10 gün oldu son bi kaç gündür de bişey sürmüyorum. Kanama, morarma herhangi birşey yok. Şişlikde biraz inmiş gibi. Ama ayağını yine arada kaldırıp tek ayağının üzerinde bekliyor. Kırık çıkık bişey olabilir mi ?
Sanmıyorum. Genelde ısı dengesi için bu mevsimde sık yaparlar. Bir de kan kaybettiği için toparlama sürecindedir. Çok geçmiş olsun tekrardan

Sanmıyorum. Genelde ısı dengesi için bu mevsimde sık yaparlar. Bir de kan kaybettiği için toparlama sürecindedir. Çok geçmiş olsun tekrardan
Hocam yine rahatsız ediyorum ama bugün çıkardım kuşları bizim oğlan diğerinin peşinden topallayıp koşuyor durduğu yerde ayağını içini çekiyor. Bunun için herhangi birşey sürmeye gerek var mı nerdeyse 2 hafta oldu. Hadi tırnak uzamasını falanda geçtim ama hayvan resmen topallıyor Buda bizi üzüyor.

Hocam yine rahatsız ediyorum ama bugün çıkardım kuşları bizim oğlan diğerinin peşinden topallayıp koşuyor durduğu yerde ayağını içini çekiyor. Bunun için herhangi birşey sürmeye gerek var mı nerdeyse 2 hafta oldu. Hadi tırnak uzamasını falanda geçtim ama hayvan resmen topallıyor Buda bizi üzüyor.
o an fark edilmemiş bir sakatlık durumu mu yaşandı? Kremle düzelecek bir durum değil tabi dediğiniz şekildeyse. İncinme durumu dahi olsa toparlamış olmalıydı. Çok geçti çünkü

o an fark edilmemiş bir sakatlık durumu mu yaşandı? Kremle düzelecek bir durum değil tabi dediğiniz şekildeyse. İncinme durumu dahi olsa toparlamış olmalıydı. Çok geçti çünkü
Hocam sakatlık yaşanacak bişey oldu mu bilmiyorum eve geldiğimizde farketmedik tırnağında bişey yoktu diye hatırlıyorum. Çığlık atar gibi bağırdı biz kavga ediyorlar yada çıkarmamızı istiyorlar diye düşündük. Eşim yanlarına gittiğinde fark ettik. Tırnağı kanıyordu kanı durdurduk sonra uçtular yarım saat 1 saat sonra kanadığını görüp veterinere götürdük. Zaten ordan da çok memnun kalmadım hiç içime sinmedi. Bir yandan da kırık çıkık bişey olsa ayağını hareket ettiremez diye düşünüyorum. Hirudoid jel sürdük yine dün akşam ve bugün sabah ayağını itiyor kaçmaya çalışıyor ayağı baya aktif. Kremi sürerken falan da hiç bağırıp çağırmıyor. Sadece ısırıyor onu da genelde ıssırıyor diye farklı bişeye yormadım açıkçası

Şimdide diğerinin peşinde koşuyor mesela ben çözemedim bu hayvanı hocam. Biraz önce tünekte hoplayıp zıplıyordu. Şimdide dişinin peşinde koşuyor. Arada yine ayağını kaldırıyor ama düne göre sanki daha fazla basıyor gibi. Bugün Voltaren krem aldım bide onu deneyim hocam. Sabah akşam mı süreyim ?

Şimdide diğerinin peşinde koşuyor mesela ben çözemedim bu hayvanı hocam. Biraz önce tünekte hoplayıp zıplıyordu. Şimdide dişinin peşinde koşuyor. Arada yine ayağını kaldırıyor ama düne göre sanki daha fazla basıyor gibi. Bugün Voltaren krem aldım bide onu deneyim hocam. Sabah akşam mı süreyim ?
ayak altını dikkatlice kontrol edebilir misiniz? 2-3 gün sadece gündüz sürünüz.

Ayak altında bişey yok hocam Hergün kontrol ediyorum. Dün akşam ve bugün sabah sürmüştüm. O zaman sadece sabahları süreyim
Hocam işten geldim baktığımda tırnağın birisi düşmüş herhangi bir kan falan yoktu. Büyük ihtimal kendi oynarken düşürdü. Baya siyah duruyordu zaten ben altından tırnak gelirse düşer diyordum ama sanırım tırnak gelmeden düşmüş. 2 gün öncesine göre daha iyi basıyor gibi. Krem işe yarıyor yada tırnak ona acı veriyordu o yüzden basamıyordu diye düşünüyorum. Fotoğrafları ekliyorum. Siz ne diyorsunuz ?

Ekli dosyalar

• 4d637e4e-8b5b-4a48-9971-00e4a3883187.jpeg
    4d637e4e-8b5b-4a48-9971-00e4a3883187.jpeg
    212.8 KB · Görüntüleme: 6
  • ff5f4244-ae7b-4997-932f-9ca69fd1f742.jpeg
    ff5f4244-ae7b-4997-932f-9ca69fd1f742.jpeg
    438.4 KB · Görüntüleme: 6
Tırnağın tekrar gelme ihtimali düşük ama sorun değil. Daha seri hareket eder evde tırnağa ihtiyacı yok.
Yani ona herhangi bir sıkıntı vermesin de gerisi önemli değil hocam. Büyük ihtimal diğeri de düşecek ama tele tırmanması yada ihtiyaçlarını gidermesi kafasını falan da kaşımasına engel olmazsa sıkıntı yok

Yani ona herhangi bir sıkıntı vermesin de gerisi önemli değil hocam. Büyük ihtimal diğeri de düşecek ama tele tırmanması yada ihtiyaçlarını gidermesi kafasını falan da kaşımasına engel olmazsa sıkıntı yok
En önemlisi de çiftleşmelerine engel olur mu iki tırnağının olmaması ? Yavru severiz diye eş aldık çocuğa oda tırnağını kırdı 😂

Geri