Acil Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MESUTK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MESUTK

Yeni Üye
Merhaba 1 hafta önce erkek kuşumun kafasının sağa doğru yatık tuttuğunu farkettim biraz takipten sonra sağ gözünde problem olduğunu düşündüm kafesteki dişiyi ayırdım kuşu veterinere götürdüm gözünün gördüğünü söyledi antibiyotik tedavisi verdi tedaviye devam ediyorum kuş kafasının sağ tarafını özellikle göz bölgesini sürekli kafeste tünekte kaşıyor yine veterinerin tavsiyesi ile teramisin göz kremi kullanmaya başladım ama herhangi bir düzelme olmadı konuyla alakalı ekstra tavsiyeniz olurmu ne yapmam lazım Kuş 4 yaşında yem haricinde dönem dönem hazır yumurta maması verdim ayrıca suyuna değişimli olarak 2 haftada 1 veterinerden aldığım vitamin destekli aminoasit ve polivit bebek vitamin şurubundan veriyorum kafesinde gaga taşı ve kalamar kemiği sürekli takılı

Gözle alakalı değil bu sorun kuşunuzda salmonella/sallabaş enfeksiyonu var... Veterinerin verdiği ilacın ismini ve kaç gündür hangi dozda kullandığınızı yazarmısnız..

Gözle alakalı değil bu sorun kuşunuzda salmonella/sallabaş enfeksiyonu var... Veterinerin verdiği ilacın ismini ve kaç gündür hangi dozda kullandığınızı yazarmısnız..
Veteriner antibiyotik dedi kendi paketinden bir miktar verdi yanlış hatırlamıyorsam Neo-Terramycin sarı bir toz 3 gün mercimek tanesi kadar tam suluğa sonra 1 gün ara verip 3 gün daha aynı şekilde kullanmamı söyledi. aşağıda kuşun gözünü kamerayı yakınlaştırarak çektim bir problem yokmu gözde sizce ?

Veteriner antibiyotik dedi kendi paketinden bir miktar verdi yanlış hatırlamıyorsam Neo-Terramycin sarı bir toz 3 gün mercimek tanesi kadar tam suluğa sonra 1 gün ara verip 3 gün daha aynı şekilde kullanmamı söyledi. aşağıda kuşun gözünü kamerayı yakınlaştırarak çektim bir problem yokmu gözde sizce ?

Gözde bir problem yok. Dediğim gibi gözle ilgili değil bu sorun. Yatık boyun/kafa döndürme gibi sorunlar salmonella hastalığının belirtisidir. Sallabaşta diyorlar.. Muhabbet kuşlarında genelde kafa yatırma şeklinde görülür.. Güvercinlerde kafayı tamamen döndürürler.. Tedavisi zordur herzaman başarı sağlanamaz.. Hastalık çok ilerlerse ölümle sonuçlanır.. Elinizdeki ilacın bir faydası olucağını sanmıyorum.. İmkanınız varsa istanbulvete götürün kuşu..

Forumdaki örnek konuların linklerini atıyorum inceleyin;

ilave olarak göz bölgesi tüylerini dikkatlice kesiniz. Jumbo /show kuşlarda bazen batıklar olabiliyor.

Geri