Acill muhabbet kuşumun ayağına kramp giriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Maviş34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maviş34

iyikus.com Üyesi
Merhaba benim 1.5 yaşında bir muhabbet kuşum var bundan bir ay önce bir kere ayağına kramp girdi incittiğini zannettim geçti hemen şimdi sıklaşmaya başladı artık gergin ayağına kramp giriyor iki dakika sonra geçiyor ama sonra halsizlesiyor bende çok korkuyorum lütfen yardım edermisiniz bazı terler iç parazit dedi bazıları böbrek yaşadığım şehirde maalesef kuşlardan anlayan muhabbet kusu yok :((

Pet stoptan aldığım blue diye bir marka vardı onu veriyordum Aralık ayından beri tüyden çıkamıyor ne yaptıysam olmadı onun için almıştım haftada bir veriyorum bu vitamini

Oyla 0
Petshop urunleri yeterli ve kaliteli bulmuyorum. Vitamin surekli verilmemli. Tuyde iken verilir birde b vitamin eksikligi yasayan kuslarda kismi felc kasilmalar oldugunu biliyorum veterinerde beforvel b vitamini. Almanizi ve birde dvit3 d vitamini verilmeli kanimca kas ve kemikleri guclendirmek icin.

Oyla 0
Merhaba, kramplı durumlar maalesef iyi sonuçlanmıyor. Bu şekilde uzun vadeli tüyde olması sanırım bünyesini çok yoruyor ya da kitlenmesine sebep oluyor. hobipet, petmarketburada ya da diğer sitelerden biraz bütçe ayırarak daha kapsamlı vitamin ve aminoasit katkıları alabilirsiniz. Yumurta maması veriyor musunuz acaba?

Veteriner yoksa kasılmalardan kaynaklı olarak ne gibi bir problemi var net bilemeyiz. Bu nedenle bir ilaç önermemiz mümkün olmaz. Kaldı ki ilaçları temin edebilmeniz için veteriner ürünleri satan yerler ya da veterinere götürmek gerekiyor.
Kuşta son zamanlarda bir yere çarpma, sıkışma durumları oldu mu?

Oyla 0
Sizce 4 aydır tüyden cıkalamamsınn sebebi parazit keremi kontrol ettim dış parazit yok gergin kafesini temizliyorm kendisinedir sprey sıkıyorm iç paazşttende tüylerini atlatamıyormus çok yoruyor hayvanı bunın için bir öneriniz varmı

Evet yumurta maması hafta bir gün veriyorum

Hayır sıkışma olmadı hiçbir yerde

Oyla 0
Yetersiz bakımdan ya da son ihtimal tüy rahatsızlıklarından olabilir.
Hava ısısının değişkenliği, yem karışımında ki örneğin yulaf fazlalığı, fazla kızıştırıcı gıdalar verilmesi kuşları tüye girmeye sokuyor.
Kuşlarda Tüy Değişimi, Tüy Yolma

Oyla 0
Versala lage diye bir yem markası var onu kullanıyorum sürekli sebzesini meyvasının eksik etmiyorum yumurta mamasını belkide yeterli gelmiyor yarın hemen veterinere götürcem eğer b vitamini eksikliği varsa tedavi ile düzelirmi

Oyla 0
Önce veterinere götürün derim. B vitamini tabi ki tek başına yeterli olmaz ama kuşu rahatlatacaktır. Çoğu B vitamini Biotin içermiyor. İhtiyacınız olan biotin içeren b vitaminleri. Piyasa da çoğu üründe biotin çok az oranda var.
Birde tüy sorunu yaşayan kuşların yem karışımları incelendiğinde aspur oranının çok düşük olduğuda gözlemlenmiş. Daha doğrusu yağ oranı az olan unlu tohumlar tüketen kuşlarda sürecin uzadığı üzerine bir makale okumuştum çok önceden. Karışıma özellikle aspur, keten ve çedene gibi tohumlar ekleyiniz.

Oyla 0
Biotin çoğunda var ama çok az oranda. Ek olarak biotin içeren bir ürün almanızı öneririm. Örneğin;
Quiko Biotin Tüy değişimi Vitamini, hobipetin de biotin ürünü var. Bir çok marka var. Bütçenize uygun bir ürün seçebilirsiniz. Aromasız protein tozlarıda çok çok az oranda vererek bu ihtiyacını ve protein ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Zararlıdır fazlası ve ishale döndürebiliyor dışkıyı. Bu nedenle riskli bir üründür protein tozu.

Oyla 0
Merhaba dediğiniz gibi yaptm kuşu veterinere götürdüm b vitamini eksikliği var bu yüzden tüydende çıkamıyor dedi Apex B-Vitaxi diye bit b vitamini verdi dün verdim bayağı tüy döktü aöa gece saat 4 tr kendini kafese çarptı aynı şey daha önce iki kere oldu kendini neden kafese çarpıyor sizce ayağına yine krampı girdi o kadar sağlıklı bir kustu ki esi öldülten sonra böyle oldu biraz önce ayağına tekrar kramp girdi ama bu sefer çok az sürdü 20 saniye felan önceden iki dakika sürerdi sizce bu vitamin iyimi çok üzülüyorum

Oyla 0
Merhaba dediğiniz gibi yaptm kuşu veterinere götürdüm b vitamini eksikliği var bu yüzden tüydende çıkamıyor dedi Apex B-Vitaxi diye bit b vitamini verdi dün verdim bayağı tüy döktü aöa gece saat 4 tr kendini kafese çarptı aynı şey daha önce iki kere oldu kendini neden kafese çarpıyor sizce ayağına yine krampı girdi o kadar sağlıklı bir kustu ki esi öldülten sonra böyle oldu biraz önce ayağına tekrar kramp girdi ama bu sefer çok az sürdü 20 saniye felan önceden iki dakika sürerdi sizce bu vitamin iyimi çok üzülüyorum
Verdiği vitaminin çok işlevsel oldugunu düşünmüyorum, özellikle belirtilen biotin bu vitaminin içinde yok gibi görünüyor... profesyonel bir katki almaniz daha iyi olur

Oyla 0
Beforvel iyi bir ürün ama biotin açısından fakir. Bu nedenle B vitamini harici bir katkı almanız gerekir. Yukarıda belirtmiştim alınabileek bir iki marka. Aynı şekilde beforvelde bulunsun elinizde. Tüy dönemlerinde iyi bir üründür iyi bir karışımla.

Oyla 0
Geri