Agresif Hareketler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Andrea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Andrea

Forum Sakini
Çiko son zamanlarında salıncak ile o kadar çok dövüşüyordu ki agresifliginden çekindiğim için çıkarmak zorunda kaldım. 1 hafta kadar sonra salıncağı taktım bu sefer daha fena, yine çıkardım. Bir süredir hamak da yoktu kafeste, bir iki gündür hamagi astım onda uyuyor iplerini ısırıyor falan çok seviyor. Ancak salıncağa karşı olan agresif tavırlarını bu kez hamaga karşı sergilediğini fark ettim. Bu şekilde davranması normal mi, normal değilse altında yatan sebepler nedir açıkçası anlamaya çalışıyorum. Sürekli bir dövüş halinde, bir kısmını videoya cekebildim, arpasi fazla mı geliyor ne :D Bu arada davranışı şu şekilde, inip birkaç tane yem atıyor ağzına, ya yolda düşürüyor ya da gidip hamagin yanında yiyor acaba besleme davranışı gibi bir şey olabilir mi ya da normal mi bu durum da?

Ekleme: Videoda çok kısa görünen o hamakla dövüş durumu bazen dakikalarca oluyor ve tekrar ediyor.

Merhabalar, öncelikle maşallah çok tatlı 🙂 Ben anormal bir durum göremedim açıkçası,sadece oyuncu olduğunu düşünüyorum.Kafeste de tek olduğu için oyuncağını sahipleniyor bence 🤗
Merhaba, yorumunuz için çok teşekkürler. Acaba sağlıklı bir şekilde vakit geçirebilecegi ne tür oyuncaklar edinilebilir? 😊

Merhaba, yorumunuz için çok teşekkürler. Acaba sağlıklı bir şekilde vakit geçirebilecegi ne tür oyuncaklar edinilebilir? 😊
Videoyu incelediğimde oyuncaklarını yeterli buldum aslında 🙂 Zaten kuşunuzun yüz ifadesinden bile mutluluğu belli tebessüm ediyor 🤗 Ayna olmadığı sürece kuşlar için satılan herhangi bir oyuncak alınabilir hocam ,sadece tünek kısmı varsa (salıncak gibi) boyalı olmaması,tırtıklı olmaması gibi şeylere dikkat edilebilir.Dediğim gibi bence yeterli oyuncağı var ama ek olarak bir şey yapmak istiyorsanız oyun alanı yapılabilir.Yarın size bizimkinin görselini atayım.Google'dan da kuş oyun alanı diye aratırsanız örnekler var.Bu arada imkanınız varsa ve yapmayı düşünüyorsanız kendiniz yapmanızı tavsiye ederim,hem eğlenceli hem de maliyeti çok düşük;internette gereksiz pahalı 🙂

Videoyu incelediğimde oyuncaklarını yeterli buldum aslında 🙂 Zaten kuşunuzun yüz ifadesinden bile mutluluğu belli tebessüm ediyor 🤗 Ayna olmadığı sürece kuşlar için satılan herhangi bir oyuncak alınabilir hocam ,sadece tünek kısmı varsa (salıncak gibi) boyalı olmaması,tırtıklı olmaması gibi şeylere dikkat edilebilir.Dediğim gibi bence yeterli oyuncağı var ama ek olarak bir şey yapmak istiyorsanız oyun alanı yapılabilir.Yarın size bizimkinin görselini atayım.Google'dan da kuş oyun alanı diye aratırsanız örnekler var.Bu arada imkanınız varsa ve yapmayı düşünüyorsanız kendiniz yapmanızı tavsiye ederim,hem eğlenceli hem de maliyeti çok düşük;internette gereksiz pahalı 🙂
Çok teşekkürler hocam vakit ayırıp detaylı yanıt verdiğiniz için, paylaşırsanız bakayım, elimden gelmez ama yetenekli bir arkadaşım var onunla beraber güzel bir şey yapabiliriz sanıyorum. :)

Çok teşekkürler hocam vakit ayırıp detaylı yanıt verdiğiniz için, paylaşırsanız bakayım, elimden gelmez ama yetenekli bir arkadaşım var onunla beraber güzel bir şey yapabiliriz sanıyorum. :)
Estağfurullah hocam ne demek 🙂 benim de babam marangoz o yaptı sağolsun, yoksa ben de beceremem 😄

Geri