Gaga gıcırdatması denir, kendi halinde ve keyfi yerindeyken yapar bunu.Birde gagasını aç kapa yapıp gıcır gicir
İçinde 4 tane ahşap tünek var özel el yapımı ben yaptım o plastik sökücem ama onu çok seviyor diye sökmedim ama sökücem teşekkür ederim tüy döker dedi 1 2 ay içinde aldığım yer kanadını kuyrunu kesip vermişler farketmedim ondan stresli olabilirÇok yüksek ihtimal erkek. Hem ötüşü hem tüy deseninden belli oluyor. Sultan papağanında net bir yaş tahmini yapmak zordur ancak size söylendiği gibi 4-5 aylık muhtemelen, genç duruyor.
Gaga gıcırdatması denir, kendi halinde ve keyfi yerindeyken yapar bunu.
Bu arada plastik tünek kullanmayın. Özellikle sizin kullandığınızın gibi olanlar kuşların ayak yapısına hiç uygun değil. Yaklaşık 2 cm kalınlığında ahşap bir tünek kullanmanız gerekir.
Evet onu soracaktım size, kanadını siz mi kestiniz diye. Yavruluk tüylerini 6 aydan sonra dökmeye başlar, yaklaşık 1 yaşına kadar sürebilir bu süreç. Bu süreçte kesik tüyleri yerine de yenisi gelir. Tüy değiştirdiği süreç boyunca beslenmesine özellikle dikkat edin. Hem taze besinler hem de protein kaynağı olarak yumurta yemesi gerekir.İçinde 4 tane ahşap tünek var özel el yapımı ben yaptım o plastik sökücem ama onu çok seviyor diye sökmedim ama sökücem teşekkür ederim tüy döker dedi 1 2 ay içinde aldığım yer kanadını kuyrunu kesip vermişler farketmedim ondan stresli olabilir